Ћеран и Кене у притвору

Б. ПУЗОВИЋ

09. 09. 2013. у 10:11

Бивше руководство „Колубаре“ осумњичено за малверзације у експропријацији. Ухапшени Небојша Ћеран, Родосав Саватијевић, Лјубиша Некић, Саша Радановић...

ЛАЗАРЕВАЦ - Полиција је у понедељак ујутро ухапсила Небојшу Ћерана, бившег генералног директора Рударског басена „Колубара“, Лјубишу Некића, некадашњег финансијског директора, Радосава Саватијевића Кенета, бизнисмена из Вреоца. Ухапшени су и Саша Радановић, бивши начелник Службе за експропријацију земљишта, правник Зоран Живковић из „Колубаре“, вештак Бранко Вуковић и Зоран Марковић, координатор за расељавање у Вреоцима. Они се сумњиче за малверзације приликом експропријације земљишта и одређено им је полицијско задржавање до 48 сати.

У сарадњи с надлежним тужилаштвом, полиција је спровела обимну истрагу како је Саватијевићу у Вреоцима исплаћено више од 1,2 милиона евра аванса за експропријацију куће за време док је на челу „Колубаре“ био Небојша Ћеран. Кућа се, сазнајемо, налази готово километар од друге границе приоритета ширења површинских копова, те према проценама ни за седам година не би дошла на ред за рушење. Била је проблематична и процена вештака, као и критеријуми које су примењивали када су кућу Саватијевића проценили на 3,4 милиона евра.

Оперативци полиције прочешљали су мноштво документације у вези са експропријацијом имовине због ширења површинских копова „Колубаре“ у последњих неколико година - каже извор „Новости“. - Уз спорну експропријацију куће Саватијевића, под лупом истраге биле су и друге исплате аванса за процењене некретнине због исељавања Вреоца ради ширења угљенокопа. И на први поглед уочавају се бројни пропусти и малверзације, не само ранијих година, већ и деценија.

НИЈЕ БИЛО ЗА ДРУГЕ? - КАД је исплаћен аванс од 1,2 милиона евра Саватијевићу, није било средстава да се измире сви власници кућа у такозваном првом приоритету експлоатације - каже извор „Новости“. - Саватијевићева кућа налази се далеко ван зоне другог приоритета експропријације и боље упућени у рад „Колубаре“ истичу да је питање хоће ли икад доћи на ред за рушење!

Вредност виле Радосава Саватијевића Кенета у Вреоцима процењивали су стручњаци „Колубаре“. У време кад је афера око те куће испливала на површину, Зорана Михајловић, министарка енергетике, јавно је упитала које су вештаци критеријуме примењивали, кад су у Кенетовом дворишту четири жардињере проценили на 10.000 евра, гараже на 66.000 евра, а кућу на 3,4 милиона евра. Министарка је тада истакла да толико вреди кућа од више хиљада квадрата у центру Београда!

Саватијевићу је аванс за кућу исплаћен на основу одлуке Управног одбора ЕПС, чији је члан у то време био! Такође, сазнајемо, без решења о експропријацији, већ на основу писаног упутства Небојше Ћерана, тадашњег генералног директора „Колубаре“. Уз то, Саватијевић се пријавио да у тој кући живи само два дана пре одлуке Управног одбора ЕПС, фебруара 2010. године.

Небојша Ћеран, кадар Демократске странке, у тренутку хапшења обавља функцију вршиоца дужности директора Градског саобраћајног предузећа Београд, на коју је изабран крајем септембра прошле године. Радосав Саватијевић, бивши члан УО ЕПС, већ је био хапшен прошле године, а против њега је Тужилаштво за организовани криминал подигло још две оптужнице, за аферу „Колубара“, те због малверзација у „Путевима Србије“. Пуштен је да се брани са слободе, пошто је положио 250.000 евра јемства.

Министарка енергетике Зорана Михајловић почетком године рекла је да су у „Колубари“ исплаћиване зараде непостојећим људима. По том основу исплаћено је од 1.000 до 1.500 зарада.

- „Колубара“ је била огрезла у криминалу и корупцији - изјавила је тада министарка енергетике. - Опрема за ово предузеће набављана је по три, четири и шест пута већим ценама од нормалних. Губици „Колубаре“ износили су 11 милијарди динара, а само у 2012. години, до формирања нове владе, увећани су за још 3,6 милијарди динара.

Реагујући на тврдње министарке, Небојша Ћеран у саопштењу медијима навео је да је за три године, колико је био директор „Колубаре“, спречио пљачку у вредности од 100 милиона евра, колико је износио најам машина од приватника, на начин како је то рађено пре његовог доласка.

- Захваљујући ефикасној експропријацији насељеног места и премештању гробља у Вреоцима, већ ове године „Колубара“ ће бити у прилици да ископа три милиона тона угља и тако спречи увоз струје, те уштеди од 80 до 100 милиона евра - тврдио је у саопштењу Ћеран. - Зона Вреоца обухвата минимум 350 милиона тона угља, што значи да ће „Колубара“ са тог простора у наредним деценијама експлоатисати угаљ, који ће претварањем у струју омогућити енергетску стабилност земље.

ЂИЛАС: ЋЕРАН НИЈЕ ОДГОВОРАН

ЛИДЕР Демократске странке Драган Ђилас изјавио је у понедељак да бивши директор „Колубаре“ Небојша Ћеран апсолутно није одговоран за оптужбе због којих је приведен, а да његово привођење представља још један од бесмислених и сулудих потеза оних који о томе одлучују.

Ђилас је, на ванредној конференцији за новинаре, рекао да се привођење Ћерана због сумњи за малверзације приликом експропријације земљишта, дешава у тренутку када ДС и он лично говоре куда „ова земља клизи, када се припрема рушење власти у Београду и поништавање изборне воље грађана“.

- Очекујем да државни органи раде у складу са прописима и моралом и да Ћеран буде ослобођен. Срамота је за Србију да људи који су урадили велике ствари, имају квалитет и за које сам сигуран да су поштени седе у затвору. Такав начин обрачуна се не води нигде - нагласио је Ђилас.

Према његовим речима, за протеклих годину дана ухапшено је скоро 60 људи из ДС, од којих су сада сви, или скоро сви, на слободи, а оптужбе су одбачене.

ВЕЛЈОВИЋ: НИКО ДА НЕ ДРЖИ ПРЕДАВАНЈА ДИРЕКТОР полиције Милорад Вељовић изјавио је у понедељак да политика нити може, нити сме да утиче на рад полиције и да „нема потребе да ико полицији држи предавања да ли је нешто бесмислено или није“. - Не треба нико да врши притисак на нас, ни директно, ни индиректно, на било који начин, а поготову не у овом случају - рекао је Вељовић на конференцији за новинаре поводом хапшења бившег директора „Колубаре“ Небојше Ћерана и његових сарадника.

МИХАЈЛОВИЋЕВА: КОГА ЂИЛАС БРАНИ?

ПОТПРЕДСЕДНИЦА СНС Зорана Михајловић поручила је у понедељак лидеру ДС Драгану Ђиласу да се СНС борио за промене, док се он борио за проценте и запитала га - зашто брани бившег директора „Колубаре“ Небојшу Ћерана? Она је истакла да је занимљиво да председник ДС данас брани претходног директора „Колубаре“, који је данас и директор ГСП.

- Да ли Ђилас покушава да брани некога који је са њим заједно у одређеним пословима? - пита Михајловићева.

Она је, у понедељак након хапшење бивших директора „Колубаре“, рекла да више никада не сме да се догоди да неко буде именован на значајну функцију када су у питању државна имовина и новац грађана Србије, и да ту позицију злоупотреби зарад личне користи.

- Невероватна је ствар да се исплаћује новац за експропријацију земљишта људима који нису ни у првој ни у другој зони експропријације, што значи да нису у плану да у наредних седам до осам година буду померени са тог простора - рекла је Михајловићева.

Зорана Михајловић сматра да ова хапшења у „Колубари“ показују да борба против криминала и корупције никако не може и неће стати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (125)

Zoran Maletic

10.09.2013. 00:48

@sreto - Ne misliš valjda na Šuleta,ma gde bi on.Ali sobzirom da su i drugi iz DS to radili,pa ni Šule nije mogao biti imun na to.I njega hapsiti,ako je zgrešio.

Zoran

09.09.2013. 10:39

A ja čuo za tog kriminalca Keneta još pre više od 10 godina. Naša policija i sudstvo rade ''vrhunski''. Hajde sada da pohapse sve barabe koje su štitile i štite ovakve!!!

