СТРАНАЧКИ одбори ДС и СДС решили су да заобиђу клипове које у процес уједињења демократа убацује лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас, па су започели процес удруживања на локалу.

После општинских одбора ове две странке на Врачару, одлуку да се споје у једну организацију, како сазнајемо, донеле су и испоставе ДС и СДС у Врбасу, а до краја месеца то би требало да учине и оне на Новом Београду и Палилули.

Наши извори тврде да би овај пример затим могао да следи читав низ општинских одбора ДС и СДС по Србији, који су незадовољни што ни пет месеци од одлуке да се формира уједињени ДС практично ништа није урађено по том питању.


Прочитајте и: "Треба ли припремити венац белог лука и глогов колац": Болесни коментари на хрватским порталима на вест да је Вучић хитно примљен на ВМАНаиме, још 19. маја на заједничкој Скупштини ДС - Уједињена, одржаној у "Комбанк дворани" у Београду, пао је договор између Зорана Лутовца (ДС), Бориса Тадића (СДС) и Небојше Зеленовића (Заједно за Србију) да се формира заједничка организација.

Међутим, како тврде наши саговорници, тај процес закочио је пре свега Ђилас, коме не одговара да у оквиру Савеза за Србију буде јак ДС, па зато врши притисак на Лутовца да по том питању ништа не ради. Ручну су повукли и у Зеленовићевом ЗзС.

Општински одбори ДС и СДС у Врбасу донели су одлуку 7. новембра да се уједине и формирају заједничке органе, између осталог и Извршни одбор и Председништво. Сви органи формирани су по принципу равноправног учешћа чланова обе организације.


СКУПШТИНА НА ДУГОМ ШТАПУ

ДЕО чланова главних одбора ДС, СДС и ЗзС покренуо је ииницијативу да се закаже скупштина уједињења три странке најкасније до 15. децембра. Руководство ДС није се званично изјаснило о овом предлогу, док је врх ЗзС поручио да стварање уједињеног ДС није "питање рокова и политичког рачуна" већ нових политика и људи који ће од Србије створити пристојну земљу".