У ДЕЛУ опозиције дошло је до нових спорова, овога пута због учешћа на састанцима са представницима власти који се одржавају на Факултету политичких наука у Београду.

Како сада ствари стоје, нико из Странке слободе и правде Драгана Ђиласа неће се појавити на трећем скупу, који је заказан за понедељак, "јер је затворен за јавност".

Остале партије, чланице Савеза за Србију, засада се не изјашњавају, али се може очекивати да ће да заузму исти став, с обзиром на поруке које су последњих дана стизале из ДС и Народне странке, да власт "састанцима на ФПН покушава да купи време како би разјединила опозицију".

У СДС Бориса Тадића, који је имао представника на првом састанку, али не и на другом, ближи су одлуци да се у понедељак појаве у слушаоницама ФПН.

Лидер Нове странке Зоран Живковић, међутим, највероватније ће, како каже за "Новости", лично присуствовати округлом столу:


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Ђилас руши уједињење ДС?

- Ти разговори су потребни, иако нису нимало пријатни. Такви разговори воде се са противницима и неистомишљеницима, а не са пријатељима. Кад могу да разговарају Стејт департмент и талибани, зашто не бисмо могли и ми?


И за ДСС нема дилеме у вези са учешћем на састанку:

- Нисмо велики оптмисти да из ових разговора можемо да дођемо до неког решења. Али ако не разговарамо, шта нам остаје? Улица? ДСС није за то - каже нам Дејан Шулкић, посланик и потпредседник ДСС.


О МЕДИЈИМА БЕЗ МЕДИЈА

У ФОНДУ за отворено друштво, који је заједно са ФПН организатор састанака власти и опозиције, кажу да су у контактима са члановима Ђиласовог ССП у вези с њиховим учешћем на округлом столу. План за састанак у понедељак, на тему рада медија током избора, јесте да његов први део буде отворен за јавност, а да на крају буде одржана и прес-конференција учесника.