ВУЧИЋ У ПОСЕТИ РАСИНСКОМ ОКРУГУ: ФАМ продат компанији Валволине за 9,5 милиона евра

Танјуг

24. 02. 2019. у 10:45

ВУЧИЋ У ПОСЕТИ РАСИНСКОМ ОКРУГУ: ФАМ продат компанији Валволине за 9,5 милиона евра

Фото:Танјуг

Председник Србије Александар Вучић данас је у посети Расинском округу, у наставку кампање „Будућност Србије"
Председник Србије Александар Вучић данас је у посети Расинском округу, у наставку кампање „Будућност Србије".

Посету ће почети обиласком предузећа за производњу металне галантерије „Антић Коста" у Сталаћу, а затим ће у Варварину посетити Основну школу „Јован Курсула" и Средњу школу Варварин.

У Великој Дренови обратиће се грађанима тога краја, а потом ће отићи у Трстеник, где ће обићи фабрику „ППТ Петолетка доо"- Хидраулика и Основну школу „Свети Сава".

Затим ће у Александровцу обићи винарију породице Цхосић, и фабрику „ППТ Арматуре ад".

На крају посете Расинском округу Вучић ће обићи топлану у Крушевцу, где ће се обратити радницима, а затим и фабрику ФАМ - ВАЛВОЛИНЕ, где ће бити потписан уговор о продаји фабрике ФАМ - Крушевац.

Потом је, на Тргу Косовских јунака, предвиђено обраћање председника Вучића и премијерке Ане Брнабић.ПРЕДСЕДНИК У СТАЛАЋУ

Председник Александар Вучић наставио је данас кампању "Будућност Србије" обиласком Расинског округа, а прво је посетио Сталаћ, где је обишао предузеће за производњу металне галантерије "Антић Коста".

Председника су испред фирме дочекали домаћини и грађани тог места.

Приватна фирма "Антић Коста" производи и дистрибуира производе металне галантерије намењене грађевинарсттву основана је 1959. године и у власништву је породице Антић.


Запошљава 80 радника. Ове године у плану је повећање извоза и броја радника, а углавном су запослени људи из Сталаћа, док су, како кажу у фирми, плате од 25.000 до 100.000 динара.

Производни погони су површине од 12.000 м2 и налазе се у Сталаћу.

Целокупна производња је прилагођена европским стадардима, континуирано се уводе иновације, унапређују кадрови и набављају најсевременије машине.

Своје производе међу којима су вентилационе алуминијумске решетке за централну климатизацију, штуцне, прохромски сливници за купатила извози у 15 држава - земље региона, Мађарску, Румунију, Италију, Чешку, Грчку, Словачку...


Вучић после Сталаћа, у Варварину посетити Основну школу "Јован Курсула" и Средњу школу Варварин.


У Великој Дренови обратиће се грађанима тога краја, а потом ће отићи у Трстеник, где ће обићи фабрику "ППТ Петолетка доо"- Хидраулика и Основну школу "Свети Сава".

Затим ће у Александровцу обићи винарију породице Цхосић, и фабрику "ППТ Арматуре ад".

На крају посете Расинском округу Вучић ће обићи топлану у Крушевцу, где ће се обратити радницима, а затим и фабрику ФАМ - ВАЛВОЛИНЕ, где ће бити потписан уговор о продаји фабрике ФАМ - Крушевац.


Потом је, на Тргу Косовских јунака, предвиђено обраћање председника Вучића и премијерке Ане Брнабић.

Вучић је кампању "Будућност Србије" започео обиласком Пчињског округа пре две недеље, а у међувремену је посетио и Јужнобанатски, Мачвански и Рашки округ.

Циљ је да грађанима представи шта је до сада све урађено и који су даљи планови, али и да чује који су њихови највећи проблеми.


ВУЧИЋ У СТАЛАЋУ: ЖЕЛЕЗНИЦЕ СУ БУДУЋНОСТ

Председник Александар Вучић најавио је у разговору са грађанима Сталаћа, чворишту некадашњих железница, да држава намерава да улаже у железничку инфарструктуру, јер су процене да тај вид саобраћаја, те превоз путника и робе, поново добија на значају.

Железнице су будућност, а и карго и путнички саобраћај базирацје се све више управо на железницама, рекао је Вучић.


"Мораћемо, пре свега, да градимо Коридор 10. Радили смо пругу Ресник - Ваљево, и даље ћемо радити према Црној Гори, али мораћемо да радимо Коридор 10, пре свега, Беоргад - Ниш", рекао је Вучић.

Указао је да ће, уз то, бити изграђен аутопут од Појата до Прељине, што је, истиче, за житеље тог дела земље спас.


"Ту ћемо да изградимо три индустријске зоне, близу аутопута - једну уз Краљево, једну уз Трстеник, једну између Крушевца и Цхићевца", рекао је Вучић.

Председник је додао да многи, не само на српској политичкој сцени, воле да кажу - галсај за мене, биће боље, али да то не иде тако, јер се систем мора поставити на озбиљан и одговоран начин, и да само уз тешке мере, ствари долазе на добро.

Додао је да Србији економија расте, док је велики пад у индустријској производњи у Европи."Докле год имамо позитивни раст и суфицит у буџету моћи ћемо да повећавамо пензије и плате у јавном сектору. За то смо се изборили тешким и одговорним реформама које смо спровели пре четири године", рекао је Вучић.

Један од мештана га је упитао за стрелце, који раде у противргадној заштити, а којима, како је рекао, држава не плаћа ни пензијско, ни социјално осигурање, на шта је Вучић одговорио да ће то проверити са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем и да ће министар пружити јавни одговор у наредних 48 сати.


ПРЕДСЕДНИК НАДОМАК ВЕЛИКЕ ДРЕНОВЕ: "ВРЕМЕ СМРТИ" ЈЕ ПРОШЛО

Националне и државне интересе Србије бранићу снажније и јаче, него они што ми држе придике, поручио је данас председник Алкесандар Вучић, али и указао да је неопходно да разумемо своју историјску одговорност.

То што Албанцима или неким другима не одговара јаким речима, не значи, рекао је, нашу слабост.

„Не значи да ћемо некоме да препуштамо нешто од наших националних интереса. Сви ти који се бусају у прса или јесу већ дали све или би дали другима што је наше", рекао је председник Вучић и поручио:

"Ја ћу да бринем, не брините, о нашем народу на Косову и Метохији, али нећу да обећавам све, јер су други обећавали а одавно све изгубили. Штитићемо наш народ, али дајте да размишљамо о животу".

Он је то рекао у разгопвору са грађанима у Варварину, у чијој близини је Велика Дренова Добрице Цхосића, аутора трилогије "Време смрти", уз поруку да жели да верује да је "време смрти прошло, а време живота наше деце дошло".


„За нас најважније да се посвецтимо будућности, размишљамо о раду. Немојте да бринете, као што сам то чинио у дуелу са Тачијем чвршће, снажније и јаче бранићу интересе Србије него они што ми држе придике, јер волим Србију и наш народ", казао је он.

Подсетио је да су се, из Србије, док смо причали о ратовима 1990-тих, људи исељавали, те да се Србија мора штитити већим наталитетом.

"Не можемо да опстанемо ако не будемо имали више деце у будућости. Свуда у Расинском округу много је више умрлих него рођених", указао је Вучић у обраћању грађанима испред Основне школе "Јован Курсула".

ПОСЕТА ВАРВАРИНУ: ПОРОДИЧНИ БИЗНИС, ПУТ И ВОДА

Председник Александар Вучић најавио је данас, након што је обишао фабрику у Сталаћу, да је држава спремна да помогне породични бизнис, српског домаћина.

„Спремни смо као држава да уложимо новца колико је потребно у опрему и машине, да дамо субвенције по запосленом раднику. Сви који желе да оснују посао могу да добију подршку. Наши људи који раде у иностранству могу део свог знања да пренесу на децу и рођаке. Ко год жели да направи посао спремни смо финансијски да помогнемо, не кредитима, већ новцем који не морају да враћају, а једино што тражимо је разултат, да запосле све већи број људи и да имају успеха на пословном тржишту", објаснио је Вучић у обраћању грађанима Варварина.


Истакао је да је за Србију од кључног значаја да људи остану зу земљи и да врати у будућности оне који су је напустили.

„Расински округ обилазимо у намери да видимо добре ствари, али и проблеме и да вам помогнемо да их решите, јер сада имамо више новца у буџету, суфицит, јер водимо одговорну и озбиљну политику", рекао је и додао да ће, на пример, држава обезбедити 2 милиона евра колико је потребно за водоводну мрежу за Варварин и околину, за шта општина нема средстава.

Пројекат ће, каже, бити завшен за неколико месеци, да људи коначно имају воду у 21. веку.

Указао је да ће грађани видети велики напредак и по питању путне мреже, имајући у виду градњу аутопута од Прељина до Појата, којим се спајају Чачак, Трстеник, Цхићевац, Крушевац, а дуж пута биће изграђене три велике индустријске зоне.


Тиме ће, како је додао, бити подстакнут долазак инвеститора, јер улагачи хоће да дођу где постоји аутопут.

