РС: Иста цена струје

С. М.

13. 09. 2019. у 08:22

РС: Иста цена струје
Електропривреда РС повећала цену индустријске струје за привреднике. Ипак, до повећања ценовника за домаћинства неће доћи

У ПОСЛЕДЊИХ месец дана у јавности се спекулисало да ће доћи до повећања цене струје и за домаћинства након што је Електропривреда РС повећала цену индустријске струје за привреднике. Ипак, до повећања ценовника за домаћинства неће доћи. Цена електричне енергије за домаћинства у Републици Српској остаће и даље регулисана делатност, а не тржишна, тако да ће цена остати непромењена, изјавио је директор Електропривреде Српске Лука Петровић.

- Свесни смо да је оваква цена електричне енергије и даље далекоиспод тржишних принципа. Ми ћемо у новом софтверу за обрачун електричне енергије настојати да и даље задржимо повољнецене задомаћинства која троше мање киловата.На пример до 400 или 500 киловата. Планирамо да се то уради у јануару или половином следеће године - рекао је Петровић.

Појаснио је да ћедомаћинства која буду трошила више од 400 до 500 киловата морати да плаћају вишу цену.

- То значи да се струја користи за грејање, базене или за неке друге сврхе и они ће морати да плате већу цену електричне енергије. Сигурно је да ћемо је постепено повећавати до тржишне - истакао је он.

Лука Петровић,фото Д.Поздеровић

Петровић наглашава да грађани у наредних 10 година треба да очекују да се неће постићи тржишна цена.

- Кретаће се од тржишне, па до субвенционисане, која ће бити нижа до 50 одсто од тржишне- додао је Петровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације