Гласови из Србије искључени: Завршено поновно пребројавање листића на Ким

Танјуг

24. 11. 2019. у 15:33

Гласови из Србије искључени: Завршено поновно пребројавање листића на Ким

Фото Танјуг / АП Visar -Kryeziu

У Центру за пребројавање гласова у Приштини данас је завршено поновно бројање гласачких листића са 1.407 бирачких места на недавном изборима
У Центру за пребројавање гласова у Приштини данас је завршено поновно бројање гласачких листића са 1.407 бирачких места на недавном изборима.

Портпарол Централне изборне комисије (ЦИК) Ваљмир Ељези изјавио је да би коначни резултати могли бити потврђени сутра, уз напомену да још није познато да ли је изборни праг прешла коалиција откупљена око НИСМА Фатмира Љимаја.

Како преноси Косово онлајн, Ељези је рекао да ће ЦИК сачекати потврду Изборног панела за жалбе и представке пре него што потврди коначне резултате.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Zvanični rezultati izbora u Prištini očekuju se krajem meseca: Glasove broje i brišu

"Завршено је поновно бројање листића са 1.407 бирачких места, након 12 дана, али сачекаћемо и потврду ИПЖП и Врховног суда, након чега ћемо потврђене резултате објавити на wеб страници ЦИК-а", рекао је Ељези.

С друге стране, НИСМА тврди да је прешла изборни праг и да ће имати посланике у будућем сазиву Скупштине Косова.

Према одлуци Изборног панела за жалбе и представке, пребројано је 1.407 гласачких кутија, док су гласови из Србије искључени из коначних резултата избора.

Очекује се да следеће недеље ЦИК потврди коначне резултате након чега почиње процес формирања тзв. косовске владе.

Незадовољни резултатима могу да се жале и Уставном суду тзв. Косова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације