КиМ: ДСК и Самоопредељење постигли договор о новој влади

Танјуг

07. 11. 2019. у 21:49

КиМ: ДСК и Самоопредељење постигли договор о новој влади

Илустрација/Фото: Танјуг

Демократски савез Косова (ДСК) и покрет Самоопредељење постигли су данас програмски договор о новој влади тзв. Косова, али остаје да тај споразум потврде лидери странака
Демократски савез Косова (ДСК) и покрет Самоопредељење постигли су данас програмски договор о новој влади тзв. Косова, али остаје да тај споразум потврде лидери странака, Иса Мустафа и Аљбин Курти, јављају приштински медији.


Како је новинарима, после шестог састанка представника те две странке, рекао званичник ДСК-а Авдулах Хоти, две стране су завршиле разговоре о програмском документу нове владе.


"Са задовољством могу да кажем да смо постигли договор о свим програмским питањима", рекао је Хоти, наводећи да ће лидери странака ускоро конкретизовати овај договор.


"Договорили смо се о структури владе и институција", рекао је Хоти, наводећи да још није било разговора о персоналним питањима, преноси РТС.


Прочитајте још: Коначни резултати избора на КиМ: Самоопредељење прво, Српској листи 10 посланичких мандата


Према коначним резултатима превремених парламентарних избора на тзв.Косову, Самоопредељење је освојило 26 одсто гласова (32 мандата).


На другом месту је ДСК са 24,48 одсто (29 посланика), а следи ДПК са 21 одсто (25 посланика). АБК је освојила 11,4 одсто гласова (14 мандата), а Српска листа има 6,7 одсто гласова (10 посланика).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације