Скандалозна одлука Приштине: Роба из централне Србије не може да уђе ако на папирима не пише Република Косово

Novosti online

30. 05. 2020. у 22:19

Без посебне дозволе, на основу вечерашње одлуке косовске владе, на Косово не могу да уђу возила која превозе било какву српску робу

Скандалозна одлука Приштине: Роба из централне Србије не може да уђе ако на папирима не пише Република Косово

Фото З.Јовановић

Без посебне дозволе, на основу вечерашње одлуке косовске владе, на Косово не могу да уђу возила која превозе било какву српску робу. Косовска влада на електронској седници расправљала је о изменама и допунама Одлуке о реципроцитету и усвојила низ мера које подразумевају забрану увоза производа из Србије ако на пратећим документима није назначено "Република Косово".

Како сазнаје Косово Онлајн, Влада Косова је усвојила одлуку да у трговинским односима са Србијом буду забрањени документи на којима нема ознаке "Република Косово" и који нису у складу са Уставом Косова.

Такође, косовска влада наложила је Агенцији за храну и ветерину да користи име и амблем Републике Косово на фитосанитарним и ветеринарским сертификатима.

Према вечерашњој одлуци косовске владе, предузећа из Србије морају обезбедити улазну дозволу за свако возило са робом које улази на Косово, а захтев за дозволу подноси се Канцеларији за везу Косова у Србији, дописом или мејлом.
Иначе, Влада Косова је 31. марта донела одлуку о постепеној примени “реципроцитета” као принципа у односима са Србијом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)

DrenGa

30.05.2020. 23:26

@Marko - Onda ni srbi, ne bi mogli da napuste ni sa udju na teritorij Republike Kosova. Ako hocete slobodno probajte. Zasto ne mislis nesto pametno sto bi relaksirao odnose, nego sve gore i gore. Vi treba jednom i zauvek da znate, NISTE U STANJE DA STAVITE USLOVE, to ce nastediti srpskoj manjini koja zivi u Republiku Kosova.

Јабре

30.05.2020. 23:35

@Marko - Јер имамо антифашистичке тековине, за разлику од Шиптара.

jean

30.05.2020. 23:58

@Marko - zbog ekonomskog razloga jer svaki ko prolazi kroz srbiju placa putarine i jos snabdevanje gorivom i hranom na tom prolasku

Albanac

30.05.2020. 23:58

@Marko - Prvo: Zatosto Albanci Priznaju Republika Srbija i Drugo: po Ustav Republike Srbije, i Albanci su drzavljani Republike Serbije.

Somborac

31.05.2020. 00:10

@Marko - To sam već davno rekao. Neka idu preko njihove Crne gore i Hrvatske za Švicu. A ne mi gradimo autoput do Prištine.

dobrovoljac

30.05.2020. 23:52

ma vreme je da vojska udje makar na sever kosova i policija pa da se na teritorijama gde su srbi sprovodi srpski ustav.

Rigoleto

31.05.2020. 00:12

Zato Srbija dozvoljava Kosovske tablice i pasoše i lične karte Kosova. Jaka smo država "nebeska" do Tokija.

Vatro Marx

31.05.2020. 18:46

Srpska vlada vec godinama laje. Nista od neprestalnog lajanja sve dok ne ugrize, nema rezultata.