Брнабић: Нисам позвана у Поточаре и нећу ићи; Спекулације су да сам “у игри” за лидера СНС-а

Танјуг

09. 07. 2019. у 13:15

Брнабић: Нисам позвана у Поточаре и нећу ићи; Спекулације су да сам “у игри” за лидера СНС-а

Фото: Танјуг

Председница владе Ана Брнабић изјавила је да није позвана у Поточаре и да неће ићи на обележавање годишњице злочина у Сребреници

Председница владе Ана Брнабић изјавила је да није позвана у Поточаре и да неће ићи на обележавање годишњице злочина у Сребреници и истакла да чињеница да још нико није одговарао за напад на председника Србије Александра Вучића у Поточарима не шаље добру поруку.


"Свакако не даје добру поруку ни то што је председник Александар Вучић, тада као председник владе, за 20. годишњицу од овог ужасног злочина био у Поточарима, где је био нападнут, животно угоржен, а до дана данашњег нико није одговарао за тај напад. Мислим да ни то није добра порука за регионалну сарадњу", изјавила је премијерка Брнабић, упитана да ли ће она или неко из државног врха Србије присуствовати комеморацији у Поточарима.


Упутила је најдубље саучешће свим породицама свих жртава сукоба у Босни и Херцеговини.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Брнабић: ПСЈИЕ не препознаје тзв. Косово, нема места провокацијама; Борисов: Толико волим Србе, погрешно сам схваћен


Према њеним речима, она је спремна да уради све што је неопходно како би регион постао боље и стабилније место за живот.


"Ако се стално враћамо на једне исте неспоразуме међу нама, неслагања, прошлост, а не гледамо у будућност, онда ни регион неће бити никако другачији него што је био у прошлости. Мислим да то никоме није у интересу", рекла је Брнабић новинарима на Јахорини.


БРНАБИЋ: САМО СПЕКУЛАЦИЈЕ ДА САМ "У ИГРИ" ЗА ЛИДЕРА СНС

Председница Владе Србије Ана Брнабић одбацила је наводе медија да је "у игри" за лидера Српске напредне странке и рекла да су то само спекулације.

"Ма, то су само спекулације", рекла је Брнабић за Тањуг.

Она је указала да у овом тренутку није члан СНС, тако да нема право чак ни да одговара на то питање или да коментарише такве спекулације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Aco

10.07.2019. 02:26

Srbija nije imala nista sa vojskom R.Srpske.Ni jedan vojnik iz Srbije nije ucestvovao u osobadjanju Srebrenice.