Осумњичени за убиство бизнисмена: У време убиства био сам са пријатељицом, па са женом

О. МАТАВУЉ

26. 04. 2019. у 08:02

Осумњичени за убиство бизнисмена: У време убиства био сам са пријатељицом, па са женом

Полиција у трави, близу места злочина, пронашла оружје

Емилио Балдо, један од осумњичених за ликвидацију Славише Крунића и Жарка Павловића, негирао дело. У трави у Гламочанима пронађене пушке и аутомобил који су наводно коришћени у сачекуши

ИНСПЕКТОРИ МУП РС пронашли су две аутоматске пушке, оквире с муницијом и аутомобил који су највероватније коришћени приликом ликвидације власника "Сектор секјуритија" Славише Крунића (48), његовог телохранитеља Жарка Павловића (37) и тешког рањавања Горана Илића. То је у Окружном суду у Бањалуци потврдила републички тужилац Сњежана Петковић, која води истрагу.

Како сазнајемо, оружје су у четвртак ујутро у густој трави у Гламочанима код Бањалуке пронашли припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП РС, који последња три дана детаљно "чешљају" терен на ширем подручју око места убиства. Пронађена је и црвена "опел корса", власништво убијеног нападача Жељка Ковачевића. Возило је било паркирано код поште у Залужанима и након увиђаја је пребачено у полицијски депо. И аутомобил и оружје ће у наредном периоду бити вештачени како би се утврдило да ли се поклапају са чаурама пронађеним на месту злочина, те да ли на њима има отисака прстију или биолошких трагова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сахрањен Славиша Крунић

За стравични злочин, који је почињен 22. априла око 22.30, осумњичени су Жељко Ковачевић, који је убијен у размени ватре, Бенеди Ђукановић, који је у бекству, и Емилио Балдо, за којег је Републичко тужилаштво РС предложило једномесечни притвор.

Током саслушања, Балдо је пред тужиоцем негирао да је умешан у злочин. Ипак, потврдио је да је критичне ноћи био у друштву с Ковачевићем и Ђукановићем у кафе-бару "Пинк" у Гламочанима. С њима је, како је навео, седео у периоду између 20 и 21 часова и причали су о "сунцобранима и храстовини". Тврди да су се потом растали. Он је, како је рекао, отишао сам, а Ђукановић и Ковачевић црвеном "корсом". У исказу је навео да је у време убиства био у Лакташима. Пола сата је наводно провео са пријатељицом, коју није желео да именује. Потом је отишао кући, затворио прозоре, и аутом се вратио у центар Лакташа где је "10-15 минута седео сам", да би у 22.55 дошао по супругу у кафић "Алабама" где она ради као конобарица.

Црвена "корса" убијеног нападача


Привођење осумњиченог Емилија Балда / Фото Алтернативна телевизија

Славиша Крунић

- Крунића познајем из виђења. Никада нисам радио код њега нити имам икакве везе с њим. Категорички тврдим да Ковачевић и Ђукановић преда мном никада нису помињали Крунића и не знам да ли су имали икакве релације с њим - рекао је Балдо у исказу.

Да нема везе са злочином, Балдо је поновио и у Окружном суду у Бањалуци током рочишта за разматрање притвора. Његов бранилац адвокат Драган Ступар противио се одређивању притвора, наводећи да је неоснован. Тврдио је и да се исказ тужилачког сведока, о боравку у кафе бару "Пинк", разликује од исказа осумњиченог.

- Мора се узети у обзир и да се исказ сведока односи на период ван инкриминисаног догађаја. Такође, мој клијент је изнео своју одбрану и тражио да га полиграфски тестирају, што није учињено, а довољно указује да нису испуњени услови за одређивање притвора - рекао је Ступар.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОТАЦ БАЊАЛУЧКОГ БИЗНИСМЕНА: Убиство мог сина је плаћено, убеђен сам да ће полиција решити случај

Жарко Павловић

ПОТРАГА ЗА ЂУКАНОВИЋЕМ И "ГОЛФОМ 7"

ПОЛИЦИЈА и даље интензивно трага за осумњиченим Бенедијем Ђукановићем, за којим је расписана и потерница. Засада нема података да је прешао границу и верује се да се и даље налази у БиХ. Утврђено је и да је користио бели "голф 7", регистарских ознака 003-К-770, који је снимљен у добојском региону.

- Полиција моли све грађане уколико примете особу или возило са фотографије да о томе обавесте најближу полицијску станицу или на дежурни број 122 - рекла је портпарол МУП-а РС Мирна Миљановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације