Вучић: Шта је важније од тога да деци оставимо сигурну будућност?

Новости онлине / Агенције / Г. Ћировић

22. 02. 2019. у 08:40

Вучић: Шта је важније од тога да деци оставимо сигурну будућност?

Александар Вучић, Фото: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић наставио је у петак кампању "Будућност Србије'' обиласком Рашког округа, а прва тачка је Врњачка Бања, у којој је посетио Дом здравља "Др Никола Џамић"
Председник Србије Александар Вучић наставио је у петак кампању "Будућност Србије'' обиласком Рашког округа, а прва тачка је Врњачка Бања, у којој је посетио Дом здравља "Др Никола Џамић". Тамо је обишао и штандове са рукотворинама удружења "Златне нити".

Одатле је отишао у Краљево, где је посетио производни погон фабрике кревета "Моја соба".

Председник је затим обишао Етно села "Богут", а потом и Рашку, где је у касарни "Стефан Немања" разговарао са Србима са Косова и Метохије. После тога, председник је свечано отворито фабрику Luss Protect д.о.о.

Вучић је у Тутину обишао обновљене Техничку школу и Гимназију и састао се са локалним привредницима и представницима локалне самоуправе, а дружио се и са ђацима.

Затим ће у Краљеву присуствовати потписивању Уговора о одређивању аеродрома "Морава" за цивилни и војни саобраћај. За 17 сати предвиђено је обраћање председника Србије и премијерке Ане Брнабић у краљевачком СЦ "Ибар".

Вучић је кампању "Будућност Србије" започео обиласком Пчињског округа 7. фебруара, а у међувремену је посетио и Јужнобанатски и Мачвански округ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

* ПОЧЕЛА КАМПАЊА "БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ": Градићемо путеве и фабрике, а други нека дижу вешала

* БРНАБИЋЕВА СЕ ОБРАТИЛА ГРАЂАНИМА ВРАЊА: Не одустајемо од борбе за богатију и пристојнију Србију

ОВЕ ГОДИНЕ ОЗБИЉНО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА ЛЕКАРИМА И СЕСТРАМА

Председник Александар Вучић наставио је данас кампању "Будућност Србије" обиласком Рашког округа, а прва тачка је Врњачка Бања, у којој је посетио Дом здравља "Др Никола Џамић".

Вучић је обећао медицинским сестрама и лекарима да ће плате ове године бити знатно увећане.

"Полако, вас сестре и лекаре мотивишемо да останете у Србији, да будете нешто задовољнији", рекао председник, захваливши запосленима на доцеку и фотографисао се с њима.Њега су, испред Дома здравља, дочекали министар здравља Златибор Лончар, начелник Рашког округа Небојша Симовић, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, директорка Весна Малићанин и запослени у тој установи, као и грађани који су, као и у другим местима, искориситли прилику да председнику изнесу своје проблеме.

Један од мештана Врњачке Бање пожалио се да нема здравствену књижицу, јер му фирма у којој је радио осам година није уплаћивала радни стаж, а председник општине Бобан Ђуровић је обећао да ће тај проблем бити решен.


Током обиласка, Малићанинова је Вучићу предочила шта је прошле године урађено у Дому здравља у првој фази реконструкције, за коју је владина Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила 105 милиона динара.

Она је навела да су обновљени кров и фасада на згради, урађени водоводна и канализациона мрежа и замењене плочице у тоалетима.

Нагласила је да 40 година ништа није рађено у тој здравственој установи и најавила другу фазу радова у овој години, за које ће Канцеларија издвојити 128 милиона динара.


ВУЧИЋ: НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ НИКОМЕ ДА НАПАДНЕ НАШ НАРОД

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Врњачкој бањи да сваког дана на КиМ српском народу прете, а порука Србије је да ће чувати мир и стабилност, али да то нико не треба да схвати као знак слабости јер Београд неће дозволити никоме, па ни Приштини, да нападне наш народ.

Вучић је, обраћајући се грађанима на Променади у Врњачкој бањи на поочетку обилска Рашког округа, казао да нема никакву бојазан што се тиче економије Србије, али да га брине политичка ситуација у региону.„Имамо у Приштини људе који се понашају неодговорно, нису испунили што пише у Бриселском споразуму. Једину обавезу Заједницу српских општина, а после тога увели су таксе од 100 одсто на српску робу желећи да униште српски народ на КиМ, да га протерају са својих вековних огњишта, али и да нанесу економску штету Србији. Ми ту штету можемо да истрпимо, али нећемо одустати од националних и државних интереса“, нагласио је он.


Вучић је рекао да се Србија нимало не јуначи, као неки раније који су се јуначили а онда бежали главом без обзира.

Истиче, међутим, да ће, ако будемо сачували мир и стабилност, бити могућа још већа улагања у Врњачку бању, да плате и пензије још брже расту."Сваког дана нам прете уједињавањем Косовске Митровице, наша порука је јасна - чуваћемо мир и стабионост, немојте да помислите да је то знак слабости, нећемо дозволити ни вама ни било ком другом да нападнете наш народ", порука је Вучића.

ВУЧИЋ: ВРЊАЧКА БАЊА ДИВНО ИЗГЛЕДА

Говорећи о Врњачкој бањи Вучић је подсетио да је држава претходних година много новца уложила у ову општину.

„Данас Врњачка бања дивно изгледа, све више је хотела, туристички капацитети су лепши и бољи. Врњачка бања данас буквално изгледа лепше од Баден Бадена, и многих европских бања“, рекао је он обећавши да ће држава уложити још много новца у Врњачку бању.

Међутим, указао је да је једна лоша вест која долази из Врњачке бање то да имамо све мање деце која се рађају у тој општини.

„Што је стандард виши овде, директно пропорционално опада наталитет. Потребно нам је више деце“, упозорава је Вучић.

Додао је да држава улаже у повећање наталитета све више и поновио да нема опстанка наше нације ако не променимо тај тренд.„Без тога наш народ и земља неће имати будућност“, нагласио је Вучић.

Рекао је да ће животни стандард грађана бити све већи и да ћемо имати све веће плате и пензије из године у годину, јер је држава успела да стабилизује јавне финансије.

„Успели смо земљу да стабилизујемо сасвим, да направимо добре темеље, да плате и пензије могу да расту, да не угрожавамо јавни дуг, који смањујемо и наставићемо да га смањујемо и ове године. Хоћу да наша деца не морају да плаћају наше дугове и неспособност, да могу да живе овде а не у иностранства, а неке из иностранства да вратимо“, објаснио је Вучић.

Истакао је да све то не би било могуће без подршке грађана који су веровали онима који нису само обећавали, већ радили.

„Хвала што сте веровали раду, марљивости, тешким мерама и посвећености. Само због вас је Србија на добром путу“, захвалио се грађанима.

Вучић је на Променади обишао и штандове са рукотворинама Удружења „Златне нити“, а претходно је посетио Дом здравља.

ВУЧИЋ ОБИШАО ПОГОН ФАБРИКЕ КРЕВЕТА "МОЈА СОБА" У КРАЉЕВУ

Председник Александар Вучић обишао је данас, у оквиру посете Рашком округу, производни погон фабрике кревета и душека "Моја соба" у Краљеву.

Председник је током посете погону, разговарао са управом и радницима фабрике.

Директор фабрике Бранко Петровић рекао је за Танјуг да је та фабрика 2012. године имала четири запослена, а данас их има 119 и извози 95 одсто производа, односно око 2.000 кревета месечно.


Производи се не извозе само у земље региона, већ и у земље ЕУ - попут Немачке, Холандије, Белгије...

Фабрика је прошле године забележила раст од 150 одсто, рекао је Петровић.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић, који је са Петровићем сачекао председника, рекао је да је "Моја соба" пример фабрике која је остварила изузетан напредак за само шест година.


"''Моја соба'' је фабрика коју ниједан радник никада није напустио", додао је Терзић за Танјуг.

ВУЧИЋ: ПОМОЋИ ЋЕМО ПРИВРЕДНИЦИМА СА 50 ИНВЕСТИЦИЈЕ

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас током обиласка производног погона фабрике кревета „Моја соба“ у Краљеву да држава може да помогне српским привредницима, и то до 50 одсто инвестиције, и нагласио да су породичне фирме будућност српске привреде.

"Данас наша подршка српским привредницима у одређеним условима може да иде и до 50 одсто инвестиције. Имамо новца и помоћи ћемо на све начине, јер је циљ да наше компаније напредују драматично, да могу да имају веће профите, троше више и да могу да запошљвају", рекао је Вучић.

Он је нагласио да ће држава помоћи свако проширење капацитета и додао да се држави више исплати да улаже у то, него у потрошњу или било шта друго.

"Овакве (породичне) компаније су будућност Србије", поручио је Вучић.

Каже да је фабрика "Моја соба" породично предузеће у којем раде три генерације.

"То су скромни људи који раде и гурају фабрику напред. Деца власника, дечаци, су ми обећали ће и они радити ту и бити четврта генерација".


Председник Србије истиче да та фабрика може све да прода у Немачкој, Белгији и другим земљама западне Европе.

"Немачка све прогута када имате добар производ и шта да понудите. То су производи средње и више класе. Сигуран сам да ће ова фабрка у будућности успети да оствари још боље резултате", уверен је Вучић.


На питање новинара када ће бити отворене нове фабрике у Краљеву, Вучић је додао да ће се Краљевчани могу да очекују нова запошљавања од краја марта и почетка априла.

"Срећан сам да осим страних компанија могу да видим српске породице које праве посао. Које умеју да раде и где су сви људи насмејани. Боље да често долазим у овакве фабрике, јер се орасположим", навео је Вучић.

"Онда сам и ја мањи мргуд", нашалио се он.

Вучић је у разговору са 11-годишњим сином власника сазнао и да је његова жеља да, када одрасте, буде председник Србије."Не сумњам да ће тако бити, али ако му то не успе, заједно са братом наследиће своје родитеље у породичној фабрици", рекао је Вучић.

ВУЧИЋ У ЕТНО СЕЛУ "БОГУТ"

Председник Александар Вучић данас је, у оквиру кампање "Будућност Србије", посетио Богутовац где је обишао Етно село "Богут".

Председника су дочекали министар пољопривреде Бранислав Недимовић, породица Филиповић која је власник етно села, председник Месне заједнице Богутовац Милан Пантовић, мештани и власници других етно кућа из околине.

Вучић је дочекан традиционало, уз хлеб и со, а након што се руковао са окупљенима, пришао и помиловао малог Андреја, старог 19 месеци, којег је један од мештана држао у наручју.Председник је обишао једну од брвнара, након чега је у сали за ручавање, која се налази у склопу етно села, са мештанима разговарао о улагањима у етно туризам.

За Вучића је било припремљено послужење - специјалитети куће - гибаница, слане кифлице, домаће суво месо, сланина, проја, поховане палачинке...Етно село "Богут" власништво је породице Филиповић, а чине га три брвнаре апартманског типа заједно са старом кућом преуређеном за смештај гостију, салом за ручавање, мини-фармом, воћњаком и баштом.

ВУЧИЋ У РАШКИ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРБА СА КИМ

Председник Александар Вучић разговара данас у Рашки са представницима Срба са Косова и Метохије, у наставку кампање "Будућност Србије".

Састанку присуствују директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, председник Српске листе Горан Ракић, потпредседник Игор Симић, члан Председништва СЛ Стеван Вуловић, смењени министар у косовској влади Ненад Рикало, министар у оставци Далибор Јевтић...

На почетку данашње посете Рашком округу, Вучић је у Врњачкој бањи поручио да сваког дана, на Косову и Метохији српском народу прете, а порука Србије је да ће чувати мир и стабилност, али да то нико не треба да схвати као знак слабости јер Београд неће дозволити никоме, па ни Приштини, да нападне наш народ.Вучић је казао да нема никакву бојазан што се тиче економије Србије, али да га брине политичка ситуација у региону.

