Приоритет борбе за очување Косова и Метохије је помоћ људима у решавању њихових свакодневних проблема, поручили су данас представници Канцеларије Владе Србије за КиМ током сусрета са органима локалних власти у покрајини и посета социјално угроженим домаћинствима на терену.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Миљан Ранђеловић одржао је данас састанак с директорима свих јавних предузећа и установа у Косовској Митровици и истакао том приликом да се за државне интересе у јужној покрајини бори решавањем индивидуалних проблема грађана.

"То су људи који су поносни, који нама не траже никакву помоћ, који муче своју муку, носе се са својим проблемима, а ми за то не знамо. Ми с таквим људима желимо да разговарамо, ми такве људе желимо да питамо шта њима треба, да им све учинимо и помогнемо, јер велики инфраструктурни пројекти за које дајемо новац нису довољни за њих. Желимо да им помогнемо, да им решимо те проблеме, како би свима њима било боље”, рекао је Ранђеловић након састанка.

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић рекао је да је на састанку закључено да представници локалне власти имају обавезу да у директном контакту с грађанима сагледају проблеме најугроженијих и да им обезбеде бољитак у овој години.

"Ми морамо да дамо свој максимум, јер неопходно је да поред милијарди и милијарди опредељених пре свега за пројекте, свако дете и свака породица у Косовској Митровици живи лепше и боље. Морамо да будемо ти који ћемо заједно са државом омогућити суграђанима тај бољитак”, рекао је Спирић.

У оквиру напора да се помогне социјално најугроженијим породицама на КиМ, помоћник директора Канцеларије за КиМ Дејан Павићевић посетио је, заједно са начелницом Пећког округа Винком Радосављевић, српске породице у селу Рудице, код Клине, а у Видању се састао са локалним представницима власти и установа Владе Србије са којима је разговарао о проблемима повратника у Метохији.