Називи листа на резедо листићу

С. Ј. М.

27. 02. 2018. у 11:19

Спрема се материјал за београдске изборе: Штампа се 1.611.514 "папира" А3 формата како би на њега могли да стану називи свих листа. И гласачки и контролни листић заштићени воденим жигом

Називи листа на резедо листићу

НА београдским изборима у недељу право гласа има тачно 1.606.693 бирача. Према прописима, штампаће се нешто више гласачких листића до 0,3 одсто, а Градска изборна комисија је утврдила да их буде - 1.611.514.

Изборни листићи, које ће грађани "заокруживати" на 1.183 бирачких места, биће резедо боје и у А3 формату, како би на њега могли да стану називи 24 листе, које су се кандидовале на изборима. Контролни лист, који се ставља у гласачку кутију да би се потврдила регуларност процеса, биће светло розе боје. Оба листића су заштићена воденим жигом.

Председник ГИК-а Зоран Лукић каже нам да је штампање листића у "Службеном гласнику" почело у недељу вече. Према процедури, он је проверио исправност првог одштампаног листића и потписао сагласност за штампање осталих.

- Штампање треба да се заврши данас. У среду ће се листићи уз полицијско обезбеђење пребацити из "Службеног гласника" у свих 17 општина, а у четвртак је примопредаја између координатора ГИК-а и бирачких одбора. До недеље кад је гласање, вреће са листићима које су сигурносно затворене, чувају председници бирачких одбора код својих кућа.

Иначе, Управни суд потврдио је решење ГИК о проглашењу листе Љубише Белог Прелетачевића, пошто је одбио као неосноване четири жалбе којима се оспорава законитост решења ГИК. На сајту Управног суда јуче су објављене пресуде којима су одбијене жалбе бирача М.В, П.В. и Н.К. као и жалба кандидата за одборника са листе Да ослободимо Београд В.В.


ЈЕДНО МЕСТО - 14 КАНДИДАТА

КРОЗ 24 листе на изборима учествује 36 политичких партија, покрета и група грађана. Они ће се борити за 110 одборничких места у Скупштини града и за њих су предложили укупно 1.554 кандидата. То значи да ће се њих 14 надметати за једно место.

Партије ових дана одржавају завршне митинге и конвенције, а кампања би требало да се утиша у четвртак у поноћ, када почиње изборна тишина.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)