Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је на конференцији за медије да је данашњи протест опозиције протекао без инцидената и да је на њему на почетку било између 7.300 и 7.500 људи.

"Свако ко је хтео да дође у Београд могао је, како је желео", истакао је Стефановић.

Стефановић је рекао да је око 700 аутобуса на редовним линијама данас дошло у Београд и демантовао гласине да је полиција спречавала аутобусе, комбије и слично да дођу у Београд где се одржава протест опозиције.

Каже да је уочи протеста било пуно неистина, полуистина и фабрикованих информација и да је једна од њих била и кампања како ће полиција имати барикаде на путевима и блокирати све путне правце.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Мартиновић: Посланици чувају Народну скупштину

"Само данас до 11.15 сати, када сам питао први пут БАС и друге превознике, 221 аутобус је ушао у Београд и то су биле редовне линије. А током целог дана око 700 аутобуса је из других градова дошло у Београду, што редовних линија".

Такође, ниједан воз није застао нити успорио, тако да је железнички саобаћај текао перфектно, навео је министар.

ВИДЕЋЕТЕ 19. КАКО ИЗГЛЕДА 100.000 ЉУДИ

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је вечерас опозицији окупљеној око Савеза за Србију да ће 19. априла моћи да направе разлику и виде како изгледа када је на улицама 7.000 и 100.000 људи.

Стефановић је подсетио да је за тада најављен скуп председника Србије Александра Вучића у оквиру кампање "Будућност Србије" и оценио да ће то бити један у највећих скупова у Београду у последњих 10 година.

Министар је рекао да је често од стране појединих лидера опозиције био критикован да измишља о броју учесника протеста који су се окупљали суботама у центру Београда и додао да је данас "лако пребројати људи нарочито ако је скуп на отвореном".

"Када су људи пребројани у главу да их је било 5.500, они су говорили ''Стефановић измишља, на скупу је било 50.000 људи''. Када имате скуп на отвореном лако се преброји. Ако желите, избројете сами, увећајте било коју фотографију са скупа и можете јасно све да видите", рекао је Стефановић.

Он је поручио опозицији да ако желе да виде како изгледа 100.000 људи, колико они, каже, процењују да је било током данашњег протеста, да ће ту прилику имати да виде већ у петак, на истом месту.
"Исто место, али слика ће бити другачија, са неупоредиво више људи. Моћи ћете да видите како ће улице изгледати 19. априла када буде било 100.000 људи", поручио је Стефановић.

Истакао је да ће обезбеђивање 100.000 људи бити изазов за припаднике МУП-а и додао да ће због тако великог броја људи бити пуно логистичког посла да се обезбеди саобраћај и јавни ред и мир.

"Замолио бих грађане за стрпљење и унапред им се извињавам што ће неки делови тога дана бити блокирани, ми ћемо се трудити да то буде минимално и да обезбедимо јавни ред и мир, да не буде провокаицје и пропуста баш као што је полиција радила и до сада", подвукао је Стефановић.СТЕФАНОВИЋ: ОПОЗИЦИЈА НИШТА НИЈЕ ПОНУДИЛА ГРАЂАНИМА

Министар унутрашњих послова и функционер СНС Небојша Стефановић изјавио је да опозиција није на данашњем протесту ништа понудила грађанима и да су могле само да се чују поруке мржње и претње.

"Могла је да се чује мржња против свих нас. НИсам чуо шта нуде људима који су дошли. Не нуде им ништа, осим мржње и претњи ништа нисам чуо. Прете полицјацима, постављаће судије и тужиоце који њима одговарају и друго. То би ваљда било независно и самостално судство", казао је Стефановић.

На питање како види захтеве опозиције, Стефановић каже да је врхунац демократије, према опозицији , да Ђилас, Јеремић и Обрадовић одлучују о свему и да новинари пишу како одговара СзС.

"Јер, ако не буду тако писали можда им неко покуца на врата редакције", додао је министар полиције.

Навео је да би опозиција да уређује РТС како њој одговара да би онда могли да кажу да је то задовољавајуће.

Напоменуо је да су изборна правила управо они донели још 2000. године и да она нису мењана.

"Они би да буду и регулаторно РЕМ-а", додао је Стефановић.

Стефановић је рекао да је могао да чује на протесту да Вучић насељава Мађаре и истакао да је поносан на ту националну мањину, као и на све друге, што живе у Србији и доприносе различитости."Ако 7.000 људи дође и каже биће како ми хоћемо, је л то демократија? Мислим да већина грађана не подржава такву врсту демократије", нагласио је Стефановић на конференцији за медије.

Навео је да је у оквиру кампање Будућност Србије у много мањим местима било много више људи него на данашњем протесту опозиције, као и да је уверен да ће одзив на митинг Будућност Србије, 19. априла, бити неупоредив са данашњим.

"Да видите 19. априла колико ће бити људи. Позивам све да дођу", поручио је Стефановић и додао да ће тада сви моћи да виде шта је велики скуп.

Каже да њему говорници на протесту нису били нарочито интересантни и да се нису много потрудили, пошто је било све у складу са оним "Ђиласовим - градићемо школе тамо где је то потребно".