Социјалисти: Кад је реч о популационој политици нема поделе на позицију и опозицију

Д. Л.

22. 09. 2019. у 19:27

Социјалисти: Кад је реч о популационој политици нема поделе на позицију и опозицију

Горан Селак и Соња Давидовић

На скупу “Демографска обнова Српске” истакнуто да је веома важна подршка политичких субјеката институцијама Републике Српске као и свима који су активно укључени у борбу за демографску обнову

ГРАДСКИ одбор Социјалистичке партије Бањалука организовао је јавни скуп и предавање на тему демографске обнове и мера популационе политике Републике Српске. Присутни су имали прилику да сазнају више о мерама популационе политике од вође тима за деморафску обнову, професора Драшка Маринковића, а говорили су и министар породице омладине и спорта Соња Давидовић и председник градског одбора СП Бањалука Горан Селак. На скупу је истакнуто да је веома важна подршка политичких субјеката институцијама Републике Српске као и свима који су активно укључени у борбу за демографску обнову.

Прочитајте још: Цвијановић: Направићемо додатни тим који ће се бавити нефинансијским мерама за повећање наталитета

- Градски одбор Социјалистичке партије данас је организовао јавни скуп и предавање на тему демографске обнове Републике Српске и предлога мера популационе политике. Присутни су имали прилику да од уваженог професроа Маринковића, који је вођа тима демографске обнове, чују које су то конкретне мере популационе политике предложене од стручног тима И шта ће институциеј Републике Српске радити у предстојећем периоду демографска обнова и стварање повољнијих услова за живот у Српској. Ово је питање од највишег политичког и националног значаја и мислим да је веома важно да у читавом процесу учествују и сви политички субјекти. Када је у питању највиши интерес Републике Српске, ту нема места поделама на позицију и опозицију, него је потребна подршка свих и заједнички рад. Хвала организаторима данашњег скупа, Градском одбору Социјалистичке партије Бањалука, а надам се да ће И остали следити овај пример и активно се укључити у демографску обнову – истакла је министар породице омладине и спорта у Влади РС Соња Давидовић.

Организатори скупа “Демографска обнова Српске” истичу да је ово тек прва у низу активности везаних за промоцију мера популационе политике, те да се ради о приоритетном питању за Српску и за Бањалуку.

- Ово је прва од акција посвећених борби за демографску обнову Српске које ће реализовати наш градски одбор. Институције Републике Српске су покренуле низ активности које за циљ имају да промовишу подстицање рађања, а ми смо одлучили да се активно укључимо и дамо свој допринос. Подршка политичких субјеката је неопходна у овом процесу, као што је потребна И подршка локалних заједница, медија и удружења. Као што видите, велики број људи је заинтересован да сазна више о мјерама популационе политике И начинима на који свако од нас може да допринесе. Демографска обнова је приоритетно питање Републике Српске и у складу с тим, верујемо да се заједничким радом, добрим идејама и законским решењима може постићи много – поручио је председник Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука Горан Селак.

Предавање је одржано у конференцијској Сали хотела “Јелена” уз присуство великог броја грађана, представника локалних И републичких институција, те удружења И фондација које са баве питањима везанима за демографску обнову, младе И породицу. Закључено је да су заједнички рад и међусобна подршка од изузетног значаја у овом процесу, те да је у предстојећем пероду потребна снажнија промоција мера популационе политике.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације