Додик осуо паљбу по Инцку и оптужио га за обману: Дегутантно је и смешно шта он говори

С. М.

06. 11. 2019. у 20:22

Додик осуо паљбу по Инцку и оптужио га за обману: Дегутантно је и смешно шта он говори

Милорад Додик и Валентин Инцко,фото В.Т.

Милорад Додик, српски члан ПБиХ, о наступу и критикама високог представника

МНОГЕ ствари које је Валентин Инцко изнео пред Саветом безбедности УН нису тачне. Он је, представљајући редовни полугодишњи извештај о стању у БиХ, масовно обмануо Савет безбедности УН износећи низ неистина о многим стварима у БиХ, поручио је у среду Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ.

Прочитајте још: Прошле године је чекала сат и по да га упозна и пожели му срећу: Додик одржао обећање и посетио баку Јованку

Он је истакао да Инцко нема права да реферише о споразумима политичких странака у БиХ, што је учинио, нити да оцењује шта која странка треба да ради.

- Он нема надлежности за то. Дегутантно је и смешно да он говори о споразуму који су потписале странке - поручио је Додик.

Према Додиковим речима, Инцко нема надлежности да прича ни о НАТО и европским ентеграцијама БиХ, али он то упорно ради.

Прочитајте још: Додик: Нећу да се бламирам и иницирам састанак са Изетбеговићем и Човићем

- Наступ високог представника у Савету безбедности УН је лажно представљање стања у БиХ. Он је наставио да истиче Српску као главни проблем само зато што РС не прихвата да политика високог представника и појединих западних земаља буде и политика РС - истиче Додик.

Он каже да је високи представник озбиљна сметња напретку у БиХ.

- Видљиво је да је портпарол бошњачке стране у БиХ. То се види из његових тврдњи у СБ УН, где је у говору већ осудио посебну седницу Народне скупштине РС, а која се још није одржала. Затим је тек споменуо Декларацију СДА - истиче Додик и додаје да Инцко све што дође из РС проглашава антидејтонским, а не осуђује декларацију СДА.

Додик каже и да је срамотно да је у обраћању говорио и како су српски представници отишли код председника Србије Александра Вучића.

- Очигледно је желео да створи слику да се правила нека завера, што наравно није тачно. Исмевао је забринутост српског народа због декларације СДА пред СБ УН - поручио је Додик.

Српски члан Председништва је поручио да Српска неће прихватити никакву примену бонских овлашћења и било каква наметања из ОХР.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације