ДРУГИ међународни Сајам висококвалитетне хране - Belgrade food show 2019, 10 и 11. октобра, окупиће у "Белекспо центру" домаће и регионалне произвођаче и потрошаче. Најбољи представници српске и регионалне прехрамбене индустрије, представиће страним купцима и домаћој публици своје главне адуте. Сајам тако промовише Србију као лидера у региону Југоисточне Европе у овој индустрији.

Ово је други Belgrade food show у организацији Асоцијације за промоцију српске хране и подршку USAID Пројекта за конкурентну привреду. Привредна комора Србије за произвођаче хране овог пута припрема посебан пакет услуга како би побољшали конкурентност.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Укусни залогаји повезују произвођаче са страним купцима

- То је прилика да се анимирају купци, пре свега купци из иностранства - објашњава Вељко Јовановић, секретар Удружења за прехрамбену индустрију Привредне коморе Србије. - То највише занима излагаче. Ове године ћемо учесницима представити и нови спектар услуга. Привредна комора Србије ће им помагати да позиционирају производ, да га брендирају и нађу простор. Искуство нам говори да је способност фирми да се представа прилично слаба. Имају одличне производе, иду на значајне сајмове, али је ефекат недовољан. Не мислим на визуелно представљање, већ на контакт и долазак до купаца. Бренд није лепа етикета, већ смислена и јасна етикета. Порука о производу се креира на више нивоа и кроз изградњу те поруке, гради се и производ. Улога ПКС у том процесу може да буде веома важна. И ту хоћемо да помогнемо. Улсуга ће се звати "Спаковано" и помоћи ћемо им да нађу визуелни идентитет, помоћи ћемо им око стандарда које морају да испуне, што је често проблем. Имаће прилику да организују фокус групе и виде реакције потрошача. Потребна им је помоћ и приликом декларисања.

Вељко Јовановић


Поред изложбеног дела и простора за B2B састанке, конференција ће окупити истакнуте стручњаке и представнике интернационалних трговинских ланаца у склопу предавања и панела. Теме ће бити перспективе српске индустрије хране, могућности за извоз, глобални трендови и очекивања тржишта.

Посебну пажњу на догађају ће добити висококвалитетна прерађена храна speciality food, у коју спадају аутентични сиреви, иновативни намази од воћа и поврћа са природним зачинима и многи други премијум производи који чине значајан помак, како на домаћој, тако и на светској сцени.


НА СМОТРИ 100 ИЗЛАГАЧА

НАЈВЕЋИ значај сајмова је повезивање произвођача са иностраним купцима. На овој смотри се очекује око 100 најбољих српских и регионалних произвођача хране високе вредности. Други сегмент је едукативни део, где ће они моћи да сазнају све о најважнијим светским трендовима прехрамбене индустрије, као и о начинима за унапређење свог пословања од најбољих домаћих и светских стручњака. А, као кључни део сајма су сусрети са потенцијалним домаћим и међународним купцима.