Оставили газу дугачку чак два метра после царског реза

Огњен МАТАВУЉ

22. 06. 2017. у 11:03

Оставили газу дугачку чак два метра после царског реза

Свјетлана Ђуровић после треће операције

Свјетлана Ђуровић (26) за "Новости" о немару лекара. Спасли је у Новом Саду где је имала три операције и провела 42 дана

БИЈЕЉИНСКА полиција поднела је кривичну пријаву против гинеколога Сање Стевановић и медицинске сестре Слађане Обрадовић, запослених у бијељинској болници "Свети врачеви", због несавесног лечења породиље Свјетлане Ђуровић. Њој су након царског реза у стомаку оставили трбушну компресу, односно газу дугачку чак два метра.

У ПУ Бијељина наводе да се осумњиченима на терет ставља да су починиле кривично дело несавесног пружања лекарске помоћи.

- Пријављене С. С. и С. О. се терете да су у августу 2016. године приликом вршења оперативног захвата поступале супротно смерницама за спровођење сигурне хирургије и супротно Упутству о раду операционог блока. Током операције у стомаку пацијенткиње оставиле су трбушну компресу која је проузроковала тешке телесне повреде и тешко нарушавање здравља пацијенткиње - рекла је портпарол ПУ Бијељина Александра Симојловић.

У потресној исповести за "Новости" Свјетлана Ђуровић прича да је због бијељинских лекара била животно угрожена. Два месеца након што је родила здраву кћерку, оперисана је у Новом Саду, где јој је одстрањено 120 центиметара танког и 13 центиметра дебелог црева, као и спорна газа.

- У бијељинску болницу примљена сам 21. августа, а иако ми је пукао водењак породила сам се 24. То је буквално било мучење. Прво су покушавали да ме породе природним путем, а онда су ми саопштили да морам на царски рез. Ујутро је први контролни налаз показао да ми је CRP 180 mg/l (протеин у крви, чија је граница нормале до 10 mg/l, оп.а.) - каже Ђуровићева.

Иако је то указивало на постојање упале, лекари су јој прописали антибиотике, како би спустили CRP. Кући је отпуштена десет дана након пријема са CRP 98 mg/l и великим боловима.

- Једва сам могла да стојим. Константно ме је болело, али сам имала обавезе око бебе и то сам трпела. Више пута сам се јављала докторки Стевановић, али је она говорила да ми није ништа и да сам размажена. На последњем прегледу ми је рекла да је гинеколошки све у реду и послала ме је хирургу.

Била код три хирурга и сви су имали различите дијагнозе: камен у бубрегу, претпраност дебелих црева и упала жучне кесе. Трпела је и трпела све до 19. октобра кад је налаз CRP био 198 mg/l. На своју руку отишла је у Нови Сад, поново урадила све налазе и за 24 сата CRP је скочио на 298 mg/l.

- Одлучили су да раде ревизију ране, а доктор је рекао да сам животно угрожена и да молим бога да дођем до Ургентне. Дојила сам бебу, али сам морала да је оставим, како бих се борила за живот. Спасао ме је др Зоран Ђерманов, коме дугујем велику захвалност - кроз сузе говори Свјетлана.

Имала је укупно три операције, које су трајале више од осам сати, а у болници је провела укупно 42 дана. Била је прикључена на све могуће апарате.

- На порођај сам отишла са 109 килограма, а сада једва имам 67. Опоравак је текао споро и стомак ми је сав исечен! Никада више нећу бити иста. Катастрофа је колико су ме упропастили. Да нема моје бебе, одавно бих била под земљом - каже Свјетлана.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Меда

22.06.2017. 12:05

Која је разлика између Бога и доктора? Бог не умишља да је доктор. Док код нас не почну да лете у прдекану, неће престати да се руководе сујетом...

maggie

22.06.2017. 12:46

Bas su ti lekari strucni! Skoro se desio slucaj u Somboru, da su zeni posle carskog reza lekari "zaboravili" da izvade posteljicu. Tek posto se ona posle dve nedelje od carskog reza nije osecala dobro, dobila je temperaturu, uputili je u bolnicu i konstatovali da je uzrok svih nedaca ostavljena posteljica. Ja nisam lekar, ali toliko bih i ja znala!

Ivanka Kosovka

22.06.2017. 14:22

Suvisan je bilo kakav komentar??? Da nije tuzno, bilo bi smesno... Strasno!

cupavi berlin

22.06.2017. 14:51

Gospodo slika Operacije govori sve.To je Krater.Dali su kupili diplomu.Takve Operacije obavljaju bolje Veterinari,koji ne rade svaki dan tako nesto.Oduzimanje licence i Zatvor.,plus odsteta Zeni.

goga

22.06.2017. 19:22

poznajem ovu zenu ona je prijateljica moje zaove...jako dobra cura ovo sto su doktori uradili stvarno nema smisla tako nesto da uradis....da se mene pita daj doktor koji je ostavijo gazu u njenom stomku treba na sudjenje ....

тип - топ

23.06.2017. 12:31

Слика стања нације и државе.Све је срушено, испливало је на површину све оно најгоре. Аморал, незнање,неодговорност, алавост, безакоње..,Дијагнозу је народ одавно успоставио, а она је вјечна и гласи:"риба увијек смрди од главе".