Кавчани побегли у Београд

Е. В. Н.

05. 05. 2017. у 20:41

Кавчани побегли у Београд

Владимир Рогановић , Душко Рогановић

Ухапшен Владимир Рогановић, брат Душка Рогановића, који је повређен у експлозији. Душко припремао напад на “шкаљарце”, али су га они предухитрили

ДРЖАВЉАНИН Црне Горе Владимир Рогановић (31) из Херцег Новог ухапшен је у петак, по други пут у року од 10 дана, у Београду. Он се сумњичи за фалсификовање исправа, али је позадина његовог привођења много комплекснија. Многи чланови “кавачког” клана покушавају да сачувају животе скривајући се по Београду.

Владимир се, као и његов брат од стрица Душко (32) доводи у везу са “кавачким кланом”, који је у рату са “шкаљарском екипом”. Душко је тешко повређен у прошлонедељном подметању експлозивне направе у Херцег Новом, а иза његовог покушаја убиства, како се сумња, стоје управо “шкаљарци”.

- Постојала је информација да Душко са осталим саучесницима припрема ликвидацију неког из Котора, тачније из “шкаљарске екипе” - наводи наш извор из безбедносних структура. - Такав податак је дошао и до њих. Они су се брже организовали и ударили први. Рогановић је, срећом, преживео. Дан после његовог дизања у ваздух, у Београду је ухапшен Владимир. Био је у друштву Игора Бошњака и Луке Медића.

Истог дана, црногорска полиција је од колега из Београда добила депешу о његовом привођењу у коме се наводи да је затечен са фалсификованим исправама. После 48 сати задржавања пуштен је, али је у петак поново ухапшен и то због истог кривичног дела!?

У Првом основном тужилаштву наводе да је он приведен по њиховом налогу и да ће током викенда бити испитан. У овом тужилаштву наводе и да они не знају за прошлонедељно привођење Владимира Рогановића.

- Имамо информацију да Владимир Рогановић поседује и лажни документ који је купио од криминалне групе недавно ухапшене, а у којој има и полицајаца - наводи наш извор. - Ту истрагу води Тужилаштво за организовани криминал.

Реч је, како сазнајемо, о криминалној групи која је у Србији ухапшена крајем марта. У кривичној пријави се наводи да је вођа ове екипе Ужичанин Дарко Караичић (34), који је до сада седам пута осуђиван. Помиње се и као један од вођа “Пинк пантера”. Наводно, он је “најутицајнијим припадницима српског и црногорског подземља обезбеђивао оригинална биометријска документа на лажна имена”.

У овој екипи су и Младен Новаковић и Бранко Симић, чији је задатак био да проналазе заинтересоване који хоће да купе биометријска документа са лажним подацима. Као остали чланови групе наводе се Рајко Шимшић (34) полицајац из Ужица, распоређен у Одсеку за сузбијање општег криминалитета, Београђанин Бојан Јовановић (42) запослен у Одсеку за лична стања грађана и вођење матичних књига Општине Сурчин и Дмитар Војиновић (53) из Премћана и Владимир Јакић (41) из Шавника.

Истрагу води Тужилаштво за организовани криминал, а међу доказима је и фалш документ Будванина Василија Рафаиловића, који је користио лажно име Милош Миљковић. Он је осумњичен за убиство Ђорђа Борете и Драгана Зечевића у Бечићима 7. децембра прошле године.

МЕТА БИО КИЋО?

ДВА дана пре подметања експлозива испод аутомобила Душка Рогановића, у Београду су ухапшени Страхиња Кнежевић (29) и његов друг из Херцег Новог Немања Зуровац за кога се тврди да је близак са Владимиром Рогановићем. Кнежевић и Зуровац су били у аутомобилу, а претресом је пронађен велики број испаљених чаура.

- Сумњало се да су ишли на “испуцавање” пиштоља, односно да су се припремали за нечију ликвидацију, али није било доказа - наводи наш извор. - Према неким информацијама, мета требало да буде К. В. звани Кићо.



Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

будимо реални - тражимо немогуће

05.05.2017. 21:25

ХИТНО укинути двојно држављанство са Републиком Монтенегром.

Pero Peric

05.05.2017. 23:06

odmah ukinuti dvojno drzavljanstvo.Crnogorci koji bi hteli dvojno neka idu u C.goru.Sretan im put.