Рекао је да није дошао да каже да иду избори па да грађани гласају за њега, већ да им каже да је одговорно понашање суштина будућности и да ћемо имати више само ако будемо више радили.

Пензионерима се захвалио, јер су подржали реформе и најавио да ће њихове пензије расти из годину у годину.

„Неки кажу да су пензионери зарадили пензије, то и јесу, али када смо дошли 2012.није било из чега да их исплатимо, јер су све паре потрошили, опљачкали фабрике, није било радника да уплаћује у фонд. Данас 30 одсто издвајамо из буџета за пензије зато што поново раде фабрике, и можемо да их повећавамо јер је мањи трошак на буџет", објаснио је он.

Економска стабилност и ново запошљавање донело је могућност, према његовим речима, да пензије расту, као и плате у јавном сектору.

„Хоћемо да људи овде живе, раде и граде, размишљају о деци", подвукао је он.


ВУЧИЋ У ВЕЛИКОЈ ДРЕНОВИ

Велики број мештана Велике Дренове и околних места дочекао је данас председника Александра Вучића, иначе, првог председника Србије који је икада посетио то место.

У складу с тим, Вучић је наишао на одушевљене мештане, транспаренте добродошлице, заставе Србије, аплауз, децу у народним ношњама.Велика Дренова је осим као родно место патријарха Герамана, позната и по великом писцу Добрици Цхосићу, а у том селу је и једна од 30 најстаријих школа у Србији, која је почела да ради још 1813. године.

Вучић се окупљенима обратио са бине испред споменика седморици Црвеноармејаца, настрадалих 15. октобра 1944.


Месна заједница Велика Дренова у општини Тртеник је до 1967. и сама била општина, а сада броји 4.000 становника који се највише баве пољопривредом.

НАЈАВЉЕН НИЗ ПРОЈЕКАТА ЗА ЛОКАЛНЕ СРЕДИНЕ, ПОПУТ ДРЕНОВЕ

Вучић најавио низ пројеката за локалне средине,попут Дренове

Председник Србије Александар Вучић најави је данас низ пројеката којима ће бити унапређен живот грађана локалних средина, као што је Велика Дренова.

"Свуда гледамо да обновимо школе, вртиће, ... све оно што општине не могу, више него икада да обновимо јер државна каса стоји боље него икада. И није случајно што ће се повећавати плате и пензије, поставили смо систем, после тешких реформи", поручио је он грађанима у Великој Дренови.

Како каже дошло је време да држава сада чини више за Велику Дренову.

"Идемо од почетка лета у реконструкцију основне школе. После деценија можемо да променимо ставри и да буде готово као нова или лепша и модернија него икада. завршен је пројекат за водовод и за месец до два почиње изградња целе водоводне мреже", поручио је Вуцицћ грађанима који су га у огромном броју сачекали.


И Вучић је то прокоментарисао речима да ни сам не би поверовао да му је неко рекао да у Дренови може да га сачека више од 1000 људи.

Како каже, није завршен пројекат за канализацију у овом месту, а за обнову врстића потребна је већа помоћ и одговорније понашање локалне самоуправе.

"И више локалних путева ће бити", додао је он и обећао да ће помоћи, ако буде могао, да се реши и питање уличне расвете, након што је видео транспарент о томе.

"Нисам Деда Мраз и нисам дошао међу вас зато што сам много добар - па вам кажем даћемо вам све. Захваљујући вама променили смо околности у земљи, обезбедили више новца. Погледајте како изгледа школа у Варварину сада, а шта ту може локална самоуправа са три милиоона евра годишње. Или у Трстенику, где је био велики број фабрика, прво су уништавали једну по једну, па су онда чинили све да не сачувамо оно што може. Онда смо довели и нове фабрике", рекао је он.

Как каже Вучић, држава данас има више новца.

Како је истакао, Велика Дренова је дала Србији вредне и важне људе.

"Много вредније и важније од мене. Поносан сам што сам у месту и Радоја Кошаревића и Добрице Ћосића, добрих људи и домаћина, који су увек чували Србију и бринули о њој на најбољи начин. Хвала вам, што сте ме у оволиком борју сачекали", поручио је Вучић.

СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ГРАДЊА АУТОПУТА ПОЈАТЕ-ПРЕЉИНА

Председник Србије Александар Вучић је најавио данас да ће почетком следеће годиен кренути изградња аутопута Појате - Прељина.

Вучић је рекао у Великој Дренови да ће тако бити повезано више градова и општина између Појата и Чачка, то јест, између коридора 10 и 11, као и да ће то повећати број инвеститора у том делу Србије.


"Наш је план да урадимо три индутријске зоне на том потезу између Чачка и Појата: између Чачка и Краљева, између Краљева и Трстеника и трећу између Трстеника и Цхићевца и Варварина", рекао је Вучић.

Каже да ће ту бити доведени нови инвеститори и отворене фабрке које ће запослити људе.


ВУЧИЋ У ПЕТОЛЕТКИ КОЈУ СУ РАДНИЦИ ВРАТИЛИ У ЖИВОТ

Председник Александар Вучић обишао је данас у Трстенику фабрику "ППТ Петолетка доо"- Хидраулика, коју су основали радници, након стечаја привредних друштава некадашњег гиганта "Прве петолетке" из тог места.

Обратио се радницима и пренео им три кључне ствари за фабрику - да ће им држава поклонити објекат у којем прозиводе, а који тренутно закупљују, да ће им затим помоћи у набавци нове опреме, као и да ће за 10 дана код њега доћи директор руског "Камаза", што подразумева да ће се повећати производња српске фабрике.


Вучића је испред фабрике дочекао директор "ППТ Петолетка доо" Љубисав Панић, са којим је председник обишао погон.

Панић је за Тањуг рекао да је фирма основана 4. јануара 2016. године, након покретања стечајног поступка друштава која су била у саставу "Прве петолетке" са традицијом дугом 70 година.

Истакао је да су јединствени у Србији, по начину на који су се огранизовали и наставили производњу.

"Видимо да ће нам бити сјајна будућност, јер смо најтежи део преживели када је 2015. године спроведен социјални програм, када је практично ''Петолетка'' остала без радника", рекао је Панић.

Тада су радници део њиховог социјалног програма уложили и основали нову фирму, са пођеднаким улогом. Нову фирму је основало 676 радника и они су, практично, њени власници.


"Наставили смо производњу комплетног производног програма, хидрауличких и пнеуматских уређаја, који имају примену у аутомобилској и грађевинској индустрији, код пољопривредних машина, у војсци... ", рекао је Панић.

У фабрици ради 886 људи, од којих 508 има стални радни однос, а 80 одсто производње се извози у више од 30 земаља широм света.

Панић је указао да је почетак био веома тежак, јер је било тешко обезбедити потребна обртна средства, за производњу која је већа од милиона евра у испорукама сваког месеца.

Тада су, каже, наишли на велико разумевање купаца и добављача, који су им омогућили одложено плаћање, па су захваљујући томе могли да организују производњу и почну са испорукама.


"Већ три године успешно послујемо, имамо позивитне билансе и спремни смо да учествујемо у надметању за куповину опреме и поризводног простора, у којем се сада налазимо", рекао је Панић.

Додао је да су уз помоћ Министарства привреде закупили простор у коме тренутно производе.

"Надамо се да ћемо кредитирањем и кориштћењем фондова Развојне агенције Србије бити подржани и финансијски у даљем раду", рекао је Панић.

ВУЧИЋ ОБИШАО ОШ "СВЕТИ САВА" У ТРСТЕНИКУ, СА ЊИМ БИО И ДРАГИША БИНИЋ


Председник Србије Александар Вучић обишао је данас Основну школу "Свети Сава" у Трстенику, у коју је, уз још две школе у оближњим местима, уложено укупно 50 милиона динара.

"Наставићемо и даље да улажемо, да школе, болнице, домови здравља, буду далеко унапређенији. За то данас имамо новац. То није само питање жемље, већ и могућности", поручио је он окупљеним грађанима испред школе.

Захваливши им се на томе што су га дочекали, он је додао да ће Србија наставити да смањује јавни дуг, да грађани сваког дана виде промене на боље и да имају бољу будућност.


Навео је да је пре школе био у "Петолетки" и додао да ће држава помоћи и подржати све делове фабрике.

"Желимо не само да јој вратимо стари сјај, већ и да ради што боље у будућности. И на то се неће чекати месецима, годинама. Већ следеће недеље биће први резултати", рекао је Вучић.

Председнику су том приликом, деца која су била обучена у дресове ФК Трстеник ППТ, поклонила урамљени дрес, са бројем 1 и његовим презименом.

Са њима је био и бивши фудбалер Црвене звезде Драгиша Бинић.


НИКАДА НИСАМ ВИДЕО ТАКВУ ЉУБАВ ПРЕМА ФАБРИЦИ

Председник Александар Вучић најавио је данас, током посете фабрици "ППТ Петолетка доо"- Хидраулика у Трстенику, да ће им држава помоћи у куповини хале, коју данас изнајмљују, као и да ће им помоћи у набавци опреме и јачању производње, како би се та фабрика даље развијала.

Како је рекао, држава ће за Петолетку издвојити два милиона евра, на различите начине.

Захвалио је радницима на дочеку, истичући да погон данас ради само зато што су они показали огромну храброст и љубав према фабрици, зато што су, након што је "Прва петолетка", која је запошљавала више од 15.000 људи уништена и разорена, смогли храбрости и део свог новца издвојили и наставили да раде.


Вучић је рекао да је, захваљујући подршци народа и после тешких економских реформи, данас могао да им каже да ће држава помоћи за куповину саме хале, и то не кредитним средствима, јер има и биће обезбеђено довољно новца.

"То је наша подршка даљем развоју Трстеника и напретку Петолетке", подвукао је председник.

Како је рекао, видео је различите врсте љубави, али такву врсту љубави према фабрици, према машинама и највише према људима у фабрици, никада није.

"И то не само код руководства, већ код свих радника. Они не верују да ће држава да помогне, а ми ћемо то до четвртка да завршимо, преко Агенције за осигурање и финансирање извоза", рекао је Вучић.


Додао је да је обећана и подршка за нову опрему и машине.

Такође, указао је да 40 одсто производа "ППТ Петолетка доо"- Хидраулика иде за руски "Камаз", те да ће се настојати да се та сарадња ојача, јер је, каже, данас скоро 2.500 људи везано фабрике Петолетке.

"Хоћемо то да проширујемо, не само да Петолетки вратимо стари сјај. Нећемо дозволити да Петолетка престане са радом и не само то, већ желимо да видимо праву регенерацију и много људи који ће да раде, живе и воле Петолетку као ови радници данас", рекао је Вучић.

Додао је да је у Јумку у Врању имао величанствен дочек, али да му се чини да га нико нигде није дочеко као радници Петолетке.

Вучић је рекао и да је важно да обилази Србију и да је срећан што може да разговара са људима, јер није посао председника да седи у кабинету и прима странке, већ да разговара са људима.

Важно је да се направи систем који може добор да функционише и помаже оваквим компанијама, које имају тржиште, знање и којима је потребно нешто савремене опреме.

Додао је да фабрика "ППТ Петолетка доо- Хидраулика" производи хидраулику, кочиону технику, заптивке, потискиваче за муницију, дизалице за кабине на камионима...


Како је рекао, нису могли да раде и више јер нису имали довољно новца да уложе, да су хтели да узму кредите, али да нису могли пошто немају своју имовину.

Вучић каже да су им потребна два милиона евра и још толико толико за обнављање и да ће им уместо кредита држава помоћи својим средствима пошто ће рад те фабрике бити значајан за цео регион.

Председник је нагласио да ти радници раде за плату у просеку од 300 евра, али да ће им тек плате биће повећаване.

"Боре се за своју фабрику, ево радник каже да је 43 године у фабрици, воли ту фабрику и наше је да им помогнемо. Дуг је зао друг, тако да је боље да дамо новац", рекао је Вучић.

Питао је тог радника како се зове и угледавши му сузе у очима, Вучић је рекао:

"Благојевићу, ваше сузе су понос Србије, то је Србија будућности", додао је Вучић.


Вучић каже да увек тражи да више новца остане за државу.

"Да држава увек има, ко зна шта може да се деси, поплаве и сл, и , наравно, да смањујемо јавни дуг. И ове године ћемо имати да изпалтимо веће плате и пензије али за нијасну мање него што бисмо желели све због тога да бисмо смањивали јавни дуг", рекао је он.

Према његовим речим, од концесије за аеродриом у буџет ће се директно слити 350 милиона евра,

"Замолио сам Ану Брнабић и Синишу Малог - кад дођу паре 100 милиона видите шт аје важно да се да, а 250 милиона вратите старе дугове, што су ти мали људи задуживали земљу по каматама од 7,5 одсто. То нема нигде у свету, па неће ни у Србији. То не може да врати радник ''Петолетке'', не може нико", каже Вучић.

Пара има, истиче он.

" А што се не да из касе све за шта сви траже- ја сам крив, имате право да ме смените, па доведите оне који кажу - има за све- па после две године банкрот", рекао је он.


ВУЧИЋ ОБИШАО ВИНАРИЈУ ПОРОДИЦЕ ЋОСИЋ У АЛЕКСАНДРОВЦУ

Председник Александар Вучић посетио је данас породицу Цхосић из Виткова, недалеко од Александровца, која се бави производњом и прерадом грожђа.

Вучића су дочекали домаћин Раде Ћосић, његов син Милош са супругом Весном и синовима, близанцима, Миланом и Драганом.


