БОШКУ Јанковићу (61) из Палежнице код Добоја тежак живот ублажиће град Добој и међународна организација УНДП, одлучивши да му направе кућу из темеља, уместо досадашње трошне на покренутом клизишту.

- Прихватили смо се ове хумане акције, јер је питање времена када ће се кућица у којој станује сама урушити или нестати под земљом у клизишту. Поставили смо темељ, мајстори зидају нови објекат и до хладнијих дана очекујемо да би се Бошко могао и уселити у нови дом - каже за "Новости" председник Месне заједнице Мирослав Милошевић.

Председник МЗ се лично ангажовао око обезбеђења плаца за нову кућу на његово име и друге документације, а велики је допринос у обезбеђењу донације и Драгана Павлића.

Тешка је судбина задесила Бошка, супруга му је умрла пре пар година, а након завршетка рата у БиХ и њихов син се разболео и преминуо.

Прочитајте још - ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА: Поново за Бранка

- Живим сада сам и без икаквих примања или социјалне помоћи, за храну се сналазим тако што идем на дневницу, мада због болести могу да радим само лакше послове, као што су кошење траве у дворишту кућа и слично - каже Бошко, када смо посетили градилиште на ком му граде нову кућу.

Бошко са Горданом

Каже да без донатора не би преживео, истичући Гордану Стјепановић, која је из Америке долазила и доносила му помоћ у основним животним намирницама и потрепштинама.

ПРИКЉУЧЦИ

ОД градских власти и "Електродобоја" се очекује да ће имати и даље за Бошка и његове проблеме разумевања, и да ће му када кућа буде готова помоћи и у обезбеђењу прикључака на електро и водоводну мрежу.


Стара кућа