"Имамо у Приштини људе који се понашају неодговорно, нису испунили што пише у Бриселском споразуму, једину обавезу, Заједницу српских општина. А, после тога увели су таксе од 100 одсто на српску робу желећи да униште српски народ на КиМ, да га протерају са својих вековних огњишта, али и да нанесу економску штету Србији. Ми ту штету можемо да истрпимо, али нећемо одустати од националних и државних интереса", нагласио је председник.

Вучић је рекао да се Србија нимало не јуначи, као неки раније који су се јуначили а онда бежали главом без обзира.Истиче, међутим, да ће, ако будемо сачували мир и стабилност, бити могућа још већа улагања у Врњачку бању, да плате и пензије још брже расту.

"Сваког дана нам прете уједињавањем Косовске Митровице, наша порука је јасна - чуваћемо мир и стабионост, немојте да помислите да је то знак слабости, нећемо дозволити ни вама ни било ком другом да нападнете наш народ", порука је Вучића.

ВУЧИЋ У РАШКОЈ: РАДНА МЕСТА, БОЉА ВОДА, ПУТЕВИ...

Председник Александар Вучић сусрео се у Рашки, где је отварена фабика "Luss Protect", са грађанима који су га дочекали, упркос лошем времену.

Вучић, који је у Рашкој у оквиру кампање Будућност Србије, захвалио је на подршци коју му, како је рекао, пружају све време и истакао да је отварање фабрике, у којој ће бити запослено више стотина људи у наредним годинама, веома важна ствар за Рашку.

Рекао је да је у плану да се доведе још један инвеститор у то место, а пренео је грађанима да су му локалне власти тражиле помоћ по питању пречишћавања отпадних вода са Копаоника, што би, каже, значило за здравље људи који овде живе, али и за туристичку понуду.

Он је истакао да је потребно да се много више ради на путевима у том делу Србије.

Поново је указао на проблем ниске стопе наталитета и поручио да је важно да имамо више деце.

"Нећемо постојати као народ ако не будемо имали више деце", рекао је. Вучић и додао да не буде ли Србија имала више деце, попут малишана који су дошли са родитељима, неће имати ни будућост.

Каже да ће гледати поново да дође у Рашку и да сваки пут обезбеди нешто ново за те људе.Вучића је, иначе, на уласку у фабрику зауставио један мештанин, Душко Кузмановић, из села Жижовац, и рекао да је људима у том крају потребан мост, који би спајао његово са селом Бојанићи, у општини Краљево.Има све, има документација, и грађевинска дозвола, рекао је Кзмановић, али радови не почињу, па мештани прелазе преко непоузданог висећег моста.Вучић му је рекао да ће радити на томе да се проблем реши.

"Luss Protect", фабрика за производњу радне заштитне опреме, опреме за војску и полицију, корпоративних униформи, као и лаке конфекције, тренутно запошљава 120 радника, а план је да у наредна три месеца буде запослено још 100 људи, да их у нередне три године буде 550, а у наредних пет - 750 запослених.
ВУЧИЋ: БРИНЕ МЕ НЕОДГОВОРНОСТ АЛБАНАЦА


Председник је пренео грађанима Рашке и да га брине ситуација око КиМ, неодговорност Албанаца.

"Чини ми се да су им главе усијане, али ми немамо куд, свој народ морамо да чувамо и ститимо. Уз вашу подршку, у економском смислу, успећемо да напредујемо овде и да већи број људи сачувамо на огњиштима", поручио је председник.

У фабрици, која ће део производа пласирати и на страним тржиштима, кажу да је до сада уложено два милиона евра, а планирано је да улагања у наредне три године достигну пет милиона.

Фабрика је отворена без новчаних подстицаја државе Србије.

ВУЧИЋ: СРБИ ДА СЕ НЕ ПРИКЉУЧУЈУ "АЛБАНСКОЈ" ВОЈСЦИ

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас, након разговора у Рашкој са представницима Срба са КиМ , да Албанци желе да укључе што већи број Срба из косовског поморавља у косовску војску и позвао их да се не одазивају.

"Сада им иду конкурси за косовску, односно албанску војску и нарочито на томе инсистирају у косовском поморављу у српским селима, од Горњег Кусца до Новог Брда, до Пасјана, Партеша, Доње Будриге и другим. Хоће да покупе највећи број Срба за косовску војску", рекао је Вучић у изјави за Прву.


Каже да им је поручио да Србија и Срби не могу да прежве ако иду једни на друге и замолио их да не приступају и не учествују у албанској армији на КиМ.

"Видећемо да ли ће се Срби одазвати или не", додао је он.

Такође, каже да је први пут чуо од људи из Штрпца и Грачанице да имају све већих проблема са допремањем намирница из централне Србије, као и да чак и на северу КиМ има проблема, јер Албанци организују пограничну полицију да проверавају како је роба стигла и отимају је."Наш посао је да се боримо о борићемо се да људи преживе".

Додао је да Срби на КиМ лоше реагују на изјаве из Приштине које стижу ових дана, а резултат су нервозе албанских лдиера.

Вучић поручује да ће држава заштитити српски народ.

"Иако изледали некоме слаби, јер никоме не претимо и зато што не вичемо, али смо снажнији него што они мисле", поручио је председник Србије.

ВУЧИЋ: КОСОВО ЈЕ РАЗМАЖЕНО ДЕРИШТЕ ЗАПАДА

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Рашки да је Косово "размажено дериште" које су одгајиле велике западне силе и коме се толерише да прави проблеме где и како стигне.

Он је током обиласка Рашког округа у оквиру наставка кампање "Будућност Србије" рекао да је тежина положаја Србије у томе што се се увек тражи и најмањи повод да се Београд оптужи да није кооперативан.

"Зато морамо бити десетоструко мирнији, рационалнији, сталоженији од њих како би очували нашу позицију. Наш посао је да се понашамо одговорно, да говоримо народу шта је истина и да се боримо за интересе народа", казао је председник Србије.


Коментаришући изјаву косовског премијера Рамуша Харадинаја да неће дозволити да укидање таксе на увоз српске робе буде услов за наставак дијалога, Вучић је казао да је такав став и очекивао.

"Они рачунају на економске губитке Србије, рачунају да нико у Србији није заинтересован за Косово, али ми јесмо. Мене брине то што ирационални и неодговорни људи могу да предузму и друге мере које могу да нас одведу у лошем смеру", казао је Вучић додајући да "наслућује" о којим је мерама реч.ВУЧИЋ "ДРИБЛАО ЛОПТУ" У НОВОЈ САЛИ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ У ТУТИНУ

Председника Србије испред Техничке школе у Тутину чекао велики број грађана, којима се обратио и поручио да ће се радити на томе да у тај крај дође инвеститор

Председник Александар Вучић посетио је данас Техничку школу и Гимназију у Тутину, које раде у истој згради, обновљеној уз улагање од 116 милиона динара, где су га ђаци и наставници дочекали громогласним аплаузом, а он прихватио кошаркашку лопту од једног ђака и "издриблао" је.

На улазу у Тутин Вучића су, иначе, "дочекали" билборди на којима су његове слике уз поруку добродошлице.Испред школе, чекао га је велики број грађана, којима се обратио и поручио да ће се радити на томе да у тај крај дође инвеститор, те да ће он сам доћи поново у Тутин да отвори нови пут до Новог Пазара, дуг 22 километра.

"Тутин без вас, који сте овде рођени, не вреди никоме ништа. Хоћемо да овде живите пристојним животом, да ваша деца живе овде у Тутину. То је наш најважнији циљ", поручио је председник.

Напоменуо је да ће, осим објеката јавне намене, у Тутину бити решен и проблем са водом, јер је, каже, срамота да морају да купују воду.

Вучић је истакао да ће пре краја године бити завршена и трафо-станица."То је велика ствар и желим вам да се развијате", рекао је Вучић и поновио да је важно да се ојача приватни сектор, да се доведе инвеститор који ће моћи пристојне плате да исплати.

"И вама Бошњацима, и Србима желим да кажем - чуваћемо мир и нећемо правити разлику . Зато Тутин мора да има путеве, приступ свему ономе што има у Србији. Радићемо да доведемо инвеститора, а не само да се ослоните на своје људе који живе у Европи", рекао је Вучић.

Након тога, председник је обишао школу, а потом се у зборници састао са локалним привредницима и представницима локалне самоуправе.

"Срећан што има оволико деце, у овај објекат смо уложили 100.000 динара", рекао је Вучић наставницима и ученицима две средње школе.

"Моје је да вам кажем да знам да нисам нарочито популаран овде, али и да вас замолим да гледате шта ко ради, а не само да слушате шта ко говори", рекао им је председник и најавио да ће поново доћи у Тутин, за годину дана, да види шта је урађено.


"Желим да Тутин има много деце, да останете на својим огњиштима, да чувате Тутин, јер то је и наш и ваш интерес", каже он.

У пролазу је и новинарима поновио да му је важно да уради нешто за Тутин, да га људи саслушају.

"Знам да нисам много популаран, али ми је важно да људи овде знају да је за нас ово место једнако као и свако друго", рекао је Вучић.

Пре доласка председника, окупљеним грађанима се кратко обратио министар пољопривреде Бранислав Недимовић који им је захвалио што су дошли и поручио да су им његова и врата Владе Србије увек отворена.

Техничка школа и Гимназија су једине средње школе у општини Тутин, а похађа их укупно 1.200 ученика.Реконструкција тих школа подразумевала је обнову крова, зидова, подова, замену комплетне столарије, грејања, постављење новог лед осветљења и јављача пожара...

Раније данас, председник је у оквиру обиласка Рашког округа посетио Врњачку бању, Краљево, Богутовачку бању и Рашку.

После Тутина отићи ће у Краљево где ће присуствовати потписивању Уговора о одређивању аеродрома „Морава" за цивилни и војни саобраћај и, заједно са премијерком Аном Брнабић, обратити се грађанима.

ВУЧИЋ: ЗА ВИДОВДАН ОТВАРАМО АЕРОДРОМ ЛАЂЕВЦЕ ЗА ЦИВИЛНИ САОБРАЋАЈ

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће аеродром Лађевци за Видовдан, 28. јуна, бити отворен за цивилни саобраћај.


Вучић је најавио да ће држава уложити 8,4 милиона евра како би се продужила писта на том аеродрому и истакао да ће на њега моћи да слети чак и боинг 737.

Он је то рекао у обраћању грађанима Краљева, у оквиру кампање Будућност Србије, а на аплауз којим је пропраћена вест о Лађевцима рекао да није знао колико је тај аеродром важан грађанима.


"Ако постоји град у Србији који је био разаран и уништаван лоповским приватнизацијама и пљачкашкм деловањем од оних који су владали Србијом онда је то Краљево", рекао је и подсетио да је само у Магнохрому радило 5.000 људи а у Фабрици вагона Краљево 4.200, а да су та предузећа била уништена, као и многа друга.

"Гледамо да помогнемо и вратимо у живот фирме", истакао је Вучић и додао да се зато ради са људима из Аутотранспорта и другим радицима, који нису криви за то што је претходна власт унистила њихова предузећа.

Вучић је истакао да је пре било 14.500 незапослених у Краљеву и да се борио и молио стране инвеститоре да дођу, а који су избегавали зато што тај град нема аутопут и имао је раније земљотрес.


Подсетио је да је изграђен аутопут Љиг - Прељина и додао да ће ускоро бити завршен цео аутопут од Београда до Чачка, да креће ускоро градња аутопута од Прељине до Пожеге, али и аутопута од Појата до Прељине.

"Видите како полако али сигурно почињемо да ствармо другачију слику унутар наше земље и у свету".

Вучић истиче да ће већ за месец или два доћи у Краљево да отвори део фабрике Леони са првих 6.500 квадрата, где ће радити прве стотине запослених, као и да ће и Еуротај у Краљеву запослити више хиљада људи.

Вучића је у спортском центру "Ибар" дочекао велики број грађана.


Унутар хале на зидовима залепљени су плакати на којима пише "Хвала за фабрике први пут после 1973. године", "Добро дошао председниче", "Будућност Србије = будућност Краљева, Леони = нови Магнохром", "И аеродром Морава на светској мапи", "Моравским коридором ближе, брже и боље".

Грађани носе заставе Србије и транспаренте са натипсима "Млади у Краљеву остаће", "Хвала за аеродром" "Александар Вучић - Будућност Србије".

Међу окупљенима су и бубњари који повремено ударају у бубњеве и скандирају "Ацо Србине".

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ХАРАДИНАЈУ: ТВРЂИ СМО ОРАХ НЕГО ШТО СТЕ МИСЛИЛИ

Председник Србије Александар Вучић поручио је Рамушу Харадинају да се он не би кладио да ће тако лако да сруши Србију као што је планирао.


„На страну, господине премијеру чега год хоћете, да вам кажем да ваша изјава да никада нећете укинути таксе показује само вашу бахатост и нервозу“, нагласио је Вучић на скупу у Краљеву, у овкиру кампање Будућност Србије.

Више о томе прочитајте ОВДЕ.ВУЧИЋ: УБЕДЉИВА ПОБЕДА ПРИСТОЈНЕ СРБИЈЕ ГАРАНЦИЈА ЗА БУДУЋНОСТ

Не знам кад ће бити избори, али биће брзо, рекао је председник Србије Александар Вучић и додао да је победа, "никад убедљивија", пристојне Србије гаранција за будућност.


"Не знам кад ће бити избори, али свакако ће бити брзо. Наша обавеза је да пристојна Србија победи. Не само да победи убедљиво, него убедљивије него икада, јер је то гаранција за будућност", поручио је Вучић.

Председник Србије се вечерас обратио грађанима Краљева у СЦ "Борик" завршивши тиме посету Рашком округу.


ВУЧИЋ: ШТА ЈЕ ВАЖНИЈЕ ОД ТОГА ДА ДЕЦИ ОСТАВИМО СИГУРНУ БУДУЋНОСТ?

Шта је важније од тога да деци оставимо сигурну будућност, запитао је у Краљеву председник Србије Александар Вучић, одговарајући онима који минимизују успех реформи, пуну државну касу и економски напредак.


Вучић је, у обраћању грађанима у СЦ Борик, рекао да су о многим пројектима људи у Србији слушали деценијама, о аутопуту кроз западну Србију, на пример, од, вероватно, 1945, а да никада нико ништа није урадио.

"Сада полако, али сигурно снове претварамо у стварност. То не пада са неба, то није ствар жеља, мојих или ваших, ствар политичког договора или шта можемо да се договоримо са нашим коалиционим партнерима, већ ствар здраве Србије, здраве економије, финансија", рекао је Вучић и додао да се није "за џабе" захваљивао што су и у тешким тренуцима, на почетку реформи, када га је, каже, већина псовала.

"Ви сте били ти који сте веровали у исправност реформи, јер само тако можемо до резултата", истакао је.

Данас, како каже, имамо сигурну касу.

"Ви грађани Краљева, Рашке области, Србије нисте презадужени како сте били и бићете све мање задужени, јер хоћемо чисту и сигурну будућност да оставимо деци", поручио је Вучић.


Неки кажу да то није важно, додао је и запитао:

"Није важно? А, шта је важно? Шта је важније него да нашој деци оставимо да нормално живе од свог рада, да пензије буду нормално исплаћиване...а не као кад смо дошли на власт, и када нисмо имали из чега да исплатимо пензије", навео је Вучић.

Каже, пензионери су му тада говорили да су то зарадили, а он њима - да пара нема, да је новац потрошен на лоповлук, на ко зна шта....

"Ми смо тада из доприноса за пензионо осигурање могли да исплатимо 41 одсто пензија док смо 59 одсто исплаћивали из буџета а ту смо новац узимали преко задужења. Данас само 30 одсто исплаћујемо из буџета - јер имамо више доприноса, здравије систем функционише. Велико хвала пензионерима који су подржали државу и зато имају здравију државу и из године у годину ће имати веће пензије а да задуженост Србије буде све мања. Све веће пезније, баш као што сте их поштено зарадили", додао је он.

Српску економију у време кад је дошао на власт упоредио је са оболелим од рака на којем мора да се примени најтежа терапија.

"За то нема - попиј сок и оздрави - и зато сам захвалан јер сте разумели и подржали. Наш народ хоће да види марљивост, одгворност, знање, оне који се боре Србију", поручује Вучић.


Упоредио је Краљево некад и сада и приметио:

"Ако постоји град у Србији који је био разаран и уништаван лоповским приватнизацијама и пљачкашким деловањем од оних који су владали Србијом онда је то Краљево", рекао је и подсетио како су уништени Магнохром, Аутотранспорт, Фабрика вагона, да је пре било 14.500 незапослених у Краљеву и да се борио да дођу инвеститори, који су избегавали зато што тај град нема аутопут.

Подсетио је да је изграђен аутопут Љиг - Прељина и додао да ће ускоро бити завршен цео аутопут од Београда до Чачка, да креће ускоро градња аутопута од Прељине до Пожеге, али и аутопута од Појата до Прељине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (187)

Ljiljana S.