За председника је породица Ћосић припремила богату трпезу и понудила му најбоља вина из њиховог подрума.

Показали су му подрум вина и технологију прераде грожђа.

Истакли су да су аплицирали за набавку опреме за прераду грожђа и да су добили повраћај средстава, а председник је најавио да ће држава наставити са подстицајима.

У разговору је приметио и да живе у једном од најлепших крајева Србије.

Навео је да је већ пробао вина породице Цхосић, тамјанику, мускат ружу и каберне совињон, а да га је нарочито заинтересовала "јагода", коју, каже, никада није пробао.


Виноградарство је за породицу Цхосић генерацијски посао, око шест хектара њихове земље је под виноградима и гаје различите сорте - мерло, каберне совињон, тамјанику, мускат ружу и ризлинг, које касније прерађују у вина.

У производњи вина, кажу Цхосићи, "специјалитет куће" су тамјаника и мускат ружа, која је врло ретка у Србији.

Винарија Ћосић годишње произведе око 10.000 литара различитих врста вина.


Заједно са родитељима, Милошем и Весном, земљу обрађују и синови који завршавају Пољопривредни факултет, један студира воћарство и виноградарство, а други технологију.


РАДНИЦИ ПЕТОЛЕТКЕ: НИШТА БОЉЕ НИСМО МОГЛИ ДАНАС ДА ЧУЈЕМО...

Председник Србије Александар Вучић саоштио је данас радницима ППТ Петолетка - Хидраулика у Трстенику три важне новости, а једна од њих је да ће објекат у коме тренутно производе добити готово на поклон, а они узвраћају да то за њих значи живот.Ништа боље данас нисмо могли да чујемо, кажу радници тог предузећа.

С обзиром да је желео да са свим радницима подели лепе вести, председник је урадио нешто што до сад није било у његовој пракси - попео се на један од радних столова у погону фабрике, да га боље чују, и поручио им да ће држава да им помогне, не само када је реч о објекту за који месечно издвајају 20.000 евра, већ и да ће им помоћи у набавци нове опреме и повећању производње.


Директор тог предузећа Љубисав Панић захвалио је председнику што је, како каже, дошао у правом тренутку када је помоћ била најпотребнија.

“Размишљали смо како до кредита, с обзиром да немамо могућност да дођемо до гаранције јер немамо имовину. Хтели смо да побезбедимо кров над главом, а ових дана се завршила процена објекта за који смо заинтресовани да купимо. Када сте предложили да то решимо уз неко наше мале учешће уз помоћ државних инситуција ми смо били пресрећни”, рекао је Панић.

Као кључну разлику пре више од четири године када су радници откупили предузеће и данас наводи то што је ППТ некада добијала субвенције, а данас захваљујући позитивном пословању сада пуни државну касу.


“Борили смо се колико смо могли”, истакао је Панић.

“Много нам значи што се нећемо кредитно задужити, јер би нам то успорило развој И трку са конкуренцијом на тржишту. Не бисмо могли да инвестирамо у нову опрему. Сав наш труд би пао у воду. Ово за нас значи живот”, рекао је Панић.

Радници, саговорници Тањуга, кажу да је то одлична вест за њих.


Драган Станојчић наводи да му је драго што се новац даје домаћим произвођачима, српским радницима, док Небојша Радојевић подсећа да се сада велики новац издваја за закуп.

“Ништа боље данас нисмо могли да чујемо”, рекао је Радојевић.


ВУЧИЋ У ФАБРИЦИ ПТТ АРМАТУРЕ

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас фабрику Прва Петолетка Арматуре у Александровцу и најавио да ће држава том предузећу којем недостаје 1,5 милион евра за улагање у развој помоћи са 50 одсто средстава.

Председник је захвалио радницима на дочеку и пренео им да ће држава помоћи куповину нове опреме и машина, са готово 50 одсто средстава и то не као кредит, већ као помоћ и подршку државе за напредак фирме.

"Сада вам је потребна нова опрема и машине, данас држава може да вам помогне и помоћи ће вам. То за вас није мали новац и не можете сами", рекао је Вучић обраћајући се радницима.Каже да кредити нису добро решење за недостајућих 1,5 милиона евра које треба уложити и да ће зато држава помоћи грантовима и субвенцијама.

"Циљ је да предузеће Арматуре ради и да ви останете овде у Жупи. Можете да рачунате на велики део финансијског колача у оквиру тих 1,5 милона евра да ћете добити од држава како би наставили да радите још боље".То ћете у најкраћем периоду имати, поручио је Вучић.

