И НА последњој седници Скупштине општине Билећа нису изостале увреде и претње, а одборници скупштинске већине усвојили су буџет за 2018. годину од 11 милиона и 135.000 КМ.

Приликом дискусује сваке тачке дневног реда одборник СРС "Војислав Шешељ" Дражен Дунђер предњачио је у увредама на рачун председника скупштине Срђана Рогана и начелника општине Миљана Алексића. У владајућем СНСД управо Дунђера виде као једног од криваца што је Скупштина Билеће постала препознатљива по скандалима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ БОСАНСКО ГРАХОВО: Сете се Срба само пред изборе!

- Имамо проблема са појединим одборницима, да не кажем два-три одборника, који стално вређају и провоцирају. Да ли они једно мисле, друго причају, а треће раде, то је њихов ствар, али због таквих је оваква слика наше скупштине - рекао је Љубо Вуковић, шеф клуба одборника СНСД.

На другој страни, Дунђер на непримерен начин одговара да СНСД све пребацују на њега, а да им није сметало како се понаша док су заједно били у власти и имали заједничког кандидата на протеклим локалним изборима.

- Треба сву пажњу скренути на мене. А када сам одржавао углед Скупштине нисам им сметао, и зато су ме узели да им доведем оваквог начелника на власт. Њима би одговарало да у Скупштини само ћутимо - каже Дунђер.

Када је у питању буџет у износу већем од 11 милиона КМ, у који је увршћено и недавно кредитно задуживање од преко три милиона КМ за измирење старих обавеза, ту се и опозција и власти слажу да је потрошачки.

- То је типично потрошачки буџет, ако знамо да је за лична примања потребно четири милиона, за материјалне трошкове милион и по, за "социјалу" милион, за кредите милион и по - каже Драган Бабић, одборник СРС.

У исто време Љубо Вуковић из СНСД наводи да је буџет већим делом потрошачки, али и да има развојну компоненту.

- Не може се рећи да је само потрошачки, нешто се већ ради у Билећи. Наравно да се може и више урадити - истакао је Вуковић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Требињскa трка зa сирац кроз камењар и крш

Опозиција је приликом усвајања буџета тражила појединачно гласање, јер и даље тврде да је одборница Снаге Херцеговине Бранка Радмиловић у сукобу интереса. Радмиловићева је на прошлој седници гласала за своје именовање за место директора Центра за социјални рад, а на овој за буџет.