Лешинари на задатку: Кларк се враћа на место злочина

Иван Ловрић

16. 12. 2019. у 12:09

Лешинари на задатку: Кларк се враћа на место злочина

Иван Ловрић

Није само Весли Кларк зарађивао на мртвим Србима. Његова земљакиња, некадашња државна секретарка, Мадлен Олбрајт вратила се на косовске просторе по свој ратни плен
ДА се убице често враћају на место злочина, потврђује и пример вишеструког повратника Веслија Кларка.

Реч је о америчком генералу, главнокомандујућем НАТО снага за Европу које су бомбардовале СРЈ, а он био први оперативац. Овај "милосрдни анђео" најпре је кроз уносни бизнис на Косову "огаравио" лице тонама угља и тако уновчио статус "ослободиоца". А ових дана додаје и гас држећи Србији лекције.

По рецепту помало заборављеног Хавијера Солане, који је овде растурао, па спајао државе, соли нам памет шта нам ваља чинити. Русију је оптужио да поткупљује политичаре, а Србији је препоручио да је се одрекне. Овај новокомпоновани "рудар" као да не види да је наш интерес да сачувамо КиМ и Републику Српску, а то се не може без добрих веза са Русијом.

Није само Кларк зарађивао на мртвим Србима. Његова земљакиња, некадашња државна секретарка, Мадлен Олбрајт вратила се на косовске просторе по свој ратни плен. Формирајући "Олбрајт групу" била је специјални саветник председника Управног одбора косовског интернет-провајдера "Ипко". Наравно, за паре, а не за импулсе. Шушкало се да је брке омастио и Кристофер Дел, некадашњи амбасадор САД у Приштини, који се "уградио" у један тамошњи ауто-пут...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Опстају и у потпуној изолацији: Обележена слава манастира ДевичМатеријалне користи су имали и они који нису директно учествовали у агресији и који су службовали у Приштини, као чланови међународних организација или као дипломате. Често су били саветници косовских лидера. И није им било тешко да тзв. косовску политичку елиту држе у шаци, јер су добро знали да су они ратни злочинци. А онда се преко тих косовских гмизаваца лако економски профитира.

Сматрајући дефинитивно да је Косово држава неки западни лидери лаконски кажу: чија стока, тога и ливада. Знају они да све док је оваца, биће и шишања!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације