МЕДИЈИ У Русији су дали запажен публицитет посети Вучића Сочију и преговорима са Путином. Новинари, који иначе прате рад руског лидера, истичу пријатељску атмосферу током састанка "коју није могла да засени ни недавна шпијунска афера".

У свим текстовима се истиче задовољство Путина и Вучића због тога што се сарадња развија на свим подручјима - од економске до војне. Осим тога, сви руски медији који су пратили сусрет двојице лидера цитирају првог човека Русије, који је казао да Москва не мења свој став о Косову, по којем је та јужна покрајина саставни део територије Србије, о чему се говори и у резолуцији СБ 1244. Цитира се и Вучићева изјава, да он није оптимиста што се тиче преговора са Албанцима.

Иако се у већини извештаја из Сочија спомиње афера "руски шпијун", о томе није процурила никаква информација. Готово сви извештачи дали су посебан акценат Вучићевој оцени да наш народ Путина више цени него његове претходнике и да Србију нико не би бомбардовао да је он био на власти 1999.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић о томе како га је Путин испратио, а дијаспора дочекала

Интересантно је да су мишљења руских новинара била подељена око тога што је Вучић говорио на руском језику за време разговора са Путином. Високотиражни дневник "Московски комсомолац" је похвалио српског председника да граматички правилније формулише реченице него неки руски чиновници. Извештач "Комерсанта" Андреј Колесников је написао да је Вучић говорећи само на руском потопио Путина лавином љубави. Посебно велики простор посети Вучића дала је агенција РИА Новости, која је писала уочи преговора да председник Србије намерава да тражи од Путина пријатељски попуст на цену за гас.