Додик: Што пре формирати власт без уцена чланством у НАТО

Танјуг

14. 10. 2019. у 22:35

Додик: Што пре формирати власт без уцена чланством у НАТО

Милорад Додик Фото Д. Поздеровић

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас шефу Делегације ЕУ и специјалном представнику ЕУ у БиХ Јохану Сатлеру да је спреман да ради на свим европским питањима
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас шефу Делегације ЕУ и специјалном представнику ЕУ у БиХ Јохану Сатлеру да је спреман да ради на свим европским питањима и подсетио да је то договорено и са Европском комисијом приликом састанка чланова Председништва БиХ у фебруару у Бриселу.

"Додик је нагласио да, нажалост, није на томе урађено довољно јер је очигледно да је због условљавања остала два члана Председништва годишњим националним планом (с НАТО-ом) као предусловом за формирање Савета министара жртвован европски статус БиХ", саопштено је из његовог кабинета.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Додик: Комшић против Хандкеа може да пише само приватно

Додаје се да је на данашњем састанку у Сарајеву Додик пренео Сатлеру да при таквом стању ствари, где се покушава да се формирање власти условљава чланством у НАТО-у, није сигуран да ли је формирање власти у овом тренутку могуће.

У саопштењу се каже да је Додик рекао да је једино рационално да се формира Савет министара БиХ и да се што пре на дневни ред стави европска агенда.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Додик: Није реално формирање власти до краја месеца

Наводи се да је Додик истакао да се не могу прихватити никакве уцене.

"Сатлер је нагласио да се убрзано мора радити на формирању Савета министара, односно власти у БиХ, јер су због тога заробљена многа европска средства за значајне пројекте у БиХ", саопштено је из кабинета српског члана Председништва БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Prellee

14.10.2019. 23:41

Baš tako, narod kome je dao glas, ti trebaju da budu vlast.Ostalo je manipulacija i igranje "demokratije".

milijan

15.10.2019. 07:23

@Prellee - NIje se nesto bunio kad je Spriric bio 2 godine u tehnickom mandatu.