Шта се крило иза окултног друштва Туле: Изнедрили су Хитлерово зло, одсецање главе карта за улазак, а историчари твде да су ови Срби били у њему

Novosti online

13. 11. 2019. у 17:40

Како је у недељу увече почела друга сезона серије "Сенке над Балканом", опет су се отвориле многе теме које се тичу тајних друштава

Шта се крило иза окултног друштва Туле: Изнедрили су Хитлерово зло, одсецање главе карта за улазак, а историчари твде да су ови Срби били у њему

Принтскрин из серије "Сенке над Балканом"

Како је у недељу увече почела друга сезона серије "Сенке над Балканом", опет су се отвориле многе теме које се тичу тајних друштава који су утицале на нашу историју. Ритуална убиства, мистериозни потписи и симболи довели су нас до друштва Тула...и сви се питамо, шта се крије иза тога.

Друштво Туле основао је Рудолф вон Зеботендорф (Рудолф Глауер), окултиста анти-семитских уверења, у Минхену 17.08.1918. године, а име потиче од митске земље Туле (Хипербореје), за коју се веровало да је домовина људи преживелих са Атлантиде, домовина Аријеваца. Спајајући елементе Теозофског учења са елементима легенде о Атлантиди и националним митовима, попут оног о тевтонским витезовима, Тула је изнедрила окултизам расне супериорности који је, након болног пораза у првом светском рату, врло брзо нашао много следбеника утицајних у јавном животу германских народа.

Али, ма како уклопљена, теоретска поставка окултних система не значи много ако иза ње не стоји стварна мистична моћ њених вођа, истински спиритуални контакт који они преносе на своје следбенике. Човек који је Друштву Туле удахнуо стварну окултну моћ био је Дитрих Екарт, истински медијум и посвећеник тајних знања. Он је створио магијске ритуале Туле, он је остварио спиритуалне конакте са снагама црног окултизма, он је „препознао“ Адолфа Хитлера као будућег вођу Рајха. Заувек ће остати забележене његове речи када је први пут видео и чуо будућег Фирера – „Њега смо чекали. Он је човек коме сам био пророк и претходник“.


Уз њега, свакако најзаслужнији за уздизање окултних доктрина Туле у политичку идеологију нацизма јесу двојица њених високих иницијаната, Фридрих Крон који је Хитлеру предложио кукасти крст као симбол партије и државе и генерал Карл Хаусхофер, чије су геостратешке идеје утицале не само на обликовање нацизма, већ и на судбину читавог света тога времена.

Хаусхофер је био и први човек Луминозне ложе, унутрашње ложе Друштва Тула, познате и под именом Врил, која је директно спајајући окултни рад (ритуале и медијумство) са науком и технологијом тога времена направила чудесне пробоје у примењеној науци и проналазаштву чије ефекте и данас експлоатише водећа сила света.

Утицај Туле на настанак нацизма, његову идеологију и освајање власти био је толики да многи аутори Хитлерову Немачку сматрају првом окултном државом у историји човечанства. Та „част“ ипак припада САД-у, будући да је она основана раније, а да су њени оснивачи били такође посвећеници тајних ложа, што је итекако видљиво из њених државних симбола и оснивачких аката. Но, то не мења чињенице везане за улогу окултних знања у нацистичкој Немачкој. Изузев Гебелса, нема ниједног од истакнутих нацистичких вођа и идеолога а да није био члан Друштва Тула, или неког од њених култова. Почев од Антона Дрекслера, првог вође Немачке радничке партије, преко Рудолфа Хеса, Алфреда Росенберга, Хермана Геринга, па све до Хајнриха Химлера, чији су СС ешалони били организациона и идејна мешавина тевтонских витезова и језуита.
Што се самог Хитлера тиче, иако нема историјске потврде да је био формални члан овог реда, нема никакве дилеме да су тулски посвећеници, пре свих Екарт, Хес и Хаусховер, били његови духовни ментори, да су га иницирали у најдубље тајне реда, као и да га је Дитрих Екарт подвргао специјалном програму за буђење психичких центара и остварењу директног контакта са надземаљским ентитетима. Нема бољег доказа за то од речи које је Екарт изговорио на самрти, децембра 1923 године: „Следите Хитлера! Он ће играти, али ја сам тај који свира! Посветио сам га у тајне доктрине, отворио му центре визије, показао му методе да општи са Силама. Не жалите за мном, утицао сам на историју више од иједног Немца“.