Jos jedno u nizu

09.09.2013. 11:15

Jos jedno u nizu hapsenje za zamajavnje naroda, koje po redu bez sudskog epiloga.

geronimo

09.09.2013. 11:39

Kako su sejali tako ce da zanju sada,verujem da ce sa njima pasti jos neki mocniji ljudi.

Verbal Driver

09.09.2013. 11:53

A recite nam zašto nisu uhapsili i gospodina Palmu Betovena? Ili je i ova naprednjačkosocijalistička pravda selektivna?

Miloš

09.09.2013. 12:27

O ovome se pričalo, nagađalo, sada vidimo da su priče bile osnovane. Još jedan primer korupcije, nezakonitg bogaćenja. Da li je bilo javnog preduzeća u kome nije bila slična situacija? Šta je radila bivša vlast?

rivičanin

09.09.2013. 12:32

Nebojšu Ćerana je na mesto direktora Kolubare postavio DS. To je još jedan u nizu "eksperata" DS-a, koji su Srbiju doveli do prosjačkog štapa. Međutim, problem je što te "eksperte", i dalje cene u DS-u, pa je takav i posle svih afera u Kolubari, postavljen na mesto direktora GSP-a, gde je i dan danas.

ćeranić

09.09.2013. 12:38

Dobro je što je Ćeran oćeran u zatvor, pre nego što i GSP oćera u dubiozu.

FRKA

09.09.2013. 12:53

Kako Đilas brzo reaguje kad se hapse ljudi njemu bliski ljudi, kao što je Ćeran. Što je bilo daleko, približilo se!

Bojan

09.09.2013. 12:56

Borba protiv korupcije ne prestaje i to mi se svidja i sve pohvale novoj vlasti sto ima hrabrosti da se obracuna sa korupcijom.

amor omnia vincit

09.09.2013. 13:00

odlicno je sto se borba protiv korupcije nastavlja i nije ostala samo na recima.

Todor

09.09.2013. 13:04

Pod plaštom demokratije DS je Srbiju unazadila kao nikad pre. Jeza me prođe od pomisli šta bi bilo i kakve bi žabe ovaj narod gutao da Tomislav Nikolić nije pobedio Tadića na prošlim izborima. Vučić je nešto najpozitivnije što se dogodilo Srbiji i koga priznaje ceo svet.

lidl

09.09.2013. 13:05

Svaka pohvala Vučiću za hrabrost i požrtvovanost da se uhvati u koštac sa borbom protiv kriminala, a ovo jesu okoreli kriminalci.

Radica

09.09.2013. 13:05

I ptice na grani vec znaju da su ovi ljudi, funkcioneri DS, ogrezli u kruminalu i pljacki drzave. Kad se sve ovo znalo godinama unazad pitam se zasto drzavni organi nisu ranije pohapsili ove kriminalce. Jednostavno zato sto je sam vrh drzave bio umesan u sve. Politicka mafija mora konacno da se zaustavi, a ja duboko verujem da je doslo vreme da pravi, posteni i pametni ljudi uzmu stvar u svoje ruke.

Alexei

09.09.2013. 13:05

Jezivo sto su nam radili, kako nam uopste postoji drzava i dalje meni nije jasno. Drzava bi morala da napravi jos jedan zatvor, nema mesta za sve lopove i hostaplere.

peđolino

09.09.2013. 13:07

Rezultat Vučićevog rada, Srbija postaje pravna i pravična država, u kojoj vladaju zakoni za sve.

Milica A

09.09.2013. 13:08

Kene sa osnovnom skolom bio marka za sve strucnjake i upravni odbor EPSa. S r a m o t a !

Mukica

09.09.2013. 13:11

E zbog Cerana, kao strucnjaka sa drzavnom diplomom /tehnolog sa epruveta/ mi je ekstra muka sto ga krive kad, jadan, nije imao nos da nanjusi gde je najdublji brlog, kao sto je "ovaj iz pecenjare i sa kupljenom diplomom" iz cuga nagazio.

Mikica

09.09.2013. 13:15

Slaba je uteha što su ih uhapsili. Već danas će se rastrčati advokati i sudije će ih kolko sutra pustiti umesto da se kazne po principima revolucionarnog suda sa oduzimanjem celikupne imovine svim članovima domaćinstva.

Zil

09.09.2013. 13:18

Ko će sada da čuva ledja Djikiju u GSP-u po pitanju BusPlusa, kad mu je Ćeran uhapšen? Sada će opet reći da je u pitanju progon?

BoŠkO O18

09.09.2013. 13:24

Verujem da se neće stati na ovome i da će se ispitati povezanost preduzeća čiji su vlasnici članovi Palmine porodice sa zloupotrebama u Kolubari. Sigurno je da će biti istraženo i zašto nakon formiranja koalicije DS i SPS Kolubara počinje da iznajmljuje mašine i od firme čiji je vlasnik snaja tadašnjeg koalicionog partnera DS-a Dragana Markovića Palme. Vučić ni po cenu pada koalicije neće odustati od nulte tolerancije na korupciju.

Auuu

09.09.2013. 13:25

Demokrate kada kažu da SNS nema kadrove, verovatno misle na ove sposobne za mutne radnje i uništenje države. Takvima se samo ds može pohvaliti. Pitam se, hoće li iko od njih ostati van zatvora?!

Jevgenija

09.09.2013. 13:25

Vazno je da Djilas kaze da partijski kolega Ceran nije kriv i da je sprecio pljacku Kolubare. Ceran sprecio pljackanje Kolubare?. A da nije ne bi Kenetu bilo isplaceno "samo" 1,2 miliona evra za kucu u Vreocima a koja i nije bila predvidjena rusenje. Onda bi valjda dobio 5 miliona evra.

Valentina

09.09.2013. 13:33

A na osnovu cega Djilas moze da tvrdi da doticni gospodin nije kriv? Sto, zajedno su peglali papire i ucestvovali u celoj prici, pa misli da ne moze da se provali?

Rokstedi

09.09.2013. 13:44

Da li je došao da zavede red, pa nije odoleo izazovu tadašnjeg sistema izvlačenja para? Očigledno da osnova za optužnicu ima, čim je podignuta. Ukoliko se ispostavi tačnim, onda je definitivno demokratska stranka sačinjena, dobrim delom od malverzatora.

Gojko

09.09.2013. 14:04

I u Krusevcu tokom potere, oko podne ,uhapsen ubica bivse supruge .Stravican zlocin se desio pored O.Skole Branko Radicevic u Bivolju.

sale

09.09.2013. 15:32

@Gojko - Pa prijatelju, ovo nema veze sa lopovlucima u Kolubari. Lepo što si nas obavestio o ovom dogadjaju ali napiši nešto ako imaš o ovim zakonitim lopovima.

sljokica

09.09.2013. 14:14

Odlično. Još jedan u nizu dokaz uspešne borbe protiv kriminala i korupcije koju ova vlast sprovodi!

BAGREMOVA ŠUMA

09.09.2013. 14:16

U vreme dok je Ćeran bio direktor Kolubare, Kenetu je na ime eksproprijacije kuće u Vreocima isplaćeno 1,2 miliona evra, iako objekat nije bio predviđen za iseljenje. Na to je Ćeran rekao da je sve urađeno po zakonu. Znači opet je u pitanju tzv. zakonita krađa. To je taj problem što su zakoni donošeni po meri kontraverznih biznismena, čiji su bankovni računi bivali sve veći, a na štetu javnih preduzeća, i državnih budžeta, i SVE PO ZAKONU!!!

Saracen

09.09.2013. 14:16

Muka mi je od tih "spasilaca" i poštenjačina,videćemo kad se završi proces koliko je "uštedeo" i kome!Ovo me podseća na onu situaciju iz "Tesne kože"-što si veća vucibatina i mutljaroš brže avanzuješ,ali dobro je da je i tome došao KRAJ!

zoki

09.09.2013. 15:39

@Saracen - Muka vam je od postenjacina? Pa,po vama treba pustiti da svako radi sta hoce sa drzavnim parama,da pljackajua ne odgovaraju,da svako ko se domogne bilo kakvog polozaja odmah pocne da zgrce milione...takvi po vama zasluzuju da opstanu?

Miloš 021

09.09.2013. 14:34

Kolubara je pljačkana godinama, a u tu pljačku su bile upletene skoro sve vladajuće partije u prethodnih 12 godina, počev od DSS-a, preko DS-a, do SPS-a, a posebna priča je Palma, ali u Srbiji, od kada je Vučić na vlasti, nedodirljivih nema, bez obzira da li je neko član vladajuće ili opozicione stranke. Vučić od principa da nedodirljivih u Srbiji više nema neće odustati ni po cenu pada vlade.

vexile

09.09.2013. 14:40

@ - Sta ima Srbija od njihovog hapšenja!!! Oduzimaj imovinu i bliže i šire rodbine sta se čeka!

Arijadna

09.09.2013. 15:08

Funkcionere DS-a bi trebalo angazovati u akciji "Ocistimo Srbiju " . Gde oni dodju,sve i "pociste" :-)

sale

09.09.2013. 15:36

E pa brate, siguran sam da je sprečio pljaćku. Zašto? EUREKA, pa naravno, da bi imao on da pokrade više. Pa zašto da još neko krade kad čovek može sam .

Marija

09.09.2013. 16:07

Vreme je da budu uhapšeni ljudi koji su državi napravili milionsku štetu a sebi toliku dobit!

Dolce Vita

09.09.2013. 16:26

Konacno i Kolubara dosla na red...pitam se hoce li ostati neko prazno mesto u zatvoru kako je pocelo..

Mirka

09.09.2013. 16:33

Svi smo znali za to u Obrenovcu i okolini!! Ali to je bila tabu tema,naopako da se prica nesto o njemu a DSovci harali nasom opstinom!! Hvala Bogu pa ima pravde!! nicija nije do zore gorela

Sreten

09.09.2013. 16:35

Svaka čast Aleksandru Vučiću i SNS-u. Zahvaljujući njima, korupcija u zemlji se znatno smanjila. Nadam se da će se njihov rad ovim tempom nastaviti.

dr. Sokrates

09.09.2013. 16:39

Najgore je kada inspektori za kriminal vide nezakonite radnje Ćerana i njemu sličnih, pa nabede!

GOMOLAVA

09.09.2013. 16:39

Pripadnici policije uhapsili su jutros bivseg generalnog direktora Rudarskog basena Kolubara Nebojsu Cerana, bivseg finansijskog direktora Ljubisu Mekica, biznismena Radoslava Savatijevica Keneta i jos tri osobe. Krajnje je vreme da se nadju na zasluzenom mestu, koje je predvidjeno za one koji krse zakon.

Vule011

09.09.2013. 16:41

Odakle Gospodin Djilas zna da su oni cisti ? Ako je imao neke poslovne kontakte bolje da objavi to na vreme. Izgleda da niko nije cist.

Vule011

09.09.2013. 16:47

Kakva sprdnja. Lako je imati pozitivne bilanse ako imas na pretek supstancu. Problem je u tome sto se ta Supstanca krala i doslo se do kraja. Gospodin Dljilas dobro zna sve to,nego se samo pravi naivan. Ako drziz neku trgovinsku radnju isto je sto i rudnik. Sta si pojeo vise se ne moze vratiti.Samo je rzlika sto rudnik traje duze od butika.

Obrenovac glavni.

09.09.2013. 19:25

@Worgen - Svaka čast novom direktoru kolubare šro je insistirao da se ovo pokrene.

Worgen

09.09.2013. 17:00

Godinama su pustosili Kolubaru vreme je da se tome stane na put.Verujem da ce biti utvrdjeno koliko su valjali i da ce sve morati da vrate.

necuveno

09.09.2013. 17:01

nije lopov niko dok se ne osudi , ali neverovatno ej koliko su ljudi iz politike i ljudi podrzani od politike ovako korumpirani i lopovi, kao sto su i ovi bivvsi rukovodioci kolubare. nadjite naredbodavce, one koji su im to pravo davali, sigurno su i oni iz vlasti imali od tih kradja koristi. svima oduzeti imovinu i u zatvor kao drzavne , narodne neprijatelje.

Obrenovac glavni.

09.09.2013. 19:24

@necuveno - Ćeran je najugledniji član DS-a iz obrenovca , zamislite šta rade drugi

alex

09.09.2013. 17:01

Jel' se to Djilas plasi da ovi ne kazu kuda su isle tolike pare. A i njemu pocinje da propada patos ispod nogu ako ovi odu u prdekanu.

Obrenovac glavni.

09.09.2013. 19:23

@alex - Da Ćeran je sada u GSP sad su aktuelne kombinacije oko BUS PLUS-a

Ђилас

09.09.2013. 17:32

Почели су и рударе да хапсе. Где иде ова земља.

Obrenovac glavni.

09.09.2013. 19:22

@Ђилас - Koje rudare keneta i ovog direktora , nemaju oni veze sa rudarima.

sreto

09.09.2013. 18:09

Ovo sto je Vucic uradio (protiv kriminala) , za nesto vise od godinu dana, nebi Tadic i "kompanija" uradili ni za 100 (sto) Godina.

