ДЕМОКРАТСКА странка, Социјалдемократска странка и Заједно за Србију почеле су у недељу усвајањем Декларације о заједничкој борби за европске вредности, уласку Србије у ЕУ, поштовању људских права и враћању отете слободе, у београдској "Комбанк дворани", процес уједињења у јединствену ДС.

Председник ДС Зоран Лутовац рекао да ће врата "нове" Демократске странке бити отворена и за друге партије, удружења, покрете, и појединце, како би се реализовало најшире могуће окупљање, односно јака политичка организација, која ће се залагати за демократске вредности.

Прочитајте још - Побуна у ДС због поделе функција

- Одлука окупљених треба да буде борба против лажи и тираније, борба за слободу и демократију и за оне који не могу да се боре за себе. То дугујемо онима који су се борили, а нису више са нама. Зато смо се окупили да оставимо по страни све ситне разлике и личне размирице - рекао је Лутовац.

Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да је "циљ да се ујединимо и да будемо једна, снажна ДС која ће тражити и добити мандат од грађана да спроведе преображај наше државе у модерну и јаку земљу". -

Александар Ивановић из СДС истакао је да то што су се партије окупиле показује да су спремне да превазиђу разлике.