22.02.2019. 08:50

Svi okruzi ce da se obidju, da se vidi kakvo je stanje gde i sta moze da se popravi.

tale

22.02.2019. 08:50

jedino na ovaj način, Predsednik može saznati za svakodnevne probleme naroda , neposrednim kontaktom ii razgovorom sa njima

Milos

22.02.2019. 08:50

U svakom delu Srbije ,svi gradjani jednaki.. svaki okrug zasluzuje paznju, razvoj i stvaranje uslova za sto bolji zivot gradjana

Eva

22.02.2019. 08:58

Banje su najbolji pokazatelj koliko se ulozilo u nasu zemlju, jer su se banje preporodile za kratak period.

maja

22.02.2019. 09:01

Veliki dan za Vrnačku Banju i ovaj okrug. Građani su pokazali da podržavaju ppolitiku predsednika Vučića!

Bojan

22.02.2019. 09:01

Predsednik Srbije želi da se na licu mesta uveri u sprovođenje reformi u tom delu Srbije i da se upozna sa problemi ljudi koje treba rešiti u narednom periodu.

mico

22.02.2019. 09:06

Kamo sreće da i opozicija ima sličnu kampanju ,pa da se takmičimo u dobrom,a ne u vređanju i lošem!

Rados

22.02.2019. 09:11

Jedan o boljih nacina da se vodi kampanja, dodjes i kazes narodu svesto imas, pustis ih da iskazu nezadovoljstvo, da pohvale....

Lola

22.02.2019. 09:14

Predsednik Vucic je iskazao veliko postovanje prema svim gradjanima jer je resio sve da ih obidje i obrati im se.....

Mileva

22.02.2019. 09:14

Predsednik podjednako brine o svakom delu Srbije! Povecanje plata je vrlo vazno za sve zdravstvene radnike.

Sara

22.02.2019. 09:19

Lepo je videti mlade i zadovoljne ljude koji zele da ostanu ovde. Svaka cast predsedniku na svemu.

Mane

22.02.2019. 09:19

U Srbiji se moraju popraviti primanja medicinskih radnika, koji traze druga resenja i zdravstvo ostaje bez njih .

Biljana

22.02.2019. 09:22

Neumorno i stalno sa svojim građanima! Iz prve ruke predsednik se upoznaje i vidi stvarnu situaciju u zemlji! To je predsednik zlata vredan!

Zoran Kg

22.02.2019. 09:24

U kom svojstvu on obecava vece plate? Kao predsednik drzave na to nama pravo jer je to stvar Vlade, a kao predsednik SNS moze ako misli da ih isplati iz dzepa.

Zoran K

22.02.2019. 09:28

Ako iko zaslužuje oni to zaslužuju.To su najveći humanisti u našem društvu i ja bi im dao beneficirani radni staž.

caca

22.02.2019. 09:28

Predsednik Vucic podjednako brine o svakom delu Srbije!!! Povecanje plata je veoma vazno za sve zdravstvene radnike,i za njihov ostanak u zemlji Srbiji!!!

Вања

22.02.2019. 11:52

@Maja - Добар знак. Само не знам коме је наменио новац пре одласка са власти.

* КОМЕНТАР *

22.02.2019. 09:32

Покојни Слободан Милошевић постаде мала беба за овог, ааааааааахахахахаха!!!

Mikan

22.02.2019. 09:39

Odlične i prave vesti za sve zaposlene u zdravstvu. Sve pohvale predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Мр Радомир Шћепановић

22.02.2019. 09:40

Да ли у Новом Пазару има српске заставе?

Simče

22.02.2019. 09:41

Obećanje - ludom radovanje. Medicinske sestre za taj posao koji rade ne bi smele imati manje od 700 eur NETO mesečne plate, sve ispod toga je ponižavajuće. A slična je stvar i s nekim drugim strukama. Zdravstvo i prosveta su stubovi društva, a zaposleni u te dve oblasti imaju nepodnošljivo niske plate. (izuzimam direktore i ostale rukovodeće pozicije, partijska mesta)

Nikola Doha

22.02.2019. 11:49

@Simče - Eto, covek iznese neku cinjenicu i dobije ovoliko negativnih ocena. Sta vise reci o ovim spodobama sto su "placeni" da prate ove vesti. Kako vas bre nije bar malo stid!?!?

Marta

22.02.2019. 09:44

Ne treba povecati platu svim medicinskim sestrama.Nisu sve iste,i ne zasluzuju sve povecanje.

Jovan

22.02.2019. 09:45

Treba uskladiti plate sa zadacima i odgovornostima jednog radnog mesta, a raditi u zdravstvu sigurno nije lako.

Anca

22.02.2019. 09:46

Povecanjem plata medicinskim radnicima sprecicemo odlazak strucnjaka i obrazovanih ljudi iz Srbije!

Милица

22.02.2019. 11:47

@Anca - Лекарима по ећање 10%, а посланицима и функционерима 300%. И да се нисте усудили рећи да то није истина, а да не погледате предлог.

Jelena

22.02.2019. 09:47

Doktore i medicinske sestre treba zadrzati u nasoj zemlji i omogiciti im bolje uslove i za rad i za zivot.

Mirjana

22.02.2019. 09:48

Doček predsednika Vučića u ovolikom velikom broju građana Vrnjačke Banje govori više od reči. Svakako poseta zdravstvenoj ustanovi i najave da će država ulagati u zdravstvo pa i povećanje plata medicinarima su svakako odlične vesti.

Nikola Doha

22.02.2019. 09:51

Hahaha, pa vi stvarno ne spavate, kao da zivite od sendvica.Nego, da li je moguce da niko ne pise kako je predsednik mimo upozorenja lekara usao u sterilizovanu sobu kako bi napravio sliku sa bolesnim detetom. Da cujem bar nekog od botova sta bi rekao o tome. Najprljavija kampanja ikada! mrx

Nikola Doha

22.02.2019. 11:50

@Nikola Doha - Pa hoce li neko od vas botova bar da pokusa da odgovori ili ste samo placeni da dajete ocene. :DDD

Nostradamus

22.02.2019. 09:58

Coveku bude bas lepo oko srca, kada cuje da imamo vodju koji ne dozvoljava da neko napadne nas narod, he, he, he.

Milica

22.02.2019. 10:02

Nece ni destrukcija Pristine i zatvaranje ociju EU i SAD trajati vecno.Mi smo za mir i stabilnost ali cemo se znati braniti od agresije.

Mihajlo

22.02.2019. 10:02

Bezobrazluk i bahatost,samo se tako može opisati ponašanje Skota,kojem nije prvi put da se meša tamo gde ne bi trebalo

Tanja

22.02.2019. 10:04

Zahvaljujuci odgovornoj politici kojom se Srbija sada vodi, osnazili smo ekonomiju. Sto je preduslov za povecanja plata. Tako da, sada je sigurno da drzava moze da ispuni to obecanje i na taj nacin, uz modernizaciju zdravstva, nasim medicinskim radnicima omoguci da rade i grade svoju buducnost u Srbiji.

Ivan

22.02.2019. 10:09

Očigledno je da država ulaže velike napore da poveća primanja, naročito u zdravstvenom sektoru...

Dejan

22.02.2019. 10:22

Potrebno je hitno poboljšanje materijalnih uslova zaposlenih u zdravstvu i mogućnost zapošljavanja svakoga ko završi medicinski fakultet, a posebno onih koje je finansirala država. Ne smemo dozvoliti odlazak lekara i ostalog medicinskog osoblja u inostranstvo.

Jovan

22.02.2019. 10:29

Rad i samo rad nema alternativu, jer kad-tad, posle uloženog ogromnog rada, na red dođu i konkretni rezultati - upravo na takvom načinu razmišljanja trenutno funkcioniše naše državno rukovodstvo, predvođeno predsednikom Vučićem!

Katarina

22.02.2019. 10:44

Jos jedan dokaz koliko se nas predsednik zalaze za svaki deo ove Srbije,koja sve vise i vise napreduje .

Dado 7911

22.02.2019. 10:49

Danas se svako mesto i svaki kraj Srbije ravnomerno razvija. Mala i srednja preduzeća moraju da postanu motor ekonomskog razvoja!

Aleksa

22.02.2019. 10:49

Lepo je videti koliko je gradjana doslo po kisi, da pozdravi predsednika, to znaci da cene i podrzavaju njegov rad...

Nina

22.02.2019. 11:06

Fabrika "Moja soba" radi punom parom i sa velikim uspehom sto je zaista lepo videti, tako samo treba da se nastavi i u buducnosti, ona je jedan od primera uspesnijih porodicnih kompanija.

star

22.02.2019. 11:15

Na svom putu obilaska Raškog okruga naš predsednik će i u Raškoj otvoriti fabriku Luss Protect d.o.o. i najavio je veliku podršku države porodičnim fabrikama.

Koriolan

22.02.2019. 11:31

Srbija je postala zemlja ekonomske perspektive,gde se svaki dan razmislja kako ojacati i razviti privredu.

Suhoj

22.02.2019. 11:34

Neka ti mama i tata čuvaju mir. Ja sa 28 godina u vojsci i ovako bednom platom sigurno neću više. Toliko od mene propali predsedniče!

Knez Lazar

22.02.2019. 11:38

Pa zasto se prodaju nase kompanije koje posluje i vise nego dobro, "Bambi" je jedna od njih?!

Милица

22.02.2019. 11:38

Која драматика! Вучић из минуте у минут! Сада сам толико узбуђена да морам попити лек за смирење.

Dacha77

22.02.2019. 11:45

Batali više da nas lažeš.. Glasao sam te 2012 i ništa nisi uradio samo pusta obećanja iz godine u godinu!!!

Dušan Petrović

22.02.2019. 11:49

Pravi potez bi bio da se stavi akcenat na manja porodična preduzeća i da im se kroz poreske olakšice i druge mere pomogne u poslu. Te firme bi brže izašle iz sive zone, zaposlile bi nekog i ono što je najbitnije, neće otići nigde, ostaju u svojoj državi.

srdjan

22.02.2019. 11:53

nemijte to;ilo da povecavate penzije plate sta cemo sa tolikim novcima ....presednice dodjite u Zajecar obidjite nas grad da vidite Srbiju

Miloš

22.02.2019. 12:12

Ovo je još jedan dokaz da je ovoj vlasti svaki deo Srbije podjednako važan i da će se sve više ulagati  u one delove zemlje koji malo zaostaju za glavnim gradom!

4

22.02.2019. 12:20

Vucic je u svakom okrugu uradio ono sto je gradjanima najpotrebnije a akcenat je stavio na ustanove u zdravstvu

kikac

22.02.2019. 12:47

U svakom slucaju treba raditi na razvoju domace privrede i time zaustaviti odliv radne snage koja svakodnevno odlazi< trbuhom za kruhom>.

bica

22.02.2019. 12:58

Drzava ce sve uraditi da spreci dalji odliv radne snage iz zemlje. Zato pruza toliku podrsku razvoju malih i srednjih preduzeca u kojima ce se gradjani zaposljavati.

Nebojsa

22.02.2019. 13:14

Podrzavam ovaj projekat predsednika republike koji je uz svoj narod i napokon postoji neko ko ce upoznati gradjane Srbije sa daljim razvojom nase zemlje. Naravno ko bi to najbolje mogao da predoci nerodu vec sam predsednik Vucic.

sasa

22.02.2019. 13:20

Lepo je videti novootvorene fabrike koje predsednik svakodnevno posecuje. Mnogima smeta to što Srbija prvenstveno jača ekonomski. Spoljni neprijatelji bi najviše voleli da Srbiju vide siromašnu i na kolenima.

Milan

22.02.2019. 14:01

Albanci se ponasaju krajnje neodgovorno i neozbiljno i glavna su kocnica u dijalogu sa Srbijom.

Marko

22.02.2019. 14:05

Srbija ce zastiti Srbe na Kosovu.Neodgovornost Albanaca ce naneti ogromnu stetu i njihovom narodu.

BUDUCNOST BEZ BUDUCNOSTI

22.02.2019. 14:46

Kao i u proteklih 20 godina. DRZAVA NEMA BUDUCNOSTI DOK SE LJUDI ISELJAVAJU, to ne vazi samo za Srbiju, nego je to bolest celog nerazvijenog sveta, cak i clanice EU njih 3/4 boluje od iste bolesti koju je doneo globalizam.

nevena

22.02.2019. 15:40

Amerika i Engleska su stvorile Kosovo, dale im drzavnost i sve ostalo, iza taksi i Vojske Kosova ne stoje Tači i Haradinaj vec Ameri i Englezi. Pa nisu Tači i Haradinaj toliko pametni da se sete taksi vec neko mnogo pametniji

Zoran74

22.02.2019. 16:03

Нас државни врх ће учинити све, да пре свега мирним стедствима застити насе сународнике на КиМ.

Ana

22.02.2019. 16:10

Srbija se zalaže za pronalaženje najboljeg rešenja po pitanju Kosova, a Albanci su ti koji nisu spremni za kompromis.

Andreja Analiticar

22.02.2019. 16:11

Da bi resili veliki problem, Zapad ce morati da ih odvede iz Srbije. Oni nisu pozeljni ni kao turisti. Zapad ih hoce i Zapad ce ih imati na kraju "balade". Divlje se rodi i divlje umre.

nadja

22.02.2019. 17:07

Pravi opis za drzavu koja je navikla na beskrajnu podrsku zapadnih sila,ali na srecu nasu te podrske vise nema.

Vatro Marx

22.02.2019. 17:26

Hvala Bogu da si vec jednom shvatio da su zapadu siptari omljeni posebno SAD. Naprotiv toga Srbija nesme ni slucajno, Kosmet ispustit u Siptarskim rikama. Nema razmene ni podele, Kosmet se mora vratiti A P Kosovo i Metohija.Drugo ne dolazi nista u obzir.

Dragan

22.02.2019. 17:54

Svaka čast srbima na KiM na upornosti i suzdržanosti da ne reaguju na provokacije iz Prištine. Njihova upornost i suzdržanost će biti sigurno nagradjena!

Andrea

22.02.2019. 18:02

Iskreno se nadamo uspešnom izvršenju ovog zadatka. Ovo ide sve dalje i dalje, umesto mirno i polako da rešimo!

milena

22.02.2019. 18:07

Pristinskim politicarima mora da se pokaze da ne moze vise da prolazi njihovo bezobrazno ponasanje.

Kalina23

22.02.2019. 18:14

Verujem da ce se prekinuti ovo Siptarsko zlobno i bezobrazno ponasanje.Okrenuce njima Amerika ledja na kraju.

Ur Nino sar Serbule

22.02.2019. 18:19

Zapad mora da umiri svog potrčka Prištinu, ukoliko stvarno žele da se dijalog nastavi.

Branislav

22.02.2019. 18:43

Predsednice, Kosovo nije takozvano, ono je od davnina. Takozvana je Republika Kosovo. Mozda gresim.

dr. zika

22.02.2019. 19:27

sve je to lepo ali izgleda da nas priprema na odluku o KiM za koju nema podrsku naroda i Rusije.

PG-CG

22.02.2019. 19:28

Predsjedniče Vučiću, manite se, molim Vas, ovih patetičnih izjava... Vjerovatno mislite na to da ćete, predajom srpske južne pokrajine Albancima, spasiti klince od potencijalnih sukoba? O.K. Ali, čisto sumnjam da će oni, ukoliko i dalje ostanu Srbi, biti srećni zbog gubitka srca Srbije...

Serbinator

22.02.2019. 19:32

Kad je neki predsednik obišao Rašku? Kad je obišao Tutin? Vučiću su svi ljudi Srbije podjednako bitni.

Serbinator

22.02.2019. 19:33

Najvažnije od svega je što imamo ekonomske rezultate sa ovom vladom koja se odražava kroz celu Srbiju povećanjem plate, penzije i minimalca.

Gordana

22.02.2019. 21:45

Zahvaljujuci marljivim i odgovornim radom predsednika Aleksandra Vučića naša deca imaće sigurnu budućnost.

Александар

22.02.2019. 23:59

@cvetin - Овај знак — „ . . . . ” не постоји… „odjaviću i box3” — шта би ово требало да значи? „netreba”, па, вала, „не треба” ти то. Око 50 % реченице коју си написао садржи правописне и граматичке грешке. Стварно?

Драган Јовановић

22.02.2019. 23:17

Најважније је да им сачувамо земљу, а не да је распродајемо и да је се лако одричемо. Без земље нема ни будућности.

Deda Radovan i Kompanija

22.02.2019. 23:31

Vucicu, ako poklonis jednu cetvrtinu svoje zemlje Albancima, onda nista nisi ostavio deci Srbije. Zemlja Srbije nije za poklon nikome a pogotovu ne Albancima - upamti to.

Darko

23.02.2019. 00:08

Sigurna buducnost je najmanje sto mozemo i sto cemo svakako ostaviti nasoj deci. Tu smo da se za to borimo.

Ljuba

23.02.2019. 00:10

Koga cemo da sledimo i kome cemo u borbi da pomognemo smo izabrali to je svakako Vucic. Zajedno sa njim cemo svakako za svoju decu obezbediti sigurnu buducnost.

Aleksandra

23.02.2019. 02:20

Sve sto radimo radimo za nasu decu.Deca su nasa buducnost i borimo se da oni imaju bolje sutra.

ara

23.02.2019. 07:11

Deca su naša budućnost, zato država i puno ulaže da dece bude što više.

Pedja

23.02.2019. 07:24

Sve sto se radi, gradi i stvara ostace buducim pokoljenjima i zato nam je vazno da imamo sto vise dece.

Hana

23.02.2019. 08:28

Naša deca zaslužuju lepšu i bolju budućnost i moramo nastojati da im je obezbedimo!