Демократе заједно у бојкот

Танјуг

15. 09. 2019. у 00:45

Демократе заједно у бојкот

Фото Тањуг

Демократска странка, Социјалдемократска странка и странка Заједно за Србију одлучиле су на конститутивној седници Уједињене демократске странке да заједно бојкутују наредне изборе

Демократска странка, Социјалдемократска странка и странка Заједно за Србију одлучиле су на конститутивној седници Уједињене демократске странке да заједно бојкутују наредне изборе.

Претходно је на Главном одбору ДС донела одлуку да неће изаћи на предстојеће изборе под овим условима, али ће наставити борбу за стварање услова за одржавање слободних и поштених избора. Председник ДС Зоран Лутовац је рекао новинарима да је само четворо од 200 присутних чланова одбора било против одлуке о бојкоту.

Председник СДС Борис Тадић је рекао да се за неизлазак на избора залаже дуже од годину дана и да је "рад на формирању и обнављању велике Демократске странке важнији задатак од бојкота", док је лидер партије Заједно за Србију Небојша Зеленовић истакао да су се одлучили на бојкот јер није испуњен њихов захтев да се до 15. септембра смене сви чланови РЕМ-а.

Вук Јеремић, председник Народне странке, у Врбасу је изјавио да је његова партија почела кампању против избора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Сретен

15.09.2019. 10:05

@srdjan:Шта ћеш ти рећи, ако изађе 40% и више?