Министар одбране Александар Вулин сматра да покренута афера неће угрозити односе са Москвом. У интервјуу Радио Београду он истиче да дели уверење председника Вучића да за последњу аферу нису знали ни председник Путин, нити министар Шојгу.

Сигуран сам да ово није политика Руске Федерације према Србији и да Русија Србију доживљава као земљу која је блиска, пријатељска и братска. Ми на исти начин мислимо о Руској Федерацији, руском народу, о председнику Путину и министру Шојгуу", каже министар Вулин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Откривено ко је Србин на снимку са руским обавештајцем

Српски министар одбране је додао да "ми морамо да штитимо своју земљу али морамо и да водимо рачуна о томе да не почиње зивот од данас, не почиње историја српског и руског народа од данас. Ми смо вековима били заједно и јесмо заједно. Не можемо да заборавимо када је 2015. године председник Путин на молбу председника Вучућа спречио резолуцију Велике Британије по којој је српски народ требало да буде први геноцидни народ у историји цивилизације, да будемо означени као силоватељи, као масовне убице, као народ који је починио геноцид. Не могу ја да заборавим, не само политику према Косову и Метохији где Русија врло доследно штити наш став и штити медјународно право, већ да није било ни једне једине молбе председника Вучића председнику Путину која није одмах испуњена. Не могу да заборавим да нема ни једне молбе коју сам ја упутио министру Шојгуу, када је у питању војно-техничка сарадња, а да она није одмах испуњена".

"Председник Вучић и председник Путин су лични пријатељи. Ја министра Шојгуа доживљавам као свог друга. Не може све тек тако да нестане због овога што се десило. Наравно, ми из овога извлачимо поуке, бескомпромисно чувамо безбедност своје земље не питајући од кога је та безбедност угрожена. Али потпуно је немогуће да председник Вучић промени своју политику, он је то рекао, то је његов став, његова воља, његова политичка и лична храброст, да не промени политику