КОЛЕГЕ ЈЕ ДОЗИВАЛЕ, АЛИ ОДГОВОРА НИЈЕ БИЛО: У пожару у Бањалуци на радном месту изгорела Мирјана Медан (64)!

О. М.

22. 10. 2019. у 11:42

КОЛЕГЕ ЈЕ ДОЗИВАЛЕ, АЛИ ОДГОВОРА НИЈЕ БИЛО: У пожару у Бањалуци на радном месту изгорела Мирјана Медан (64)!

Фото Д.Поздеровић

Гашење пожара трајало је више од два сата
У пожару, који је избио у фирми "Schwam" у Бањалуци, погинула је дугогодишња радница те фирме Мирјана Медан (64), потврђено је у Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци.


Меданова је страдала око 12 часова у пожару који је највероватније избио у складишту фирме, у којем се налазе производи од сунђера. Потом се проширио на комплетну кућу у којој се налазе канцеларије и продајни објекат фирме.

Више радника успело се спасити скачући кроз прозоре на спрату на кров комбија, који је пришао да им помогне. У тој групи била је и Меданова, која је изненада нестала. Колеге су је дозивале, али одговора није било и њено тело су током гашења пожара пронашли ватрогасци. Била је прекриврена материјалом који се услед јаке ватре обрушио на њу са крова и плафона.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОЖАР У БАЊАЛУЦИ: Жена изгорела у запаљеној фабрици; Радници искакали кроз прозоре (ФОТО/ВИДЕО)

Гашење пожара трајало је више од два сата и у њему је учествовало 12 ватрогасних возила с два крана и 20 ватрогасаца. Више радника лакше је повређено, док је објекат фирме уништен.

Породица настрадале раднице,Фото Д.Поздеровић


Узрок пожара и даље је непознат, а на лицу места у уторак је настављен увиђај после којег ће бити познато више детаља.


Фото Д.Поздеровић

- Тужилац је наложио да се изврши обдукција тела настрадале, те да се спроведу све истражне мере и радње како би се утврдиле околности под којима је дошло до ове трагедије - рекла је портпарол ОЈТ Бања Лука Маја Ђаковић Видовић.


Фото Д.Поздеровић


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације