Фото-модел у 52. години

Б. ГРУЈИЋ

31. 05. 2019. у 08:15

Многима недостижан сан, stock modeling, постао реалност професора Јована Поповића. За 60 дана, на 90 локација радио са 20 еминентних српских фотографа

Фото-модел у 52. години

Фото Н. Настасић

ВРТОГЛАВО и нестварном енергијом понесен, педесетдвогодишњи професор технике и технологије у Основној школи "Др Јован Цвијић" у Зрењанину, Јован Поповић, постављајући на друштвене мреже једну своју фотографију, коју му је урадио фотограф и пријатељ Јован Његовић, постао је фото-модел.

- То се догодило пре само два месеца, још сам помало збуњен, али истовремено и одушевљен засада хобијем, али и послом, којим намеравам озбиљно и професионално да се бавим - каже професор Јован, уз напомену да му се прва јавила Ананда Стефановски, уз предлог да пусти браду и да месец дана касније ураде прве фотографије.

Након објаве њених фотографија, почели су позиви и понуде за сарадњу фотографа са свих страна, лице старијег господина са седом брадом, некако се уклапало у атмосферу тражених послова. И популарни зрењанински професор, за само 60 дана, на 90 различитих локација радио је са двадесетак еминентних српских фотографа. Био је рудар, банкар, писац, апотекар...

Омамљен изазовима професионалног моделинга, вели да му је пресудно битна подршка деце, ћерке Саре која ће ускоро постати мастер психологије и сина Страхиње, који је студент, а који су, као и бројни пријатељи у почетку били изненађени. Али су брзо прихватили чињеницу да им је отац пронашао себе и жарко жели да напредује у послу у којем је тренутно 17.000 младих који желе да постану stock модели преко разних агенција.

- Моделинг ми је донео много лепих и значајних промена, позитивних ствари. Упознао сам нове људе, са силном енергијом, на снимањима и то ми се допало, а и упознао сам нека места на којима до сада никада нисам био - додао је Поповић, не скривајући задовољство позитивним коментарима и похвалама за његов изглед на фотографијама.

Фото Д. Дунђерски

ФОТКЕ СА ЕМОЦИЈОМ

КАО stock модел сениор, дајем све од себе, како би свака фотографија имала емоцију. Мајка ми је увек говорила: "Добро чини, добру се надај." Мислим да је ово добар почетак и да ћу остварити оно што желим, а то је силан напредак у овом послу - додаје на крају за "Новости" професор Јован Поповић.

У ФОРМИ, ОРАН ЗА ПОСАО

ВОДИ здрав живот, пази шта једе и пије, а "пикајући" фудбал три пута недељно са другарима, одржава добру физичку кондицију. Уз пуно хумора, шале и смеха, увек је спреман и оран за посао и у рану зору, али и три сата после поноћи. Често се на сетовима среће са младим људима и увек помисли, "да му је да споји њихову младост и животно искуство које поседује".
Фото Ј. ЊеговићПратите нас и путем иОС и андроид апликације