ДРАГОСЛАВ Бокан (48), редитељ из Београда и некадашњи командант паравојне организације "Бели орлови", после 17 година, на поновљеном суђењу у Окружном суду у Новом Саду, осуђен је на годину затвора. Казна му је изречена због саучесништва у разбојништву у кући Томислава Ђорђевића у Буковцу, власника предузећа "Јуко", новембра 1992. године, када је однето 250.000 тадашњих немачких марака.

На исту затворску казну и за исто кривично дело осуђени су и Лјубиша Радосављевић (53) и Александар Цвијетић (52) из Београда, којем је суђено у одсуству. Као директни извршиоци разбојништва осуђени су Александар Момић (37) из Будве, који је добио две године затвора, док је Александар Шарац (42) из Панчева осуђен на годину и по дана затвора.
Група оптужена за разбојништво први пут је у истом суду осуђена марта 1997. године. Тада је Александар Момић добио шест а Александар Шарац и Драгослав Бокан по четири и по године затвора. Александру Цвијетићу је била изречена казна од три и по, а Лјубиши Радосављевићу три године затвора.
Врховни суд Србије је укинуо те пресуде и наложио поновно суђење које је окончано у петак изрицањем ових пресуда. Одбрана окривљених је најавила жалбе сматрајући да је реч о изнуди.
Председник кривичног већа, судија Злата Родић-Кнежевић, образлажући пресуду рекла је да је утврђено да је реч о разбојништву, а не о изнуди и да је доказано да су починили дела која им се стављају на терет.
Разбојништво у кући Ђорђевића у Буковцу догодило се 27. новембра 1992. године. Према оптужници, Бокан је својим саборцима дао инструкције, набавио оружје, а Момић и Шарац су упали у кућу и отели новац. Радосављевић и Цвијетић су им обезбедили повратак за Београд, после чега су новац међусобно поделили.

НЕГИРАО
Драгослав Бокан је и на поновљеном суђењу тврдио да са тим случајем нема никакве везе и да су Државна безбедност и полиција изрежирали целу причу, а да му је признање изнуђено психичком и физтичком тортуром. Истицао је да није постојао ниједан доказ да је учествовао у разбојништву, сем исказа ове четворице.