Жена умрла, муж скочио у бунар!

Н. ЂУРИЋ

15. 08. 2019. у 07:24

Жена умрла, муж скочио у бунар!

Кућа породице Ђекић у Доњим Смртићима

Несвакидашња породична трагедија у прњаворском селу Доњи Смртићи. Петар није издржао бол за преминулом супругом. Комшије о супружницима Ђекић говоре да су живели у великој љубави и пажњи

ДВЕ смрти у два дана потресле су и у црно завиле породицу Ђекић, у прњаворском селу Доњи Смртићи. Из неизмерне љубави и немогућности да преболи губитак четири године млађе супруге Мирјане Мире (65), која је дан раније преминула у бањалучком УКЦ, Петар Ђекић (69), у среду јутро, одлучио је да себи прекрати живот - скоком у бунар!

Прњаворска полиција је извршила увиђај и, како сазнајемо, констатовала да у овој трагедији нема елемената кривичног дела. Петра је угушеног у бунару пронашао син. А, уз бунар пронађени су јакна, папуче и мобилни телефон, угледног и омиљеног домаћина у овом крају, које је одложио пре него што је, скрхан болом, одлучио да се тек преминулој супрузи придружи "на оном свету".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Приједорчанин погинуо у сечи шуме

Тог у породици Ђекић тешког јутра, отац и син су заједно попили кафу. Окупирани припремом сахране преминуле, мештани су бдили и над видно скрханим Петром, и не слутећи тако брз нови ударац. У јеку велике кише, он се искрао из куће и у око 200 метара удаљеном бунару прекратио свој живот.

Према казивању комшија, бол за вољеном особом била је јача и од тога да у очито припремљеном нотесу испише и било какве опроштајне речи.

Из Бањалуке је већ допремљено Мирино тело, а у дворишту се склапа шатор под којим ће се у циљу достојне сахране и последњег испраћаја окупити многобројна родбина и пријатељи.

Познаваоци Мире и Петра, за овај пар, као и комплетну њихову вишечлану породицу, имају само речи хвале.

- Били су то најбољи људи и домаћини у сваком погледу. А, њихова неизмерна међусобна пажња и љубав били су за пример свима - казује за "Новости" група комшија, која је желела да остане анонимна, али и да, како кажу, посведоче о тој неизмерној љубави чији је крај и њих саме веома тешко погодио.

Супружници су се међусобно надметали у брижности једног према другом. Заједно су у домаћинству живели са сином и његовом породицом. Дочекали су и једно праунуче, а кћерка им је удата и живи у Дервенти. Мештани памте да је нешто болеснији Петар стално понављао шта би он без своје "бабе", која је редовно бдила над њим. Непрестано јој је на томе захваљивао.

Недуго пре трагедије, извесно време провели су и у бањи, да би се Мира изненада разболела. Пала је у кому, а седмог дана из Бањалуке је стигла црна вест да је преминула.

- Знајући да ће то Петар тешко поднети, дуго смо околишали и на све начине га припремали да га упознамо са горком истином. Мало је помогла и инјекција за умирење коју је примио. Дуго је плакао - причају нам, такође, видно утучени саговорници.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Од удара грома страдало стадо оваца

САХРАНА

САХРАНА Мирјане и Петра Ђекића заказана је за на месном гробљу у Доњим Смртићима. Брачни пар биће упокојен једно до другог, као сведочанство неизмерне љубави, али и скончане на начин који не памти не само овај крај.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације