Сахрањен убијени жандарм Стеван Синђелић

Г. Ћировић

30. 08. 2014. у 17:15

Убијени припадник краљевачког одреда Жандармерије Стеван Синђелић (30) сахрањен је данас уз највише државне почасти на гробљу у Руђинцима код Врњачке Бање

Уз највише државне почасти на сеоском гробљу у Руђинцима код Врњачке Бање у суботу је сахрањен Стеван Синђелић (31) из околног Штулца. Опроштају, уз чланове породице, присуствовали су министар полиције Небојша Стефановић, директор Полиције Милорад Вељовић, командант Жандармерије Миленко Божовић, министар за рад и социјална питања Александар Вулин, многобројна родбина и пријатељи, као и припадници Жандармерије и полиције.

Стеван, припадник краљевачког одреда Жандармерије, у четвртак ујутро убијен је надомак куршумлијског села Орловац, недалеко од административне границе са Косметом.

Млади жандарм подлегао је повредама од хица из ватреног оружја којим је погођен када су Албанци из подујевских села, који су кренули у нелегалну сечу шуме, отворили ватру на припаднике Жандармерије. Несрећни Синђелић издахнуо је на православни празник Велику Госпојину, баш на дан када је његовој мајци био рођендан.

- Стеван је настрадао на бранику отаџбине часно обављајући своју дужност као храбри српски витез. Поносно је носио униформу Жандармерије, храбро и одважно извршавао све задатке, али га је судбина отргла из наших редова. Сурова је истина да га више нема међу нама, али успомена на њега живеће вечно - рекао је Дејан Луковић, командант краљевачког одреда Жандармерије, опраштајући се од трагично настрадалог колеге.

Ни трећи дан од трагичног догађаја Стеванови родитељи Новица (59), пензионисани полицајац, који је готово цео свој радни век провео на Космету, мајка Славица (59), сестра Светлана (34), млађи брат Ненад (28), супруга Марина, трогодишњи син Вук, као и бројна родбина и пријатељи, још не могу да дођу себи од шока. Искрено саучествујући у жалости и болу Синђелића, комшије, пријатељи и колеге имају само речи хвале за трагично настрадалог Стевана и његову породицу.

- Волео је свој посао, био је вредан, поштен, одан својој породици и отаџбини - причају Стеванове колеге. - Тужан је овај дан када на вечни починак испраћамо тако доброг човека.

Родом из Ђаковице, Синђелићи су се после НАТО бомбардовања 1999. године са Космета најпре преселили у Блаце. Када се отац Новица пензионисао, преселили су се у поморавско село Штулац где су саградили једноспратну породичну кућу. Старији син Стеван кренуо је очевим стопама и запослио се у Жандармерији, најпре као припадник нишког, а потом краљевачког одреда. У међувремену, оженио се Марином, са којом је пре три године добио сина Вука.

- Шта ће бити с нама када нас најбољи напуштају - ширећи руке каже први комшија Драгиша Симић. - Свима нам је много тешко...Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Aco Krajina

30.08.2014. 21:59

Dokle vise ce ubijati nasu policiju i civile na granici?Jel mi imamo drzavu Ida nas brani ili ne?Nasu rodnu grudu moramo sami braniti nema nam spasa braco!

atila

31.08.2014. 15:34

Srami se ministre policije Stefanovicu, srami se ministre odbrane, sramite li se vi svi koji ste dosli na sahranu, sramite li se njegove porodice? Ovo vas pitam posle onih medijskih, vasih, izjava da Srbija neve tolerisati i dopustiti teror, Ok al kako nece, nista ne cini. Kakva je policija u tom rejonu gdje je poginuo ovaj nesretni zandarm kad je dopustila da te siptari vrate po tu opremu kako je objavljeno, al nisu ni oni krivi. Ovako ce da bude dok ovakvo jedno ubistvo ne osudi bas ubistvom.

bane

31.08.2014. 15:49

Da je u nekoj drugoj drzavi stranac usao sa puskom da krade sumu i ubio vojnika, poslali bi avione i tenkove, a sta su nasi uradili za smrt zandarma Stevana Sindjelica? Vucic na putovanju po Nemackoj.

Stefan

25.11.2015. 22:42

Da je on pucao nedaj bože na albanca zasedao bi savet bezbednosti UN minimalno, a možda bi nas opet i bombardovali.