ПРОВОКАЦИЈА ЉИМАЈА: Тражићемо од Србије ратну одштету

Танјуг

15. 12. 2018. у 23:28

ПРОВОКАЦИЈА ЉИМАЈА: Тражићемо од Србије ратну одштету

Фатмир Љимај

Фатмир Љимај, потпредседник владе самопроглашеног Косова и један од два шефа новоизабраног приштинског тима за наставак дијалога са Београдом изјавио је да ће “захтев за ратну одштету” бити једна од тема
Фатмир Љимај, потпредседник владе самопроглашеног Косова и један од два шефа новоизабраног приштинског тима за наставак дијалога са Београдом изјавио је да ће “захтев за ратну одштету” бити један од 15-так тема колико је, како каже, преостало за окончање тог процеса.

Поновио је да су остале теме, између осталог, “међусобно признање, нестале особе, сукцесија…”, преноси приштински лист "Коха диторе".

Љимај је то изјавио пошто је парламент тзв. Косова вечерас усвојио Резолуцију о наставку дијалога и потврдио нови тим за финалну фазу дијалога, који ће предводити Љимај и лидер опозиционе СДП, Шпенд Ахмети.

Прочитајте још: Парламент тзв. Косова усвојио Резолуцију о дијалогу са Београдом

Каже да ће им први задатак бити анализирање документације која су сачињена у досадашњем дијалогу.

О свом раду ће, наводи, редовно извештавати парламент, а преостале теме ће разматрати постепено, на основу претходно утврђеног дневног реда.

Љимај сматра да је усвајањем ове резолуције, Приштина послала “важну поруку партнерима”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

dobrovoljac

16.12.2018. 00:17

moze traziti odstetu za svu stetu nastalu na albanskoj teritoriji problem je kosovo je srpsko a njihova viza je istekla.

Raca Milosavljevic

16.12.2018. 03:31

... e blago njemu ... naucio je tih par fora i fazona od okupatora... za pocetak svi koji su dosli iz Albanije posle drugog svetskog rata a bez ikakvih papira da se vrate odakle su ... sledece da izracunaju koliko struje i poreza nisu platili u istom vremenu ... svakako svi zlocinci da odgovaraju ... onda ce ovi koji su normalni lako da zive sa Srbima i ostalima ...to je to ...

Ha ha ha ha

16.12.2018. 03:52

Srbija Bi trebala Da Traži Oštetu od vas Gamadi , Za Svaku Srpsku Kuću Što ste Oteli, Oštetu Za Ukradeno Čitavo Kosovo I Da Nenabrajamo, Albanci Drski I Bezobrazni.

Vaske

16.12.2018. 06:46

Ti traži šta hoćeš, ali znam da će više tužilaštvo u Požarevcu za tebe tražiti doživotnu robiju zbog zločina nad srbima na Kosovu !!!

Padre

16.12.2018. 08:39

Oni stvarno troše lošu drogu mozak im nikako ne radi... Oni su manjina na srpskoj zemlji

Шатор

16.12.2018. 18:19

И треба да тражи, иначе ћемо као и увијек да заборавимо шта

Сараџогла

16.12.2018. 18:35

Фатмире,када ти твоји возачи направе само две туре вожње шлепера и аутобуса кањоном Мораче и серпентинама Хрватске гаће ће да ти скину!А када некоме скинеш гаће зна се зашто!Иначе ако ти је ближе да шаљеш возаче имаш пут преко Македоније,Бугарске,Румуније ... Платићете ви тамо чим амери укапирају да су вам постали слуге.Тако је било и са оним Бин Олађеним!Алкаида је била пријатељ са америма док није кврцнуло нешто и ојадише амере авионима бомбама.Еј,бре и бре,гађали им Пентагон фабрику ратова!!!