МИНИСТАР привреде и предузетништва у Влади РС Вјекослав Петричевић састао се у Требињу са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем, а разговарали су о побољшању привредног амбијента у центру источне Херцеговине.

Прочитајте још:Просечна плата не покрива ни пола потрошачке корпе

Како је речено после састанка, град Требиње ће се активно укључити у давање предлога за измену законских решења, која се тичу пословања предузетника у Републици Српској, али и у проналажење квалитетнијих решења за пословне и слободне зоне.

- Ми ћемо у наредној години радити на измени закона о пословним зонама, како би се обезбедили још повољнији услови за пословање у њима - истакао је Петричевић.

А управо у граду Требиње имају план да у наредном периоду развију слободну зону.

Прочитајте још: Вишковић: Без власти нема реформи у здравству

- Кроз наше предлоге ка изменама и допунама постојећих закона желимо да омогућимо боље услове за све предузетнике, без обзира на то да ли су њихова предузећа, према броју запослених, мала, средња или велика - рекао је Ћурић.

Петричевић и Ћурић разговарали су и о неопходним променама услова код давања кредитних средстава привредницима, који иста планирају да преусмере у нова улагања и проширење постојећих производних капацитета.

- У завршној фази смо преговора са пословним банкама и Гарантним фондом Српске око повољнијих кредита за привреднике, где би камате биле око два одсто на период од 12 месеци - нагласио је Петричевић.

ПОСЕТИО УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА

МИНИСТАР Вјекослав Петричевић радну посету Требињу искористио је и за посету Удружењу жена "Васила", а присуствоваће и конференцији предузетништва жена у РС, у организацији Привредне коморе и Министарства привреде и предузетништва Српске.