ТРИ ученика Основне школе "Петар Други Петровић Његош" из Билеће пласирала су се у полуфинале квиза "Немањићи", који је поводом 800 година самосталности Српске православне цркве организовала Фондација "Мир Божији" из Бањалуке, а уз благослов патријарха српског Иринеја. Међународни квиз окупио је више од 300 екипа састављених од ученика основних школа из Србије, Црне Горе, Републике Српске, као и дијаспоре широм света.

Тим из Билеће представљају капитен Драгана Вујовић, ученица деветог разреда, Ана Медан, ђак осмог разреда, и Павле Михић, ученик седмог разреда.

Ради се о онлајн квизу, а билећки ученици су у прва два круга бриљирали и пласирали се у полуфинале, које ће се одржати у Београду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Шумадијски опанак прави 70 година: Радослав (84) је последњи опанчар у Параћину који је обуо готово сва културно-уметничка друштва

- Овај квиз за нас је представљао велики изазов, али и задовољство, јер смо укрстили своје знање са осталим ученицима. Такмичењу смо пришли крајње одговорно и дисциплиновано, укључујући нашу жељу и циљ да у поштеном надметању остваримо што бољи резултат и да будемо и победници овог квиза - каже Драгана Вујовић.

Ментор школског тима, наставник Миленко Кешељ, хвали ученике који су озбиљно обавили припреме и остварили сјајан резултат.

- Пресрећан сам што су деца показала завидно знање, а то је пројекција рада у нашој школа - каже Кешељ.


ПОНОС ШКОЛЕ

Директор ОШ "Петар Други Петровић Његош" Зорица Пекић истакла је да се ради о изузетном успеху за школу, али и за Републику Српску.

- Велики успех постигли су наши одлични ученици, који нису покварили оцене током припрема за квиз - каже Пекићева.