Утицај окултног у нацистичкој Немачкој институционализован је 01.07.1935. године када су Хајнрих Химлер, Рихард Валтер Дар и Херман Вирт основали „Аненербе“, организацију која је у оквиру многих секција проучавала паранормалне појаве, вековна тајна учења, историјску основаност митова и начине како да их, спајајући их с науком, угради у нацистичке визије света.


Управо рад Аненербеа, његове бројне експедиције и открића, фасцинантна педантност у вођењу документације чак и када се радило о стравичним злочинима у име „виших“ циљева и спознаја, умногоме су утицале на токове савременог глобализма. Јер, резултати рада Аненербеа нису нестали, нити су их се њихови преживели творци икада одрекли.

Циљ организације Туле био је разбијање "малога себе" – баријере која се састоји од физичке стварности и моралних окова, како би дошли у контакт са "божанским собом". Веровали су да се тако буди унутрашња моћ која ће развити надљудске способности које су обележје аријевске расе.

Симболична убиства одсецањем главе жртви могу се претпоставити као "карта" за приступање овом тајном друштву. Године 1918. друштво је осмислило "крваву декларацију верности" коју је сваки члан морао да потпише. Тим чином се онај који приступа огранизацији заклиње "по свом сазнању и уверењу да ниједна јеврејска или обојена крв не тече нити у његовим нити у венама његове жене, и да међу својим прецима нема чланова обојених раса."

Поред практиковања сексуалних обреда, расистичког хорског певања и црне магије, чланови Туле често су учествовали у "натприродним" обредима где би призивали демоне и тражили да их воде ка вишем циљу.

Занимљиво је да неки извори показују како је тајно друштво Врил (Врил Геселлсцхафт), или Ложа Илумината (Луминоус Лодге) било тајно окултистичко друштво које је постојало још у пре-нацистичком Берлину. Берлинско друштво Врил је заправо било унуштрашњи круг тајног друштва Тула. Такође се претпоставља да је ово друштво било у блиском контакту са енглеском групом познатом као Херметички ред Златне зоре.

Али, оно што је посебно значајно, па се самим тим и посебно скрива од очију јавности, јесте да је, убрзо након оснивања, Друштво Туле постало део међународног "Братства смрти", мреже која је повезивала више тајних друштва од којих је данас најпознатије Лобања и Кости које има центар на универзитету у Јејлу.

Чланови овог друштва спајали су окултна дешавања, односно ритуале, са науком и технологијом. Колико год звучало парадоксално, као резутат тога проистекли су велики пробоји у проналазаштву и стварање нових технологија.

После Другог светског рата многи чланови Друштва Туле су у оквиру операције "Спајалица" врбовани од стране САД. Дати су им нови идентитети, имунитет, као и могућност да наставе са пројектима на којима су радили под Хитлером.

Из тог разлога овој организацији није придаван политички значај или било какав други значај уопште иако је евидентно да су њени чланови створили окултни систем какав дотад није виђен и у чије име су починили највеће злочине 20. века.


КАКО СУ ТУЛЕ УТИЦАЛЕ НА ТАДАШЊУ ЈУГОСЛАВИЈУ

Идеју стварања југословенске државе највише су подупирали масони, а кључну улогу имала је француска масонск

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

неимени

13.11.2019. 18:31

Нека је бомбастично, а да ли је и колико је од тога истинито, ма шта нас брига. Ми ћемо ко енглези, основане сумље, ми сматрамо, и очигледно је. Умешај у то и ванЗемљаке и ето ти га ћирибу ћириба.