КОСТИЋИМА НОВО ГНЕЗДО: Шесточланој породици гради се кућа

В. М.

среда, 10. 10. 2018. у 06:41

КОСТИЋИМА НОВО ГНЕЗДО: Шесточланој породици гради се кућа

Костићи са представницима општине

Социјална помоћ, у виду једнократне материјалне помоћи и дечјег додатка није довољна, па Костићи иду у надницу, кад год им се за то укаже прилика, да би прехранили своју породицу

ОПШТИНА Угљевик и Центар за социјални рад подижу кућу шесточланој породици Костић из Тутњевца. Ово је трећа социјално угрожена породица, која ће до зиме добити кров над главом.

Локална власт је за нови кров над главом Костића издвојила већ 10.000 КМ. Притекли су у помоћ и други добротвори из овог дела Републике Српске.

Од шест чланова домаћинства, двоје деце је пунолетно, нико није запослен. Социјална помоћ, у виду једнократне материјалне помоћи и дечјег додатка није довољна, па Костићи иду у надницу, кад год им се за то укаже прилика, да би прехранили своју породицу.


Прочитајте још - ПОМОЋ ВОЈНИКУ: Дејану ниче кућа из темеља


Нова кућа, каже Стојан Костић, много им значи, највише деци којој су потребни нормални услови за живот.

- Хвала свима, а највише начелнику општине и одборнику Гаври Милошевићу из нашег села који је покренуо све ово - рекао је Костић.

ПОМОЋ

ДИРЕКТОР Центра за социјални рад Гордана Рикић каже да су препознали потребу за решавање стамбеног питања, па су у складу са својим могућностима помогли у изградњи куће.

- Од новца која је издвојен из буџета Костићи су на пролеће започели изградњу. Радови добро напредују, тако да очекујемо да ће кућа убрзо бити завршена - рекла је Рикићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)