НОВА документарна серија “Нетфликса” бави се случајем Хенрија Лија Лукаса, серијског убице који је признао убиства више стотина људи. То није било све. Осим признања, у детаље је описао жртве и застрашујуће начине на које их је убио.

Прочитајте још: Мистерија сличице 313: Свет није ни требало да види овај детаљ убиства Џона Кенедија (ВИДЕО)

Међутим, Лукасова признања многе су навела да посумњају у његове приче. Штавише, адвокати, новинари и форензичари једноставно нису могли да поверују да је изводљиво да само један човек почини сва та убиства.

Захваљујући истрази, почели су да проналазе рупе у његовим признањима о наизглед бесконачном низу убистава. Управо су због тога многи случајеви поновно отворени, што је узнемирило породице жртава које су у његовим признањима пронашле завршетак својих трагичних прича.

Током осамдесетих су га назвали "The Deadly Drifter", али због сумње у његово признање добио је и нови надимак - "The Confession Killer".

Ова петоделна документарна серија истражује истину иза Лукаса и начине на које је његова прича показала колико је правни систем у САД-у недорастао истраживању тешких и комплексних злочина.

(index.hr)