КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Грађанска иницијатива СДП, чији је лидер био убијени Оливер Ивановић, протестовала је данас због изјаве Аљбина Куртија да је Ивановић био ратни злолчинац.


"Истражни и правосудни органи Еулекса и Косова који су водили поступак против Оливера Ивановића нису имали скоро никакве доказе већ су самокреирали оптужбе на основу изјава појединих некредибилних Албанаца. О том поступку је итекако господин Курти упознат и његова јучерашња изјава је крајње нељудска. Подсећамога да је прошао 21 месец од убиства српског политичара, а убица и налогодавци и даље нису пронађени", саопштила је ГИ СДП.


Ова политичка организација у саопштењу наводи да је Курти, претендент на функцију косовског премијера, дао велика обећања, и то првенствено да ће сузбити криминал и корупцију на Косову


"Ми ћемо од њега тражити да институционално ради на проналажењу убице Оливера Ивановића", закључено је у саопштењу које је пренео Радио Косовска Митровица.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ГИ СДП: Очекујемо да се пронађу убице Оливера Ивановића
У синоћ емитованом интервјуу на ТВ Н1 Курти је навео да покојног Ивановића сматра злочинцем, позивајући се на тврдњу бившег шефа Унмика Бернара Кушнера, објављену у његовој књизи.