ВЕЛИКИ ТАЛЕНАТ СА ДЕВЕТ ГОДИНА: Теа редом смечује за победе

Бошко Гргић

08. 09. 2019. у 07:52

ВЕЛИКИ ТАЛЕНАТ СА ДЕВЕТ ГОДИНА: Теа редом смечује за победе
Деветогодишња девојчица из Градишке, већ има пуну собу пехара са многобројних тениских турнира

У ђачкој књижици су јој све петице, а у соби пехари и медаље са тениских турнира. Деветогодишња Теа Ковачевић из Градишке по много чему се разликује од вршњакиња. Воли дружење са девојчицама и приче о играма, телевизијским јунацима, али истовремено сваког дана два пута напорно тренира по неколико часова, из викенда у викенд путује, игра турнире и побеђује. Тријумфално се вратила из Шибеника, где је играла изборни турнир за светско првенство.

- Победила сам две старије играчице од мене, од којих је једна првакиња Сплита. Путујем из викенда у викенд, напорно је, али радујем се турнирима - каже Теа и додаје да су јој спортски идоли Серена Вилијамс и наравно, Новак Ђоковић.

Прочитајте још: МАЛИ МАЈСТОР СНУКЕРА: Тадија са хоклице разбија све противнике

Теа каже да се радује свакој медаљи и пехару, те да их обавезно након турнира носи у школу.

- Моји другари и учитељица се сваки пут обрадују и честитају ми. То ми много значи, исто као и подршка мојих родитеља, сестре, баке и деда. На распусту сам, купам се али и напорно вежбам, без опуштања. У септембру идем на светско првенство у Умаг и надам се победама - јасна је Теа.

Прочитајте још: Талентовани тинејџер из Ирана: Желим да останем у Нишу

Њен отац, а истовремено и тренер, Марко Ковачевић, изградио је тениски центар. Желео је и сам да постане тенисер, али није добио подршку породице. Успешно је играо фудбал, врстан је хармоникаш, а поседује и светски признату диплому тениског тренера. О Теиним успесима и каријери прича бираним речима.

- Замислим се кад Теа освоји првенство девојчица до 12 година, а тек је напунила девет. Ваљда је одлика вансеријских талената да значајније одступају у својој генерацији. Моја улога је да јој омогућим константан напредак у тенису. До сениорске конкуренције има још целих девет година - каже Марко и додаје да Теа увелико учи и енглески и да је сазрела у наступима.

НЕМА ПРАВОГ ПАРТНЕРА

Којим интензитетом игра Теа најбоље показује сам календар такмичења. Уназад 12 месеци одиграла је и махом побеђивала на 32 турнира. Оно што следи је излазак на турнире европске серије. Једини проблем је што нема адекватне спаринг играчице свог узраста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације