Отац Давора Драгичевића: Тужилаштво је највеће зло!

О. МАТАВУЉ

23. 04. 2018. у 19:04

Отац Давора Драгичевића: Тужилаштво је највеће зло!

На скупу се појавио и председник Додик Фото О. Матавуљ

Бањалучани и у понедељак тражили "Правду за Давида", подржао их и Милорад Додик. Драгичевић: Сви који скривају информације и доказе саучесници су у злочину

ОКО стотинак грађана окупило се у понедељак испред зграде Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци тражећи истину и правду за Давида Драгичевића (21), чије је тело 24. марта пронађено на ушћу Црквене у реку Врбас.

Прочитајте још: ПРОТЕСТ У БАЊАЛУЦИ: Незадовољни током истраге о смрти Драгичевића

Давидов отац Давор Драгичевић рекао је да је тужилаштво "највеће зло ове државе", наводећи да му до сада нису дали ниједан документ у вези са истрагом, а без њих до правде не може доћи.

- Тужилац Далибор Врећо је узео овај случај и више не знам ништа. Не дају ми ниједан документ, фото-документацију обдукције и једино што сам званично добио је потврда о смрти. Не знам ни ко је пронашао тело мог сина, па зар је то нормално - рекао је Давор.

Прочитајте још: ИСТРАГА О СМРТИ МЛАДИЋА ИЗ БАЊАЛУКЕ: Тужилаштво очекује налазе; Скупштински одбор тражи информацију о безбедности у РС

Нико из тужилаштва грађанима се није обратио, а отац је поновио да су сви који скривају информације саучесници у злочину.

- Психички нас убијају све. Нашу децу, браћу, сестре...

Он је поручио да је поносан на све који су подржали групу и пробудили Бањалуку да се бори за правду. Тврди да је задовољан новом истрагом коју је покренуо УКП.

Окупљени су пред тужилаштвом певали Давидову песму "Клинац из гета" и скандирали "правда за Давида" са стиснутом песницом према небу, да би потом тужилаштву упутили звиждуке.

На скупу се појавило неколико јавних личности, а међу њима и председник РС Милорад Додик који је дискретно стајао иза окупљене масе. Он је, за "Новости", рекао да подржава борбу за истину и верује да ће се до ње и доћи.

- Тужилаштво је место где то треба да се одвија и заврши. Морамо да верујемо у институције и да им дамо шансу да раде без притисака. Али исто тако за свачији посао, у оквиру институција, постоји одговорност. Одбацујем било какве нападе на институције и мислим да већ постоје одређени елементи злоупотреба ове трагедије - рекао је Додик.

НОВИ СНИМАК

У ЈАВНОСТИ се појавио нови снимак на коме се види да је у ноћи нестанка 18. марта Давид у 2.29 био испред "Боске". На снимку се види да је ту разговарао са пет непознатих младића, па су његов отац и група "Правда за Давида" понудили награду сваком ко има информације о њиховом идентитету. Само време на снимку, уколико је тачно, доводи у питање полицијску верзију догађаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

milijan

24.04.2018. 07:07

Ko je sjedio sa glavnim tuziocem RS dok ga nije "sredio"? Ko bira i postavlja tuzioce? Kao niko ne zna?

maya

24.04.2018. 14:29

Злоупотреба трагедије? Јел то што траже да одговорни буду правно процесуирани?Господине Додик ово није напад на институције него тражење одговорности појединаца.