ПРЕДСТАВНИЦИ опозиције у Српској настављају са оспоравањем резултата избора, пре свега за председника РС. С друге стране из СНСД им поручују да прихвате резултате и да су грађани на изборима јасно рекли шта мисле о њиховој политици. Ионако узбуркану постизборну политичку сцену у РС, додатно је зачинила изјава Вукоте Говедарице, председника СДС и пораженог кандидата за председника РС, који је поручио да "верује да је председник РС и нико му неће победу отети и да је оно што жели да се утврди истина".

С друге стране, из СНСД је стигао експресан одговор. Портпарол СНСД Радован Ковачевић изјавио је да председник СДС "Вукота Говедарица за себе може рећи да је председник Српске исто колико може рећи и да је он Наполеон Бонапарта или Супермен".

- До избора, сви смо знали да је господин Говедарица неозбиљан кандидат за председника Републике, а сада сви можемо да видимо и да је неозбиљан човек - рекао је Ковачевић, коментаришући изјаву Говедарице да је победио на изборима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Петровић окреће леђа Говедарици!

ПОРУКА ВУКОТА Говедарица је поручио и да ће на Тргу Крајине у Бањалуци рећи грађанима истину око избора и да народ већ зна да су избори покрадени! Он је поручио да нема никаквих преговора са властима.

СНСД није имао потребу да било шта краде, за шта их опозиција оптужује, јер, додаје Ковачевић, изборни резултат који је постигао СНСД на овим изборима јесте резултат континуитета рада те странке.

- Резултат који је СНСД остварио на последњим локалним изборима 2016, када су наши кандидати за начелнике и градоначелнике освојили око 365.000 гласова, верујем да ће то отприлике бити резултат нашег председника и будућег српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, сада када се преброје гласови који долазе поштом - истакао је Ковачевић.

Радован Ковачевић

Ковачевић је позвао опозицију у РС да постане корективни, а не деструктивни фактор, и да престану са покушајима да направе ванредно стање, јер грађани Српске то не желе.

- Грађани РС су на најбољи могући начин оценили њихову негативну кампању коју су водили све време и никако не желе да се она на било који начин настави. То су им поручили тако што су гласали за нас - рекао је Ковачевић.