Вршилац дужности директора Јавног предузећа "Путеви Републике Српске" д.о.о. Бања Лука, Ненад Нешић, и Бојо Гашановић, начелник општине Источни Стари Град потписали у овој општини "Споразум о дефинисању међусобних односа о заједничком улагању у дио регионалног пута Р446, Враца-Требевић у дужини од 3 километра".

Директор Путева РС Ненад Нешић најавио је да ће пројекат рехабилитације дела пута бити завршен у наредних 20 дана, а комплетан посао до краја октобра, пре почетка зимске сезоне на Јахорини.

- Од Враца до Бруса имаћемо потпуно реконструисану дионицу овог пута што ће значајно допринети развоју туризма у овом делу Републике Српске, нагласио је Нешић.

Он је потврдио да се озбиљно разматра и санација дела пута на релацији Јасик-Брус, о чему је разговарано са премијером Републике Српске Радованом Вишковићем и начелником општине Пале Бошком Југовићем.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Минималац да достигне 600 км!

Иначе вредност пројекта пута Враца- Требевић је око 900.000 КМ, а према споразуму учешће општине Источни Стари Град и Владе Републике Српске је по 50 одсто планираних средстава.

Бојо Гашановић, начелник општине Источни Стари Град је прецизирао да је ова општина, путем Савета министара обезбедила 450.000 КМ, и нагласио да је и Влада Републике Српске показала разумевање за овај пројекат и обезбједила другу половину средстава, у чему је учествовало и Јавно предузеће "Путеви Републике Српске".