"Желим, и то је најважније за нас, да после тога донесете сами одлуку о новој инвестицији, о новој хали и да запошљавте још људи. Желим да имате добру будућност, и ви и фабрика", рекао је Вучић.Он је подсетио да је држава омогућила да радници купе фирму и да наставе да раде.

Сада је, каже, време за нови инвестициони циклус, да би могли да запосле још радника."Наш посао је био да помогнемо, да се фабрика сачува. Успели смо да је сачувамо и сада је наше да помогнемо да фрабрика ради још боље", подвукао је председник.

Радници су узвратили да ће се за подршку одужити радом."Хоћу да вам захвалим што радите вредно, рекли су ми како неки говоре да вас је неко натерао да дођете да ме сачекате, нема потребе да ме чекате јер вас неко тера, не могу да слушам њихове глупости... Замолио бих вас да наставите да радите вредно као и до сада за фабрику Арматуре", рекао је Вучић.

Фабрику "ППТ Арматуре ад" су у у процесу приватизације пре три године купили радници, а која запошљава око 500 људи.


ОБИЛАЗАК ТОПЛАНЕ У КРУШЕВЦУ

Председник Александар Вучић дошао је данас после подне у топлану у Крушевцу где ће се обратити радницима.

Топлана снабдева 80 одсто Крушевца у шта спада 6.900 станова, школе, вртићи, Дом здравља и друге установе важне за функционисање града.У току ове зиме у Крушевцу су често били без грејања због проблема које је топлана наследила пре пет година и потребе да се врати дуг од 5,5 милиона евра према банкама, као и 2,5 милиона евра према добављачима.У протеклих пет година враћен је већи део дуга, али се топлана још увек суочава са проблемима, јер уз враћање дугова, за једну грејну сезону мора да обезебди 4,5 милиона евра.

ФАМ ПРОДАТ КОМПАНИЈИ ВАЛВОЛИНЕ ЗА 9,5 МИЛИОНА ЕВРА

Уговор о продаји Фабрике мазива (ФАМ) у Крушевцу америчкој компанији Валволине за 9,5 милиона евра потписан је данас у присисуству председника Србије Александра Вучића.Уговор су потписали директорка ФАМ Јелица Ђуровић Петронијевић и Дијего Бродони, потпредседник компаније "Валволине".

Вучић је претходно обишао погоне ФАМ - а.

У фабрици ради 218 запослених и то је друга продаја ФАМ-а, који је захваљујући интервенцији државе и поред великих дугова претходног власника 2016. избегао стечај.Претходна приватизација је раскинута 2011. године, а после седам година је потписан унапред припремљени план реорганизације.

Трећина производа извози се у земље у окружењу, Русију и Африку.

Погони су опремљени најсавременијом технологијом.

Бродони је истакао да је потписивање уговора велики корак за "Валволине", за Крушевац и за запослене у ФАМ-у.Он је захвалио влади и председнику Републике на бризи коју су показали за запослене у ФАМ-у и истакао да уговор предвиђа инвестиције.

"Ово је први корак ка томе. Задржаћемо ФАМ-ов бренд и надамо се да ћемо и даље бити на тржишту. Очекујем комбинацију снаге ''Валволине'' и наслеђа ФАМ-а и очекујемо да ће заједно расти и бити лидери у региону", рекао је Бродони.

ВУЧИЋ:НЕЋЕ МОЋИ ДА ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ДА НЕ ПРИМА ГРАЂАНЕ..Председник Србије Александар Вучић рекао је данас после подне у Крушевцу да је, обилазећи Расински округ, могао да види шта не ваља, где су пропусти и шта треба учинити, да се на локалном нивоу води већа брига о људима, а држава ће, каже, финансијски помоћи."Али, не може председник општине да не прима грађане, директор јавног предузећа да нема времена за грађане...", приметио је Вучић.Не може се, каже, за дан променити све, али државна каса је сада пунба, има средстава да се, уз већи ангажман на локалном нивоу, направи све што ће обезбедити посао и бољи квалитет живота грађана свуда у земљи.„Обишао сам данас, чини ми се, не рачунајући Брус, цео Расински округ. Први сам председник који је био у Велликој Дренови Цхосића, патријарха Германа. Желео сам да чујем људе и видим шта је то што можемо да урадимо да као држава помогнемо, што можемо да учинимо да људи осећају сигурност за себе и своју децу", рекао је председник Србије у обраћању грађанима Крушевца, чији број је показао подршку коју ужива у том граду и околним местима.Вучић је констатовао да је држава много урадила, али да људи и даље живе добрим делом тешко и да је још много тога што очекују од државе и што може држава да уради.„Не умем да говорим много о томе што јесмо урадили, лакше је да говорим о пропустима, а није их мало. Мораћемо себе да мењамо у будућности. Наша је обавеза да на сваком месту покажемо пажњу грађанима, да видимо шта је то што можемо још да направимо“, рекао је он.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (120)

Maja

24.02.2019. 11:04

Narod podržava predsednika i aktuelnu politiku,što se da videti po posećenosti svakom mestu koje je predsednik posetio.

star

24.02.2019. 11:07

Meštani malog mesta u Rasinskom okrugu zvanom Stalać su imali prvi priliku da pozdrave svog predsednika u nastavku kampanje Budućnost Srbije pri obilasku Rasinskog okruga.