Milance

09.09.2013. 19:00

Borba protiv korupcije je sve vise vidljiva i sve vise dobrih rezultata pokazuje.

Marko

09.09.2013. 19:07

raspisali se clanovi sns-a po svim forumima braneci ovu politicku glupost zbog koje ce sutra debelo da se cesaju. Nije narod u Srbiji naivan i zapamtite da ce isto da vam se vrati a onda nemojte da kukate, pa ova ministarka ce prva da odgovara za sve sto je rekla i uradila, solarni park ce skupo da nas kosta i druge promasene sns investicije...

Aleksandra

09.09.2013. 23:01

@Marko - Ja bih pre rekla da su se raspisali zuti kao sto si ti Marko jer obican gradjanin od tebe nemoze da ostavi normalan komentar a da nije iz SNS-a.

Obrenovac glavni.

09.09.2013. 19:09

Bar je novo rukovodstvo prekinulo sa politikom pljaćke , a sve krenulo s insajderom.

Katic

09.09.2013. 19:32

Pazite na aerodrome i druge granicne prelaze. Polako ce izgleda svi clanovi glavnog odbora demokratske stranke poceti da beze iz zemlje. U strahu da na njih ne dodje red...

Đorđe

09.09.2013. 23:21

@Katic - Ti si verovatno jako dobar i privržen član svoje partije, ali džaba ti je druže. Sve su uočljivije vaše laži i obmane

Marileva

09.09.2013. 19:39

Ovo je samo vrh ledenog brega. Borba protiv kriminala i korupcije se nastavlja...

Srki

09.09.2013. 19:40

Vrlo simptomaticno! Uocite! Kad god se nesto odlucuje oko Kosova, paznja javnosti se skrece sa hapsenjima! Hladno - toplo! Pa evo, ova vlada ipak nesto radi! Hapsenja kriminalaca su tu da bi vlada dobila neke poene i da bi se amortizovale sve negativnosti oko pregovora u vezi Kosova. Pred famozni sporazum je uhapsen Misko, sada kad su nastavljeni pregovori ova dvojica iz Kolubare. Ujedno su to i ljudi koji na ovaj ili onaj nacin nisu dovoljno finansirali kampanju.

beštija

10.09.2013. 08:00

@Srki - isto je i sa poskupljenjima - evo ode gas, struja, hrana, čistoća... a o tome lepa ministarka ni reči.

Biberce

09.09.2013. 19:45

Evo ga jos jedan razlog zasto Djiki kontrolise medije. Da istina ne izadje na svetlost dana. Istina o prepostenim demokratskim kadrovima

Persida

09.09.2013. 19:51

Ne vidim zasto je Dragan Djilas odmah poceo da brani bivse celnike Kolubare. Zato sto su clanovi Glavnog odbora DS, pa su time zasticeni? Ili zato sto mu je jedan od njih najbolji prijatelj, a eto slucajno i direktor GSP-a?

Vanila

09.09.2013. 19:57

Zahvaljujuci Vucicu, pocelo je otkrivanje malverzacija. Tek cemo da vidimo sta ce sve izaci na videlo.

ti to mislis

09.09.2013. 20:27

@Vanila - Pogresno, Vucic samo izigrava malog Putina i hapsi ljude iz protivnickih partija jer zna da se narod na to najvise lozi kao eto unvatio lopova. Nazalost to vodi u vecu propast Srbije pogotovo ako uspe da ostane na vlasti duze vremena.

Đorđe

09.09.2013. 23:20

@Vanila - Bravo, to je pravo stanje stvari! Svakim ovakvim potezom, ljudi sve više uviđaju šta on u stvari radi i zbog čega radi. Zbog toga se i boji izbora u Beogradu, jer tu su najviše skoncentrisani intelektualci kojima nije lako baciti prašinu u oči

Kurkuma

09.09.2013. 20:04

Ministarka Mihajlovic je apsolutno u pravu. Treba pustiti nadlezne organe da se bave istragama, a ne Djilas.

Ce Gevara

09.09.2013. 23:08

@Kurkuma - To isto vazi i za stranku u kojoj je doticna,jer nelogicno je da stranka koja je na vlasti najavljuje hapsenja i istrage a ne tuzilastvo.

