Дачић: Захтев Палмера и Запада непринципијелан

Танјуг

21. 09. 2019. у 09:23

Дачић: Захтев Палмера и Запада непринципијелан

Фото Тањуг

Захтев специјалног представника америчког државног секретара за западни Балкан Метјуа Палмера и појединих западних земаља за суспензију кампање Србије за повлачење признања Косова је непринципијелан
Захтев специјалног представника америчког државног секретара за западни Балкан Метјуа Палмера и појединих западних земаља за суспензију кампање Србије за повлачење признања Косова је непринципијелан, изјавио је шеф српске дипломатије Ивица Дачић.


Он је за Блиц рекао да таксе које је Приштина увела на робу из Србије и кампања коју Београд води за повлачење признања Косова нису међусобно повезане.


Дачић је тако реаговао на недавну изјаву Палмера да следећа косовска влада у Приштини мора да буде спремна да суспендује тарифе на српске производе, које су, како је навео, препрека за наставак дијалога Београда и Приштине.


Палмер је, међутим, за Глас Америке рекао и да се САД надају да би Србија на укидање тарифа одговорила својим иницијативама, које би, како је навео, обухватиле и потенцијалну суспензију кампање за повлачење признања Косова, и да би на тим основама, две стране могле да се врате за преговарачки сто у позитивној атмосфери, окренути постизању споразума.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ШПИЈУНКА: Рикерова тацна


Дачић је подсетио и да је председник Србије Александар Вучић раније рекао да о суспензији кампање за повлачење признања може да се разговара само ако Приштина суспендује кампању за признавање Косова и учлањење у међународне организације, као и да западне и исламске земље обуставе давање подршке тим активностима Приштине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Đorđe

21.09.2019. 09:51

Dačiću, ogromna većina Srba podržava tvoje nastojanje da broj država koje podržavaju nelegalnu terorističku državu svedeš na minimum.

Miso.Pec

21.09.2019. 21:12

Dobar odgovor Dačića,isto tako direktno im treba odgovoriti i napritiske o mogum priznavanju nezavisnosti Kosova,jasno im treba reći da je to uzaludno i da Srbija nikada se neće odreći niti jedne stope Kosmetske zemlje.

Darko

22.09.2019. 16:04

Proglasite vise da je okupacija i prekinite pregovore sa Siptarima.Sa njima nema pregovora.