Шешељ поново на челу СРС

С. Костић

субота, 04. 05. 2019. у 13:18

Шешељ поново на челу СРС

ПОВЕРЕЊЕ Војиславу Шешељу од 455 подршку дало 450 делегата / Фото С. Костић

Конгрес је одржан у шатору поред Шешељеве куће, а почео је интонирањем српске и руске химне

Српска радикална странка данас је одржала десети отаџбински конгрес на којем су делегати своје поверење опет дали др Војиславу Шешељу, да и у наредне четири године води странку. Конгрес који је одржан у шатору поред Шешељеве куће у Хртковцима, месту у коме је пре 26 година, према правоснажној пресуди у Хагу, починио ратни злочин приморавањем локалних Хрвата на исељавање, од 455 присутних делегата њих 450 дало му је подршку.


Иако су ЛДП и Демократски савез Хрвата у Војводини затражили од државних органа забрану одржавања Конгреса СРС у Хртковцима, цео скуп прошао је без инцидената и проблема. У селу је током одржавања конгреса била видљива само саобраћајна патрола испред Шешељеве куће.


- Ниједан Хрват није депортован, а ја нисам починио ниједно кривично дело - рекао је Шешељ и додао да су Хртковци место "радикалске славе, поштења и истинољубивости".

Током обраћања на конгресу, он је истакао да су радикали против СНС и да критикују тамо где они то заслужују, а да не могу бити против када власт повлачи исправне потезе ослањајући се на Русију и Кину.


- Ми сматрамо да власт треба да уђе у разговор са опозицијом, али у парламенту - додао је Шешељ.


На конгресу је изабрано и комплетно руководство странке, а присуствовали су делегати из Србије, Црне Горе, Републике Срске, Републике Српске Крајине.


СРЕБРЕНИЦА


ШЕШЕЉ је данаснајавио да ће радикали у Скупштини тражити нову одредбу која би се односила на то да ко год каже да је почињен геноцид у Сребреници, буде кажњен доживотном робијом.

- Нисмо заташкавали злочин, али не дамо да се преувеличава и да се баца љага на српски народ - рекао је Шешељ.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)