Goran

24.02.2019. 11:25

U Rasinskom okrugu Vučić ima čime da se pohvali pred narodom jer je u poslednjih nekoliko godina u taj okrug došlo nekoliko velikih investicija.

Sofija Miric

24.02.2019. 11:38

Predsednik nastavio kampanju u Rasinskom okrugu. Zeli da cuje sta su glavni problemi gradjana i sagleda sta moze da ucini na poboljsanju njihovog zivota.

vuk

24.02.2019. 11:40

Ovo je marljiv i težak rad predsednika Vučića. Hteli mi to da priznamo ili ne, on je jedini predsednik do sada koji je nešto ovako uradio.

Rada

24.02.2019. 11:41

Sve sto se radi, gradi i stvara ostace buducim pokoljenjima i zato nam je vazno da imamo sto vise dece.

Brane

24.02.2019. 11:59

Primer kako treba da radi jedan predsednik država .Briga o svakom delu zemlje i svakom čovjeku.

Dado 7911

24.02.2019. 12:07

Ulaganje u železnicu i drumski saobraćaj je ulaganje u budućnost i ekonomski jaku Srbiju!

goga

24.02.2019. 12:30

Naše nacionalne interese nećemo preputiti nikome!Moramo da radimo i da se posvetimo budućnosti!

niki

24.02.2019. 12:37

Svaka cast predsedniku sto se potrudio da obidje svaki okrug, svaki grad i cuje probleme gradjana!

Ivana

24.02.2019. 12:38

Našem predsedniku svaki deo Srbije podjednako je bitan i svuda je dočekan sa oduševljem naroda.

Petar Perić

24.02.2019. 13:07

Srbija će uskoro imati putnu i železničku infra strukturu ista kao u Evropskoj Uniji.

Pahuljica

24.02.2019. 14:39

Kampanja "Budućnost Srbije" je odličan potez da predsednik pokaže da se mnogo toga postiglo u poslednjih 7 godina, da nam to bude motiv za još bolji i veći napredak. Njegove reči uvek prelaze u delo, što se moglo i videti.

Aki

24.02.2019. 16:41

Odgovorna politika predsednika Vučića i rezultati rada proteklih godina doneli su napredak i bolju budućnost Srbije.

Serbinator

24.02.2019. 16:56

Verujem da će Valvoline odlično razraditi posao. Biće sigurno novih radnih mesta.

Serbinator

24.02.2019. 16:57

Ovako se vodi ozbiljna i odgovorna politika, sa posvećenošću i sa naravno dobrim rezultatima.

Izida

24.02.2019. 18:16

Lepa vest za gradjane Krusevca, odluka o prodaju fabrike Americkoj kompaniji je pun pogodak.

Kalina23

24.02.2019. 20:25

Svaka od ovih slika govori vise od bilo kojih reci.Narod je ponosan na dolazak svoga predsednika Vucica.

NK

24.02.2019. 20:57

Predsednik zeli sve fabrike da digne iz pepela a ne kao ranije vlasti kada su stavljale katanac

Miki

24.02.2019. 21:04

Ovo je jedini pravi nacin da se prepoznaju problemi naroda, da se vidi pravo stanje na terenu, svaka cast!

Sara

24.02.2019. 21:25

Podrzavam ovaj projekat predsednika Vucica koji je uz svoj narod i napokon postoji neko ko ce upoznati gradjane Srbije sa daljim razvojom nase zemlje.

Gaga

25.02.2019. 08:17

Ova kampanja pokazuje koliko su značajne stvari koje je predsednik uradio.

Vera

25.02.2019. 08:26

Predsednik u svakom trenutku misli na svoj narod i brine o boljoj budućnosti Srbije.

Miki

25.02.2019. 08:44

Valvolin će sigurno pomoći FAM-u da se otvore novi pogoni samim tim i nova radna mesta!

Maja

25.02.2019. 09:24

Juče je bio još jedan uspešan dan i još jedan uspešan obilazak Srbije naše zemlje!