Грађанска иницијатива СДП: Куртијева изјава да је Оливер био ратни злочинац - нељудска

Танјуг

07. 11. 2019. у 13:12

Грађанска иницијатива СДП: Куртијева изјава да је Оливер био ратни злочинац - нељудска

Фото ЕПА

Грађанска иницијатива СДП, чији је лидер био убијени Оливер Ивановић, протестовала је због изјаве Аљбина Куртија

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Грађанска иницијатива СДП, чији је лидер био убијени Оливер Ивановић, протестовала је данас због изјаве Аљбина Куртија да је Ивановић био ратни злолчинац.


"Истражни и правосудни органи Еулекса и Косова који су водили поступак против Оливера Ивановића нису имали скоро никакве доказе већ су самокреирали оптужбе на основу изјава појединих некредибилних Албанаца. О том поступку је итекако господин Курти упознат и његова јучерашња изјава је крајње нељудска. Подсећамога да је прошао 21 месец од убиства српског политичара, а убица и налогодавци и даље нису пронађени", саопштила је ГИ СДП.


Ова политичка организација у саопштењу наводи да је Курти, претендент на функцију косовског премијера, дао велика обећања, и то првенствено да ће сузбити криминал и корупцију на Косову


"Ми ћемо од њега тражити да институционално ради на проналажењу убице Оливера Ивановића", закључено је у саопштењу које је пренео Радио Косовска Митровица.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ГИ СДП: Очекујемо да се пронађу убице Оливера Ивановића


У синоћ емитованом интервјуу на ТВ Н1 Курти је навео да покојног Ивановића сматра злочинцем, позивајући се на тврдњу бившег шефа Унмика Бернара Кушнера, објављену у његовој књизи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Syam

07.11.2019. 13:51

Ratni zlocinac si ti I tvoji roditelji koji su dali zivot tako gresnoj dusi kao sto si ti. To do oduvek bio politicki ogranak OVK ili po vasem UCK pa Raman da nisi licno ubio nikog, ubio si na hiljade jer tvoje srce je oduvek bilo I bice sa UCK

Đorđe

07.11.2019. 14:34

Kurti je ratni zločinac, terorista, šovinista, fašista. Njegove izjave su i nerelevantne a i opasne. Ako je Srbija ponosna država sa njim ne treba pregovarati o bilo čemu.

Miso.Pec

07.11.2019. 18:28

Bernar Kušner je to možda pomislio za sebe da kaže i napiše da je zločinac jer je prikrivao trgovinu Srpskih organa,Oliver je bio jedan od boljih Srba na Kosmetu a što je najbitnije nije se kao Kurti oblačio u dimije i maskirao kao da je žena da bi pobegao sa Kosmeta,već je muški do zadnjeg dana svog života ostao da brani Kosovo i Metohiju.