БДЗС постала Странка правде и помирења,председник Зукорлић

Танјуг

23. 12. 2017. у 21:52

Бошњачка демократска заједница Санџака од данас је, одлуком Изборне скупштине, трансформисана у Странку правде и помирења, а њен председник је Муамер Зукорлић

БДЗС постала Странка правде и помирења,председник Зукорлић

Фото Танјуг / Р. Прелић

Бошњачка демократска заједница Санџака од данас је, одлуком Изборне скупштине, трансформисана у Странку правде и помирења, а њен председник је Муамер Зукорлић.

Поред новог председника, Зукролића, изабрано је и пет потпредседника, бивши председник БДЗС Јахја Фехратовинад Прокисала Праменковимир Тандир и Кујтим Садрију.

Зукорлић је новинарима рекао да ново име странке одржава њен курс, односно помирење као неопходност народа Балкана те да се отвара и за оне који нису само Бошњаци и са ових простора, преносе Санџак пресс.

Председник Странке правде и помирења је најавио и Конгрес странке који ће се одржати 28. децембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Драган

24.12.2017. 07:18

Кад Бошњаци признају сами себи да су уствари Срби исламске вере, све ће бити лакше, па и то да им браћа која су остала православци опросте што су променили веру и да их прихвате као браћу.

Ђорђе С.

24.12.2017. 13:15

@Драган - Бакиров отац Алија јавно је признао да је пореклом Смедеревац, из породице Живковић која је примивши ислам добила Аду Циганлију на управу и променила презиме у Јахић, а са турском посадом напустила Београд и прешла у Босански Шамац. Алија је чак био и против промене имена српских муслимана у "Бошњаци", али је под притисцима пристао.

veljko

24.12.2017. 10:42

Stranka pravde i pomirenja: Po kojim kriterijumima? Politički kriterijumi su: Ramnopravnost u etničkim odnosima, razvoju, medijskoj, kulturnoj i političkoj slobodi, mešovitim brakovima, da nema "izrazito" iseljavanje neke etničke zajednice iz prikrivenih uzroka (kao Srba sa Kosova). "Najbolji pokazatelj pravde i "pomirenja" će biti: U nacionalno-mešovitim sredinama uvesti "godišnji" izveštaj o broju kupoprodajnih Ugovora kuća i imanja: Ko su prodavci (i gde odlaze) a ko su kupci?

Ђе сте вуци, ђе сте Турци!

25.12.2017. 13:01

Онај вук постао јагње? Не вриједи, кад смо били ђеца слушали смо причу о вуку и три прасета!