Đorđe

09.09.2013. 23:16

@Kurkuma - Đilas se ne bavi istragama, što se za ministarku baš i ne bi moglo reći. Ne znam samo da li su to proširili njen delokrug rada ili ona to samovoljno i proizvoljno radi

beštija

10.09.2013. 07:56

@Kurkuma - če gevara, ma koga briga, ovo je kadija te tuži kadija ti sudi, to je tako jasno.

Zigi014

09.09.2013. 20:27

Stvarno mi nije jasno sta je se do sad cekalo,ti ljudi su ojadili kolubaru a samim tim i sve nas gradjane,ovakvima je mesto iza resetaka,bageri rade 25 sati mislim stvarno ali to je nista sta je se sve radilo tamo...

IgorG

09.09.2013. 22:27

Počeli su da hapse i krupne ribe, nadam se da će isterati tu stvar sa "Kolubarom" do kraja ima tu još mnogo zloupotreba i malverzacija.

Djura

10.09.2013. 07:46

@Đorđe - Da li sadasnje rukovodstvo Kolubare cini zloupotrebe skidajici resenja radnicima koji su ispunili jedan uslov za penziju i tako ih primoravaju da odu u penziju protiv njihove volje, iako po zakonu mogu raditi do 65 godina zivota bez obzira na radni staz.

bobi

09.09.2013. 23:17

Ako bi poslušali Đilasa po njemu su svi iz DS-a naročito kada su u pitanju njegovi dobri prijatelji pošteni. Još uvek nije shvatio da su se vremena promenila i da danas imamo zakon koji je jedan za sve. Počevši od direktora do radnika.

MARA

09.09.2013. 23:22

Na tuzilastvu je da utvrdi neciju krivicu, a ne na Djilasu. Njegovo javno branjenje doticnog samo govori koliko je ovo jak slucaj. Vucicu do kraja sa istragom!

SolidSnake

10.09.2013. 13:37

@MARA - Ovo je samo znak da treba ozbiljnije uci u ovu istragu cim Djilas brani Cerana, ko zna sta se sve iza svega toga krije?

Anuška

09.09.2013. 23:58

Nije dzabe Ćeran bio u emisiji, na omiljenoj TV stanici DS-a! Čak je i Brankica pričala o tome! Došlo na naplatu…

Dalibor

10.09.2013. 00:05

Ćeran je dobar Djilasov drugar…Sve je to ista klasa ljudi! Zovu se još I članovi DS-a!

Nena

10.09.2013. 00:22

Ovo samo pokazuje da se borba protiv kriminala i korupcije nastavlja i dalje, kako je napomenuo A.Vučić i hvala Bogu što je tako.Ima puno njih koji su svoje funkcije dok su na vlasti koristili za ličnu dobit i lične interese, ne obazirući se na interese našeg naroda i naše države. Potrebno je nastaviti delovanje u ovom smeru kako bi svi oni odgovarali za svoje postupke pred zakonom

Milos Veliki

10.09.2013. 01:19

Nema izuzetaka, jer ne sme da se dozvoli da se izvlace oni koji su nas svojim malverzacijama doveli u tesku situaciju. Organi drzavnimoraju ispitati sve sumnjive radnje u svakoj oblasti i sirom Srbije, ne samo ove glavne, nego i po lokalima, one koji nas decenijama dovode u tesku krizu i nemastinu, a sami se bogate nasim nesrecama i nasim siromastvom.

Morava

10.09.2013. 02:41

Sve je to ista bagra...jedni odu drugi dodju....Znam ja njih dobro, istu pricu pricaju vec 50 godina.

PreDragMC

10.09.2013. 13:30

@Morava - Ne bih se slozio sa vama, to je nekada bilo, danas se konacno ono sto se kaze i uradi!

Το ποντίκι μου

10.09.2013. 06:32

Za sve teba da postoj edokazi...isto tako kao sto treba dokazati njegovu krivicu terba vise od reci predsednika stranke koja ga je postavila na to mesto da bi se dokazala njegova nevinost...Ako je valjao Kolubari zasto tamo nije i ostao

Daki BC

10.09.2013. 07:25

S kim si, takav si...kaže naša stara poslovica. Ide Ćeran lajkovačkom prugom, sa još jednim drugom. Pozdrav za Đilasa!

beštija

10.09.2013. 07:55

sve ovo kao nije ni od kakvog značaja, onda dođu botovi i odvale 90 komentara, ekstra :).

goca

10.09.2013. 08:22

Kolubara ima jako puno u Srbiji,ali jako dobro krenutu bar od jedne. Deteljnim ispitivanjem bi se sprečilo da se bolest kolubare dalje širi.

Lotus

10.09.2013. 13:42

@goca - Slazem se da ima jos ovakvih afera, ali afera "Kolubara" je jedna od najvecih! Godinama se ovaj problem gurao pod tepih, ZASTO? Na to pitanje nam je upravo Djilas odgovorio svojom odbranom Cerana!

Srbin100%

10.09.2013. 14:02

@MilanCh - Posto verujem da niste mogli da smislite,ili bolje reci izmislite neki argument koji bi potkrepio tu vasu tvrdnju vi ste napisali ovu notornu glupost kojoj se svaki iole pismen covek u Srbiji smeje i ne veruje dokle su spremni da idu ljudi iz DS-a zarad zastite lopova i kriminalaca iz svojih redova

um caruje

10.09.2013. 18:37

@MilanCh - Pogledajte ozbiljnije tekstove u kojima je saopštenje Veljovića na ovu temu - pa će vam biti jasnije zašto Ćeran nema veze s ovim i šta ovaj iz CH govori. Čitajte, čitajte...

Жика

10.09.2013. 12:40

На крају ће бити крив портир Пера, односно онај ко је последњи у ланцу исхране. Живи били па видели.

Srbin100%

10.09.2013. 13:57

Zaista je zalosno da se posteni i neukaljani funkcioneri DS-a na teritoriji cele Srbije mogu izbrojati na prste jedne ruke

smiljka

10.09.2013. 14:25

A do skoro je vladalo opste misljenje da su u Kolubari glavni akteri iz SPS. Kad ono i tu demokrate kolo vodile.

Ivana

10.09.2013. 16:35

@smiljka - Videćemo, mada naše sudstvo nije baš poznato po pravdi i objektivnosti, više po babu i stričevima.

Ljubica

10.09.2013. 16:07

Ispostavilo se da je zakon o Amnestiji s pravom usvojen,jer se prave mesta u zatvorima za kriminalce koji su ucinili mnogo vece stete Srbiji i njenom narodu...

Jack Daniels

10.09.2013. 16:08

Izgleda da u Srbiji vise nije vazno koga poznajes, vec postujes li zakon ili ne. To je prvi uspeh ove Vlade.

Milena

10.09.2013. 16:08

Ovo je istorijska sansa da se Srbija konacno obracuna sa korupcijom i organizovanim kriminalom.

Penzioner

10.09.2013. 16:12

Svi koji su ostetili drzavu i gradjane treba da odgovaraju bez pardona bez obzira da li su clanovi partije ili ne.

Hulk

10.09.2013. 16:13

Dosta su Srbijom upravljali tajkuni,doslo je vreme kada Srbiju mora da vode posteni i obrazovani ljudi.

SolidSnake

10.09.2013. 17:57

@Spasa - Naravno, mora se u ovoj zemlji uvesti red, nema zasticenih i privilegovanih!

um caruje

10.09.2013. 18:36

@Spasa - Evo ti brate u NS pun grad zaštićenih i privilegovanih, ali su SNS, pa ti vidi kako ide tvoja filozofija.

um caruje

10.09.2013. 18:36

Valjda će nekad u ovoj zemlji početi istražni organi i pravosuđe da presuđuju, a ne nečije izjave i kojeko...

Golijat

10.09.2013. 21:55

Ovo je očigledno političko hapšenje! Čovek je uštedeo u Kolubari 100 miliona evra, samim tim je imao pravo da prisvoji sebi bar 10%, ako ne 40-50! Pa nije Ćeranova odgovornost Kenetov poljski WC od 8,5 hiljada evra!

Bojša

10.09.2013. 21:57

Ekipa DS-a je dozvolila da se prikaže 100 miliona uštede, I pored toga namireni svi, od Djilasa preko njegovog drugara Ćerana, Keneta I ostalih… Tek će otkriti koliko ima prostora za realnu uštedu! A do tad će biti još hapšenja!

krle

10.09.2013. 22:10

Gledah konferenciju za novinare Draga Djilasa… Covek se umalo ne zaplaka! Pa možda Ćeran stvarno nije kriv!?

guster

10.09.2013. 22:12

NIje ni čudo što Palma neće u parlament, lepo njemu u Kolubari u dilu sa DS ,bilo!