Додик посетио Бијељину: Будите одговорни, останите код куће!

NovostiOnline/Б. М.

уторак, 24. 03. 2020. у 16:23

Додик посетио Бијељину: Будите одговорни, останите код куће!

Фото Б. Милошевић

Члан Председништва БиХ Милорад Додик, приликом данашње посете Бијељини је поручио да је ситуација озбиљна, да нема места за панику, али има за забринутост
Члан Председништва БиХ Милорад Додик, приликом данашње посете Бијељини је поручио да је ситуација озбиљна, да нема места за панику, али има за забринутост коју треба да претворимо у одговорност сваког појединца,како овде у Бијељини, тако у Републици Српској и шире.


Кризни штабови треба да проводе одређене мере, и да обезбеде ситуацију у којој ће живот функционисати,да имамо снабдевене апотеке и трговинске радње. Хвала Србији и председнику Вучићу, они су нам обећали 15.000 тона пшенице, 10.000 тона кукуруза и 5.000 тона соје, а то је сасвим довољно да се обезбеди производња брашна и сточне хране за фармере. Нико неће бити гладан, изјавио је Додик,напоменувши при том, да се не шири вирус, него га шире неодговорни људи, па те контакте морамо свести на најмању могућу меру. Карантини на граници се успостављају, а пензионерима ће бити омогућено, да викендом у јутарњим сатима иду у куповину.


Нема места паници,али молим све грађане,да се придржавају прописаних упустава и да остану у кућама,како би избегли италијански сценарио. Похвално је то, што су привредници Бијељине уплатили 500.000 марака бијељинској Болници за набавку неопходних лекова и опреме,рекао је Додик.


-У Бијељини смо предузели све неопходне мере,да не дође до ширења заразе.Поделили смо 13.370 заштитних маски грађанима,око 3.000 заштитних одела и 2.000 пари рукавица. Волонтери Цивилне заштите су на располагању најугроженијим категоријама становништва,а градска управа ће за Болницу набавити један респиратор,рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.ПРИМАРНО ЈЕ САЧУВАТИ ЖИВОТЕ


У овом моменту, на овим просторима нема места за политику и страначка препуцавања. Највећа политика је, а то треба сви да схвате, и позиција и опозиција, како сачувати животе људи. Кад све ово прође,и када победимо ово зло, биће времена и за политику, истакао је Додик.