ПОЛИЦИЈА је данас ушла у Општину Стари град како би истражила наводе бившег члана општинског већа Лазара Лешњака о корупцији у коју је, по његовим речима, умешан председник Старог града и функционер Странке слободе и правде Марко Бастаћ. По налогу Вишег јавног тужилаштва инспектори имају задатак да прегледају и прикупе неопходну документацију о могућим злоупотребама на које је Лешњак у јавности указао. Ова њихова акција је део предистраге коју је пре неколико дана покренуло тужилаштво.

Када је полиција дошла у зграду Општине, Бастаћ није био у својој канцеларији, па није разговарао са њима. Касније, у изјави за јавност казао је да не зна да ли су дошли због Лешњакових оптужби и да полицајци њега нису ни тражили:

- Људи су ушли најнормалније, легитимисали се и гледају предмете. Превасходно их је интересовала документација. Нисам био тамо, па не могу да коментаришем шта гледају, али мене нису тражили.

Лазар Лешњак је у разговору, емитованом на Студију Б, оптужио Бастаћа да је учествовао у корупцији везаној за нелегалну градњу на тој општини, и да га је прошле године у мају претукао, јер му није однео једну коверту са митом.


Прочитајте и:MUP: Policija ušla u opštinu Stari grad po nalogu Višeg tužilaštva


Лешњак је говорио како функционише цео систем. Испричао је да на Старом граду, а нарочито на Дорћолу, свуда има бесправне градње, а да је он као Бастаћев кум и човек од поверења био задужен за контакт са тим градитељима. Коверте у којима је био мито преузимао је Лешњак, који је рекао да их је доносио Бастаћу, али када је једну задржао, кум му се осветио. Тврди да га је везао за столицу и целу ноћ тукао.