Радослав Петковић,почео штрајк глађу

Тањуг

субота, 27. 11. 2004. у 19:17

Радослав Петковић,почео штрајк глађу
Главни уредник „Стубова културе“ Гојко Божовић саопштио је да је бивши директор Завода за уджбенике Радослав Петковић почео штрајк глађу „због низа прекршаја процедуре у поступку против њега“, као и због медијске слике којом се „покушава да му се суди пре
БЕОГРАД - Главни уредник „Стубова културе“ Гојко Божовић саопштио је да је бивши директор Завода за уджбенике Радослав Петковић почео штрајк глађу „због низа прекршаја процедуре у поступку против њега“, као и због медијске слике којом се „покушава да му се суди пре истраге и пре суђења“.
Писац Петковић је осумњичен за злоупотребу службеног положаја у време док је био директор Завода за уджбенике и наставна средства у Београду.
Божовић је у писму медијима навео да је Петковић „изолован“ и да контакт с њим има само његов адвокат.
„Забринути због Петковићевог здравственог стања, али и због нарушавања његових права, позивамо сталешко удружење и укупну јавност да се заложе да се Петковић пусти из притвора и брани са слободе“, поручио је Петковићев српски издавач.
Изразивши запрепашћење што је Петковић ухапшен, Божовић пише да га зна не само као „једног од неколико најважнијих савремених српских писаца већ и као једног од најнепосреднијих учесника у нашем јавном животу“.
Божовић сматра да јавност треба да зна оно што знају пријатељи и познаници Петковића да „он живи како је живео и живи где је живео пре него што је био директор Завода за уджбенике“.
Божовић је пребацио медијима да се „слика о његовој наводној кривици подстиче неодговорним писањем низа медија у којим се сензационализам комбинује са анонимним, али очигледно заинтересованим изворима“ и упутио позив да се медији „уздрже од сензационалистичког и произвољног писања и да се према анонимним изворима односе са игноранцијом какву заслужују“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације