Република Српска остаје војно неутрална: Додик на божићном пријему ОС БиХ у бањалучкој касарни Козара дочекан уз Марш на Дрину (ВИДЕО)

NovostiOnline/С. МИШЉЕНОВИЋ

13. 01. 2020. у 13:55

Република Српска остаје војно неутрална: Додик на божићном пријему ОС БиХ у бањалучкој касарни Козара дочекан уз Марш на Дрину (ВИДЕО)

Фото: принтскрин YouTube

Нисмо за улазак у НАТО због бројних негативних искустава с тим савезом, рекао је Додик

СРБИ, припадници Оружаних снага БиХ, морају да се без оклевања и у сваком тренутку воде интересима српског народа, не наносећи штету другим народима. Уверен сам да су они веома посвећени заштити српских националних и интереса Српске. Ми ћемо, с друге стране, радити на томе да побољшамо материјални положај припадника ОС у складу са могућностима, рекао је Милорад Додик, српски члан ПБиХ, након пријема у касарни "Козара", који је поводом православног Божића организовала Команда 6. пешадијске бригаде са командама и јединицама Оружаних снага БиХ.

Додик је рекао да ће главне политичке одлуке Народне скупштине које се односе и на поступање у Оружаним снагама и у заједничким институцијама бити обавеза свих представника Српске на нивоу власти БиХ.

- Па и за мене то важи, и за свакога ко је у заједничким институцијама у име Српске и ко је изабран вољом српског народа - рекао је Додик и навео да је свако супротно и појединачно поступање штетно и уперено против Српске и акт издаје.

Додик је рекао да је став РС војна неутралност и да ће то морати да се уважава. Како каже, Бошњаци и Хрвати желе у НАТО, али Српска не, и да усвојени Програм реформи говори да се одлуке о војним интеграцијама морају донети у Председништву БиХ и у Парламентарној скупштини, где ће бити заштићени интереси и ставови Срба.

- Нисмо за улазак у НАТО због бројних негативних искустава с тим савезом и јер су нас бомбардовали осиромашеним уранијумом - поручио је Додик.

Он је додао да ће Српска у погледу војних интеграција пратити Србију, и одлуке о томе доносити на референдуму, јер не жели границу на Дрини.

- Воља српског народа се мора уважавати - рекао је Додик и додао да Српска жели мир и стабилност.

Додик је поручио и да ће тражити да ОС учествују на војним вежбама са Војском Србије, и да не стоје изјаве Бошњака да ће након усвајања Програма реформи БиХ неминовно ући у НАТО.

- То су њихове изокренуте интерпретације Програма реформи - рекао је Додик.

Заменик министра одбране БиХ Мирко Околић рекао је да српски представници у Министарству треба да буду сложни, оправдају поверење институција Српске и штите интересе Републике и Срба, али не науштрб интереса других народа.

- Сви наши припадници Оружаних снага ће са моје стране имати подршку - рекао је Околић.


"МАРШ НА ДРИНУ"

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик свечано је дочекан у бањалучкој касарни "Козара", уз тактове српске корачнице "Марш на Дрину".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)